× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ειδική σελίδα στο Facebook για την πληροφόρηση των αιτούντων άσυλο

Από το Υπουργείο Μετανάστευσης για την πρόληψη του κορονοϊού και τα πρόσφατα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2020

Ειδική σελίδα στο Facebook για την πληροφόρηση των αιτούντων άσυλο
' χρόνος ανάγνωσης

Eιδική σελίδα στο Facebook με τίτλο @migrationinfogr και στόχο την πληροφόρηση αιτούντων άσυλο που διαμένουν στην Ελλάδα δημιούργησε το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου αναβαθμίζοντας την υπάρχουσα σελίδα που διαχειριζόταν η Υπηρεσία Ασύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η σελίδα περιέχει πληροφορίες, σε γλώσσες που κατανοούν οι αιτούντες άσυλο, για την πρόληψη του κορονοϊού και τα πρόσφατα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεσα οι ίδιες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.migration.gov.gr καθώς και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης σχεδιάζεται τεχνική αναβάθμιση της εφαρμογής που ήδη διαθέτει η Υπηρεσία Ασύλου, ώστε να μπορεί να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία με χρήση ατομικών λογαριασμών με τους αιτούντες άσυλο.

Σε μήνυμά του μέσω βίντεο ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, εξηγεί απευθυνόμενος στους αιτούντες άσυλο ότι μέσω της σελίδας αυτής και μέσω μιας εφαρμογής που θα λειτουργήσει σύντομα «στοχεύουμε να σας μεταφέρουμε σημαντικές πληροφορίες που σας αφορούν ως αιτούντες άσυλο στη χώρα μας». Ο κ. Μηταράκης τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή την εποχή είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού, γι' αυτό και έχει περιοριστεί η κυκλοφορία προς και από τα κέντρα φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σήμερα, ο υπουργός επισήμανε ότι «έχουμε ήδη κλείσει τις υπηρεσίες ασύλου μέσα στις δομές και έχουμε περιορίσει τις μετακινήσεις υπαλλήλων προς και από τις δομές, ώστε να μην μπει σε αυτές τις κλειστές κατά κάποιο τρόπο κοινότητες ο κορονοϊός. Έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τις δομές. Ήδη ξεκινάμε να τοποθετούμε υγειονομικούς οικίσκους στην περίμετρο των δομών για την αντιμετώπιση όποιων πιθανόν κρουσμάτων και συνεργαζόμαστε κατά περίπτωση».

Σύμφωνα τέλος με τα στοιχεία που παρέθεσε, τον Μάρτιο έχουν εισέλθει στη χώρα μας 1.500 μετανάστες, οι μισοί από τους οποίους «ήρθαν τις πρώτες μια - δυο ημέρες, μέχρι να αναπτυχθεί η πλήρης κινητοποίηση στα θαλάσσια σύνορα της χώρα μας. Αυτοί έχουν ήδη μεταφερθεί από τα νησιά. Βρίσκονται σε δυο κλειστές δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Προσέξαμε ώστε να μην υπάρξει επαφή αυτών που μπήκανε μέσα στο Μάρτιο με αυτούς που βρίσκονται ήδη στις δομές».

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγκέντρωση στη Μύρινα για την Παλαιστίνη την Κυριακή

Συλλογικό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τη στήριξη της Ελλάδας στο Ισραήλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο, επεισόδιο με λοστό και παστούρωμα ζώου στη Λέσβο

Τρία περιστατικά υπό διερεύνηση της αστυνομίας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παραβάσεις σε επιχειρήσεις σε Μήθυμνα και Μυτιλήνη

Στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο τοποθετήθηκαν τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια
ΔΡΑΣΕΙΣ

2.123 έλεγχοι για κράνος σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

772 έλεγχοι στη Λέσβο – 20 οδηγοί και 5 συνεπιβάτες χωρίς κράνος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Και άλλα πούλμαν για τη συναυλία στην Αρχαία Αντισσα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου ανταποκρίνεται στο αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για τις 20 Αυγούστου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κινέζοι φοιτητές στη Λέσβο για μελέτη του Απολιθωμένου Δάσους

Η Λέσβος, πρότυπος προορισμός εκπαίδευσης για φοιτητές πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο
ΥΓΕΙΑ

«Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά»

Καταγγελία Στρατή Σαμαρά για αφόρητες συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Δεν παραλαμβάνουμε ημιτελή έργα» ξεκαθαρίζει ο Κώστας Μουτζούρης

Στόχος η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και η ολοκλήρωση κρίσιμων έργων- Ποια «τρέχουν» είπε εφ' όλης της ύλης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Ξενάκη: ο ήχος του πόνου στο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ρητίνης, η μουσική συνάντησε τη μνήμη της ρητινοκαλλιέργειας και τη συλλογική ιστορία
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σοκ στο Ταβάρι Λέσβου: 22χρονος μαχαίρωσε τη μητέρα και τη γιαγιά του

Ο Εισαγγελέας μετέτρεψε το αδίκημα σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Βατούσα υποδέχεται το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής

Δάσκαλοι και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντώνται σε ένα τριήμερο γεμάτο σεμινάρια και συναυλίες