× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτέλους είδε νερό στις βρύσες του ο Παππάδος

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο χωριό της Γέρας στο Δήμο Μυτιλήνης. Ο πρόεδρος του χωριού ευχαρίστησε τη ΔΕΥΑΛ και περιέγραψε την ταλαιπωρία που πέρασαν οι κάτοικοι για πολλές μέρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/8/2024

Επιτέλους είδε νερό στις βρύσες του ο Παππάδος
Φωτογραφία από τις εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης στον Παπάδο
' χρόνος ανάγνωσης

Ομαλοποιήθηκε μετά από περιπέτειες και ταλαιπωρία δύο μηνών περίπου η υδροδότηση στον Παπάδο της Γέρας ο οποίος πλέον παίρνει νερό κανονικά, ακόμη και τα σπίτια που βρισκόταν σε γειτονιές με υψόμετρο και δεν είχαν σταγόνα νερό για πολύ καιρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή για πολύ καιρό η ΔΕΥΑΛ μετέφερε νερό με βυτίο.

Πρόσφατα όπως είχε γράψει το «Ν» εντοπίστηκε μια μεγάλη βλάβη στην περιοχή η οποία καθώς φαίνεται στερούσε από τις δεξαμενές του χωριού τεράστιες ποσότητες νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βλάβη μετά από μεγάλη προσπάθεια των συνεργείων επισκευάσθηκε και έτσι πλέον τις τελευταίες τρεις ημέρες η υδροδότηση των σπιτιών έχει ομαλοποιηθεί.

Ο πρόεδρος του χωριού Στρατής  Καμάτσος μιλώντας στο «Ν» για την περιπέτεια που πέρασε το χωριό του, τους τελευταίους δύο μήνες σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το τηλέφωνο του για εβδομάδες δεν είχε σταματήσει να χτυπά και ο ίδιος γινόταν αποδέκτης του θυμού και της δίκαιης αγανάκτησης των δημοτών οι οποίοι μέσα στον καύσωνα και στις αφόρητες ζέστες δεν είχαν νερό για την καθημερινή τους δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε από την ΔΕΥΑΛ ότι εντοπίστηκε μια μεγάλη ζημιά στην περιοχή η οποία ευτυχώς αποκαταστάθηκε. Πιστεύω ότι υπάρχει άλλη μια βλάβη την οποία θα εντοπίσουμε και θα αποκατασταθεί και αυτή. Ήταν μια κατάσταση αλλόκοτη χανόταν το νερό και όσες γεωτρήσεις και αν ρίχναμε στις δεξαμενές του Παπάδου δεν έφτανε για να καλύψει τις ανάγκες μας. Ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε κάποια σοβαρή ανωμαλία – ζημιά στο δίκτυο. Από την ημέρα που αποκαταστάθηκε επιτέλους  πήραμε βαθιά ανάσα και είδαμε νερό στις βρύσες μας, ακόμη και τα σπίτια που είναι στα ψηλά τμήματα του οικισμού.

Πραγματικά αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που έγινε από την ΔΕΥΑΛ και τα συνεργεία της, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, τις τελευταίες ημέρες για να λυθεί το πρόβλημά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο Παναγιώτη Βάλεση ο οποίος με ψυχραιμία και υπομονή όλο το διάστημα της κρίσης ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας.

Αυτό που θέλω να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν υπήρχε κάποια πολιτική σκοπιμότητα. Οι κάτοικοι του Παπάδου ήταν σε απόγνωση και εμείς ως τοπική κοινότητα προσπαθήσαμε να πιέσουμε προς την κατεύθυνση λύσης του προβλήματος. Αντιλαμβάνεται κανείς τι περάσαμε αν σκεφθεί ότι στην πόλη της Μυτιλήνης έγινε για μέρα μόνο διακοπή και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ήταν τεράστιες. Όλη αυτή την ταλαιπωρία εμείς την βιώναμε για πολλές εβδομάδες. Ευτυχώς όλα τελείωσαν καλά και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί», κατέληξε στη δήλωση του ο πρόεδρος του Παπάδου Στρατής Καμάτσος.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κορνάρου λόγω τεχνικών εργασιών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΣΑ με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Ο Παναγιώτης Χριστόφας στηρίζει τη διασύνδεση των Λέσβιων της διασποράς με τον τόπο τους – Θερμή υποδοχή και διάθεση συνεργασίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Έργα ανάσα 495.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑΛ σε Πολιχνίτο και Γέρα

Πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου για την πρώτη χρηματοδότηση, βάσει του φακέλου προτάσεων έργων που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας και υπηρεσιακά στελέχη στη σύσκεψη για τη λειψυδρία, τον περασμένο Μάιο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ