Πολύ υψηλές είναι οι πληρότητες των πλοίων που ταξιδεύουν από Μυτιλήνη προς Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά τονίζει ο κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας της Group Attica στη Μυτιλήνη Ηλίας Πίκουλος. Μιλώντας στο «Ν» σημείωσε: «Μέχρι το τέλος του μήνα όλα τα πλοία είναι γεμάτα με επιβάτες, αυτοκίνητα και μηχανάκια. Όπως κάθε χρόνο ο κόσμος που ήρθε σε δύο μήνες θέλει να φύγει σε 15 ημέρες».
Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου και μετά οι πληρότητες στα πλοία αναμένεται να μειωθούν και δεν θα είναι τόσο δύσκολη υπόθεση η ανεύρεση εισιτηρίου.
Όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο είναι μικρός ο αριθμός των φορτηγών που μπαίνουν στα πλοία από την Μυτιλήνη προς τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές διαμαρτυρίες από τους μεταφορείς των ζωοτροφών. Ο κ. Πίκουλος τόνισε πως τα προβλήματα με τις μεταφορές των φορτηγών αναμένεται αντιμετωπισθούν πλήρως την επόμενη εβδομάδα.
Η επιβατική κίνηση από την Βόρειο Ελλάδα προς την Λέσβο αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και τον Σεπτέμβριο καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό από αυτή την περιοχή. Ένα από τα στοιχεία που ενισχύει την επιβατική κίνηση προς την Λέσβο αλλά και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι το συγκριτικά χαμηλότερο κόστος των διακοπών (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, φαγητό,διαμονή). Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κατά 30% για το 2024 όταν καταγράφεται μείωση της επιβατικής κίνησης προς τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.