× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

18 τόνους υγειονομικό υλικό έστειλε η Κίνα στη χώρα μας

Για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών λόγω κορονοϊού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2020

18 τόνους υγειονομικό υλικό έστειλε η Κίνα στη χώρα μας
' χρόνος ανάγνωσης

Αφίχθη λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο της Air China που μετέφερε την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού, από την Κίνα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας λόγω κορονοϊού.

Το υγειονομικό υλικό που έφθασε στην Αθήνα από το Πεκίνο ζυγίζει περίπου 8 τόνους και περιλαμβάνει 550.000 ιατρικές, χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, ιατρικά γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών, σύμφωνα με ενημέρωση της κινεζικής πρεσβείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υγειονομικό υλικό παρέδωσε, εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, η πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, στους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στην ίδια πτήση, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ευγνωμοσύνη της χώρας μας στην κινεζική κυβέρνηση και σε όποιον άλλον έχει συμβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Σε μια παγκόσμια έλλειψη αυτών των αγαθών και μια τεράστια μάχη που δίνει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μπορεί να έχει προμήθειες, η σημερινή είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα, και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε να εξοπλίζουμε τα νοσοκομεία μας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε στην ΕΡΤ πως «είναι σημαντικό ότι έχουμε με την Κίνα αυτή τη συνεργασία και μας παράσχει αυτή τη βοήθεια την οποία έχουμε ανάγκη». Μιλώντας για τη σημασία αυτής της δωρεάς, είπε πως δίνουν μια μεγάλη ανάσα, ιδιαίτερα στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας, να έχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προφύλαξης για ένα ικανό χρονικό διάστημα. Επισήμανε πως δυστυχώς, στη χώρα μας παράγουμε ελάχιστο υγειονομικό υλικό, το οποίο δεν είναι ικανό να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες. Σημείωσε περαιτέρω πως δεν εξαντλούνται οι προσπάθειες της κυβέρνησης στο να αποκτήσουμε μέσα ατομικής προστασίας μόνο σε αυτή την πτήση.

Σε σχετικό μήνυμά της κατά την παράδοση του υλικού, η πρεσβευτής της Κίνας ανέφερε ότι με αλληλεγγύη και συνεργασία, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση μαζί. Επικαλούμενη τα λόγια του Αριστοτέλη, ότι «η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα», η Τσανγκ Τσιγιουέ υπογράμμισε πως η Κίνα και η Ελλάδα εργάζονται στενά από κοινού στον αγώνα κατά του κορονοϊού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την σθεναρή υποστήριξή της κατά τη διάρκεια της μάχης της Κίνας κατά του κορονοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση ως «έγκαιρα και ισχυρά».

Καταληκτικά, διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να «βοηθήσει τους φίλους μας στην Ελλάδα».

Σε επικοινωνία που είχε χθες με τον Κινέζο ομόλογό του Γουανγκ Γι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον κινεζικό λαό και ευχαρίστησε για την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Ειρήνη Πετράκη στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας αναλαμβάνει τη θέση με τριετή θητεία
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος διοικητής στην ΑΣΔΕΝ ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής

Αποχωρεί ο Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχολεία χωρίς δασκάλους και ειδικότητες στην έναρξη της χρονιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καταγγέλλει ελλείψεις άνω των 20 εκπαιδευτικών, κλειστά τμήματα ένταξης και ανυπαρξία βασικών ειδικοτήτων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

224 νέα διαμερίσματα σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο και Σάμο

Το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ μετατρέπει στρατόπεδα σε σπίτια για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και γιατρών/εκπαιδευτικών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Λήμνο

Πολιτικές παρεμβάσεις, τιμητικές αναφορές και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ λόγω περικοπών στα voucher

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ) περισσότερα από 11.500 παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών μένουν εκτός των ΚΔΑΠ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου Λήμνου

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 και αφορούν παιδιά από 6 ως 18 ετών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένη παραγωγή καφέ αναμένει η Βραζιλία

Αβεβαιότητα για την εξέλιξη των τιμών φέρνουν οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ