× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μένουν στις εστίες!

Συνολικά 15 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου καταδικάζουν σε ανακοίνωση τους την ΚΥΑ, που τους ζητά να τις εγκαταλείψουν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2020

Μένουν στις εστίες!
' χρόνος ανάγνωσης

Στην απόφαση τους να παραμείνουν στις εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εν μέσω κορονοϊού, επιμένουν 15 φοιτητές και φοιτήτριες στη Μυτιλήνη, οι οποίοι καταδικάζουν σε ανακοίνωση τους την Κοινή Υπουργική Απόφαση που τους ωθεί να μετακινηθούν στους τόπους καταγωγής τους.

Αναλυτικά: Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που διαμένουμε στις Φοιτητικές Κατοικίες της Μυτιλήνης -15 άτομα σε 4 κτήρια χωρητικότητας 130 δωματίων- καταδικάζουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση , όσον αφορά την απαγόρευση της λειτουργίας των φοιτητικών κατοικιών. Επιπρόσθετα, θεωρούμε αδιανόητη την παύση λειτουργίας της Φοιτητικής Λέσχης, από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα ενεργοί φοιτητ(ρι)ες στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη κρίνουμε απαράδεκτο, σε περίοδο πανδημίας, να εκτεθούμε σε κίνδυνο οι ίδιοι, αλλά και κατά συνέπεια ο οικείος μας κύκλος μέσω της εξαναγκασμένης μετακίνησής μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τόσα λίγα άτομα στις εστίες. Και εμείς έχουμε οικογένειες και θα θέλαμε να είμαστε μαζί τους αυτές τις κρίσιμες στιγμές, και ειδικά μη γνωρίζοντας την έκταση που μπορεί να πάρει αυτή η πανδημία αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε μαζί τους διότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Για τους συγκεκριμένους λόγους ζητάμε την κατανόησή σας για την παραμονή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμπορευόμαστε, με όσα έχουν αναφερθεί από τον Σύλλογο Εστιακών Σάμου και καλούμε σε στήριξη όλους τους φοιτητ(ρι)ες που διαμένουν σε εστίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου.

#ΜΕΝΟΥΜΕ_ΕΣΤΙΕΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Επτά οι διασωθέντες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς αγνοούμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου