× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Mε την οικογένεια της Μηλένας Κοντού στο Παρίσι!

Μιλήσαμε με τη Ρένα Αίνιζλη, μητέρα της Μηλένας, τον πατέρα της Προκόπη Κοντό και τον αδερφό της Γιώργο στην κάμερα του «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/8/2024

Mε την οικογένεια της Μηλένας Κοντού στο Παρίσι!
Κάμερα- Βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

H επιτυχία της Μηλένας Κοντού με το πλήρωμά της, τη Ζωή Φίτσιου να περάσουν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι έχει συγκλονίσει τη Λέσβο και το πανελλήνιο, και βέβαια την οικογένειά της, που βιώνει στιγμές υπερηφάνειας και συγκίνησης.

Θυμίζουμε ότι αύριο, Παρασκευή 2 Αυγούστου, συντονιζόμαστε στις 13:22 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στον τελικό αγώνα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην κάμερα του «Ν» από το Παρίσι, οι γονείς της, Ρένα Αίνιζλη και Προκόπης Κοντός, και ο αδελφός της, Γιώργος αποκαλύπτονται οι προκλήσεις και τα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτή τη σημαντική επιτυχία. Μαζί τους είναι και ο μικρότερος αδερφός, Μάριος, ο πρόεδρος του ΝΟΜ, Τάσος Μπαλής και οι προπονητές της Μηλένας, Αρίστος Βογιατζής και Κώστας Κωνσταντάρας και η Αρετή Δημητράκα, μέλος του ΝΟΜ.

Οι γονείς της Μηλένας, μιλώντας για την εμπειρία τους, τόνισαν πόσο συγκλονιστικό ήταν να βλέπουν την κόρη τους να πραγματοποιεί τα όνειρά της σε έναν τόσο μεγαλειώδη θεσμό. Ο πατέρας της, κ. Προκόπης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία χρόνια της σκληρής προπόνησης και των περιορισμών έχουν πλέον ανταμειφθεί με την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου. Η μητέρα της, που έχει υποστηρίξει με κάθε τρόπο την προετοιμασία της κόρης της, εξήγησε τις δυσκολίες και τη στήριξη που απαιτούνται για να συνδυαστούν οι απαιτήσεις της προπόνησης με τις καθημερινές υποχρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αδελφός της, Γιώργος Κοντός, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την αδελφή του, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και του «μικροβίου» της κωπηλασίας που πέρασε από τον ίδιο στη Μηλένα. Όπως είπε, η επιτυχία της αδελφής του είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, ενώ περιέγραψε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι η Μηλένα έχει φτάσει σε επίπεδο που πολλοί αθλητές ονειρεύονται.

Μας μίλησαν ακόμα και για την ξεχωριστή σχέση της Μηλένας με τη Ζωή, τον σπάνιο χαρακτήρα της δεύτερης και το γεγονός ότι δρουν πλέον μαζί σαν οικογένεια και έχουν αναπτύξει δικούς τους κώδικες, ώστε την ώρα του αγώνα να μην γίνονται κατανοητές από τους αντιπάλους!

Η τρομερή ανατροπή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιώργος Κοντός, ως πρώην κωπηλάτης και… μεγάλος αδερφός, εξήγησε ακόμα τη φοβερή ανατροπή που κατάφεραν οι δύο αθλήτριες στον ημιτελικό της Τετάρτης, περνώντας από την Τρίτη- τέταρτη θέση να τερματίζουν δεύτερες: «Κοιτάξτε, το πιο δύσκολο πράγμα είναι όταν είσαι μέσα σε μια κούρσα, ειδικά στην αρχή είναι δύο χιλιόμετρα. Το πιο δύσκολο λοιπόν είναι όταν ένας αντίπαλος καταφέρει να σου ξεφύγει, στα πρώτα 500 με 600 μέτρα. Γιατί τα πρώτα 500 μέτρα που τρέχει ένας κωπηλάτης σε γενικές γραμμές τώρα, είναι εύκολα, δεν τα καταλαβαίνεις, είσαι ακόμα ξεκούραστος, έχεις πάρα πολύ δύναμη, δεν νιώθεις, δεν έχεις λαχανιάσει που λέμε, οπότε φεύγουν πάρα πολύ γρήγορα από τα 500 στα 1.000 και από τα 1.000 στα 1.500 που ξεκινάει να ζορίζει… […] Όταν καταφέρνεις μέχρι τη μέση της κούρσας να είσαι κοντά, τότε κάνεις την αντεπίθεσή σου. Και από εκεί και πέρα, φαίνεται η προπόνησή σου, ανοίγεις μια μικρή διαφορά και μετά την κρατάς».

Η οικογένεια Κοντού βρίσκεται στο Παρίσι για να υποστηρίξει την Μηλένα, αντιμετωπίζοντας τα υψηλά κόστη για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με αγάπη και αφοσίωση. Ο Γιώργος πρόσθεσε με χιούμορ ότι η επίσκεψη στη Γαλλία, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, είναι επιβεβαίωση των επιτυχιών και των ονείρων της οικογένειας.

Κερκίδα ναι… αλλά αγκαλιά από μακριά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι χαρακτηριστική δε η αφοσίωσή τους, όταν εκείνοι βρίσκονται στην κερκίδα του αγώνα, βλέπουν τη Μηλένα να τα καταφέρνει με τη Ζωή Φίτσιου και δεν επιτρέπεται να τις πλησιάσουν… ούτε για μια αγκαλιά υποστηριξης!

Το ιδιαίτερο στοιχείο της συνέντευξης ήταν η αναφορά στις προσευχές της οικογένειας πριν από τους αγώνες, οι οποίες τους δίνουν δύναμη και υποστήριξη. Η οικογένεια επισημαίνει ότι η προσευχή και η πίστη τους είναι αναπόσπαστο μέρος της προετοιμασίας και της ψυχολογικής υποστήριξης των αθλητριών, οι οποίες θυμίζουμε ότι προσκύνησαν τον Ταξιάρχη Μανταμάδου στην τελευταία τους επίσκεψη στη Λέσβο τον περασμένο Ιούνιο.

Και βέβαια τα γαλλικά και η Γαλλία!

Είναι δε γνωστό ότι η κ. Αίνιζλη είναι πολύ καλή καθηγήτρια Γαλλικών. Και ήταν το πείραγμα που έκαναν οι συγγενείς στη Μηλένα, όταν ξεκίνησε την κωπηλασία, να μάθει τα γαλλικά για να αγωνθστεί στο Παρίσι. Ετσι η Μηλένα είπε στη μαμά της: «Τελικά αντί να μας πας εσύ Γαλλία, σε φέραμε εμείς»…Οπότε ήταν οικογενειακή υπόθεση…

Συνολικά, η συγκινητική συζήτηση που είχαμε μαζί τους αποτυπώνει την αναμφισβήτητη στήριξη της οικογένειας Κοντού και τη συγκίνηση που νιώθουν για την επιτυχία της Μηλένας, η οποία είναι έτοιμη να διαγωνιστεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, με το κωπηλατικό της ταίρι, τη Ζωή, με την ευχή και την ελπίδα για την καλύτερη δυνατή έκβαση. Δεν είναι τυχαίο ότι τα εισιτήρια που έβγαλαν για το Παρίσι ήταν μέχρι και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης

Από τις 9:45 το βράδυ έως τις 11.30 την Κυριακή 12 Ιουλίου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας

Παραδοσιακοί χοροί, κόκορας με χυλοπίτες και μεγάλο γλέντι το Σάββατο 18 Ιουλίου στον Κάτω Τρίτος
Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δωρεάν πιλοτικές εφαρμογές για δήμους μέσω Horizon Europe

Δήμοι και περιφέρειες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο έργο SPACE4Cities και να διεκδικήσουν δωρεάν τρίμηνη πιλοτική εφαρμογή με δορυφορικά δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη
Δωρεάν πιλοτικές εφαρμογές για δήμους μέσω Horizon Europe
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Γιατί δεν ζητήθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη Λέσβο;»

Τέσσερις βουλευτές της Νέας Αριστεράς καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν απαντήσεις για τη μη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων απέναντι στις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού
«Γιατί δεν ζητήθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη Λέσβο;»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Μπαίνει τάξη στη ΔΕΥΑΛ με GPS και σύγχρονα υδρόμετρα»

Δεν μπορούν άλλο οι κάτοικοι της Μυτιλήνης να σηκώνουν το βάρος των λογαριασμών ολόκληρης της Λέσβου, δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Βάλεσης
«Μπαίνει τάξη στη ΔΕΥΑΛ με GPS και σύγχρονα υδρόμετρα»
ΧΩΡΙΑ

«Σήμα κινδύνου» για την καμινάδα του ελαιοτριβείου Ζερμπίνη

Ρηγματώσεις και αποκόλληση τούβλων προκαλούν ανησυχία στη Μόρια – Στο τραπέζι η αγορά του ιστορικού κτιρίου από τον Δήμο Μυτιλήνης
«Σήμα κινδύνου» για την καμινάδα του ελαιοτριβείου Ζερμπίνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή τραχανά στην Ανεμώτια

Την Κυριακή 9 Αυγούστου με δωρεάν διανομή του παραδοσιακού εδέσματος, ζωντανή μουσική και λαχειοφόρο αγορά
Γιορτή τραχανά στην Ανεμώτια
LIVE ΕΛΛΑΔΑ

«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι

Live ο ανοιχτός διάλογος των πολιτών με τον Αλέξη Τσίπρα
«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

Δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος
ΧΩΡΙΑ

Καθάρισαν το αρχοντικό Καλλιπολίτη, όμως οι αντιδράσεις συνεχίζονται!

Μετά το δημοσίευμα του «Ν» συνεργεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου βρέθηκαν στον χώρο, όμως ο Χαράλαμπος Κουλίκας κάνει λόγο για πρόχειρη παρέμβαση και συνεχιζόμενη εγκατάλειψη ενώ έκοψαν και δέντρα
Καθάρισαν το αρχοντικό Καλλιπολίτη, όμως οι αντιδράσεις συνεχίζονται!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταγγέλλει ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τον αφθώδη πυρετό το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος κάνει λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης κτηνοτρόφων, συνδικαλιστών και στελέχους του κόμματος μετά τις κλήσεις για παροχή εξηγήσεων
Καταγγέλλει ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τον αφθώδη πυρετό το ΚΚΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο κρούσμα αφθώδους στα Μυστεγνά

Αρνητικά τα δείγματα από 38 εκτροφές
Νέο κρούσμα αφθώδους στα Μυστεγνά