Νέα εξόρμηση ορνιθοπαρατήρησης στις Αλυκές Καλλονής
Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 στις 6.30 το απόγευμα
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/8/2024
Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 1 Αυγούστου η εξόρμηση ορνιθοπαρατήρησης στην Αλυκή Πολιχνίτου που διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και γνωριμία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού για τους φτερωτούς επισκέπτες της Λέσβου.
Η Αλυκή Πολιχνίτου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγροτόπους της Λέσβου- Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, και οι συμμετέχοντες παρατηρήσανπολλά διαφορετικά είδη πουλιών: Αβοκέτες, Καλαμοκανάδες, Φλαμίνγκο, Ασημόγλαρους, Ποταμογλάρονα, Λευκοπελαργούς, Μαυροπελαργούς, Ερωδιούς (Λευκοτσικνιάδες, Αργυροτσικνιάδες, Σταχτοτσικνιάδες), Θαλασσοσφυριχτές.
Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, οι συμμετεχοντές αξιοποίησαν τον ειδικό εξοπλισμό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/ Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, με την καθοδήγηση των στελεχών της ομάδας βιοποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Νέα εξόρμηση ορνιθοπαρατήρησης Τρίτη 6 Αυγούστου
Η νέα εξόρμηση ορνιθο-παρατήρησης στους υγροτόπους των Αλυκών Καλλονής ξεκινούντην Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 στις 6.30 το απόγευμα και μπορούν να συμμετέχουνενήλικες και παιδιά (8 ετών και άνω).
H παρατήρηση θα πραγματοποιείται σε ολιγομελείς ομάδες επισκεπτών και απαιτείται η δήλωση συμμετοχής και η προμήθεια εισιτηρίου (10€/άτομο). Ειδικό οικογενειακό εισιτήριο για όλα τα μέλη οικογενειών (γονείς και παιδιά).
Εξορμήσεις ορνιθοπαρατηρησηςθα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην περιοχή των υγροτόπων του Κόλπου Καλλονής..
Περισσότερα για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook.
Για περισσότερες πληροφορίες για δραστηριότητες στη φύση μπορείτε να επισκεφτείτε επίσης τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβουκαι του Γεωπάρκου Λέσβου, www.lesvosmuseum.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: [email protected].