× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασφυκτικά γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τη Λέσβο

Σημαντική η επιβατική κίνηση από Θεσσαλονίκη και Καβάλα για Μυτιλήνη τον Σεπτέμβριο

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 20/8/2024

Ασφυκτικά γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Πολύ υψηλές είναι οι πληρότητες των πλοίων που ταξιδεύουν από Μυτιλήνη προς Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά τονίζει ο κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας της Group Attica  στη Μυτιλήνη Ηλίας Πίκουλος. Μιλώντας στο «Ν»  σημείωσε: «Μέχρι το τέλος του μήνα όλα τα πλοία είναι γεμάτα με επιβάτες, αυτοκίνητα και μηχανάκια. Όπως κάθε χρόνο ο κόσμος που ήρθε σε δύο μήνες θέλει να φύγει σε 15 ημέρες».

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου και μετά οι πληρότητες στα πλοία αναμένεται να μειωθούν και δεν θα είναι τόσο δύσκολη υπόθεση η ανεύρεση εισιτηρίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο είναι μικρός ο αριθμός των φορτηγών που μπαίνουν στα πλοία από την Μυτιλήνη προς τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές διαμαρτυρίες από τους μεταφορείς των ζωοτροφών.  Ο κ. Πίκουλος τόνισε πως τα προβλήματα με τις μεταφορές των φορτηγών αναμένεται αντιμετωπισθούν πλήρως την επόμενη εβδομάδα.

Η επιβατική κίνηση από την Βόρειο Ελλάδα προς την Λέσβο αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και τον Σεπτέμβριο καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό από αυτή την περιοχή.   Ένα από τα στοιχεία που ενισχύει την επιβατική κίνηση προς την Λέσβο αλλά και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι το συγκριτικά χαμηλότερο κόστος των διακοπών (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, φαγητό,διαμονή). Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κατά 30% για το 2024 όταν καταγράφεται μείωση της επιβατικής κίνησης προς τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο