Παρατείνεται η ισχύς των αδειών επισκευής της σεισμόπληκτης Βρίσας
Ρύθμιση- ανάσα για τους πληγέντες με παρέμβαση Βέρρου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/8/2024

Έπειτα από παρεμβάσεις του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, προς το αρμόδιο Υπουργείο, δόθηκε λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά την ανασυγκρότηση της σεισμόπληκτης Βρίσας και της ευρύτερης περιοχής του Πολιχνίτου, το οποίο παρέμενε σε εκκρεμότητα εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα, με Απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, εξασφαλίζεται παράταση της ισχύος των αδειών επισκευής και ορίζεται νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στεγαστικής συνδρομής.
Σύμφωνα με την απόφαση, η ισχύς των αδειών επισκευής κτηρίων που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 και οι οποίες είτε έχουν λήξει είτε πρόκειται να λήξουν εντός του 2024, παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2024. Η απόφαση αυτή δίνει μια ανάσα στους ιδιοκτήτες των πληγέντων κτηρίων, προσφέροντάς τους περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων επισκευών. Επιπλέον, ορίζεται νέα προθεσμία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024 για την υποβολή αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους ιδιοκτήτες πληγέντων κτηρίων, προκειμένου να εξασφαλίσουν έγκριση και δόσεις στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση των κτηρίων τους.
Τέλος, η απόφαση προβλέπει προθεσμία δύο ετών από την έκδοση της β' δόσης για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση της γ' δόσης στεγαστικής συνδρομής. Η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να οργανώσουν καλύτερα τα βήματά τους για την πλήρη αποκατάσταση των περιουσιών τους.
Η απόφαση του Υφυπουργού έρχεται ως αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών και παρεμβάσεων του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, για την επίσπευση της διαδικασίας αποκατάστασης και την ουσιαστική υποστήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό. Με τις νέες αυτές ρυθμίσεις, δίνεται μία νέα ώθηση στην επανεκκίνηση της περιοχής, η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό πληγωμένη από τις συνέπειες του σεισμού του 2017. Η έγκαιρη παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συνεργασία με την Κεντρική Κυβέρνηση είναι κρίσιμης σημασίας για την ουσιαστική αποκατάσταση της περιοχής και την επιστροφή των κατοίκων στις οικίες τους, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές και βιώσιμο περιβάλλον για το μέλλον.