× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στέγαστρο στις στάσεις λεωφορείων στη Μυτιλήνη ζητούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Ζητούν επίσης μείωση 50% στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2024

Στέγαστρο στις στάσεις λεωφορείων στη Μυτιλήνη ζητούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ διαμαρτύρεται, για τις στάσεις των Αστικών  λεωφορείων.

«Η κατάσταση από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει, θα λέγαμε επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, αφού δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από πλευράς υπευθύνων και κανείς δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα. Μάλλον θεωρήθηκε επουσιώδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Έτσι λοιπόν εξακολουθεί η αφάνταστη ταλαιπωρία των ανθρώπων, ειδικά των ηλικιωμένων που έχουν και τα περισσότερα προβλήματα, των μητέρων με μωρά στα καρότσια, καθώς επίσης και των ατόμων με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα, οι οποίοι στέκονται μέσα στη ζέστη και τον ήλιο, ειδικά το φετινό καλοκαίρι, σε συνθήκες καύσωνα.

 Στις περισσότερες στάσεις δεν υπάρχει όχι μόνο στέγαστρο, αλλά ούτε ένα παγκάκι για να κάθονται οι άνθρωποι να περιμένουν το δρομολόγιο. Βροχή, κρύο, ζέστη, σαν αιχμάλωτοι περιμένουν το λεωφορείο. Οι ειδικές ράμπες για άτομα με αναπηρίες, ώστε να έχουν πρόσβαση στις στάσεις, ανήκουν στη σφαίρα του ονείρου. Άλλες πάλι στάσεις έχουν ένα υποτυπώδες στέγαστρο και μοιάζουν σαν την παράγκα του καραγκιόζη, άλλες καθόλου, αίσχος πραγματικό, κατά τα άλλα μεγαλοστομίες για έργα μεγάλα κτλ, χωρίς να λύνονται στοιχειώδη προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, προβλήματα της καθημερινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Επίσης, ειδικά η στάση στην πλατεία Σαπφούς, εκεί που βρίσκεται το κεντρικό σταθμαρχείο, παρουσιάζει πραγματικά μια εικόνα άθλια, τριτοκοσμική. Έτσι θα αναπτυχθεί ο τουρισμός στο νησί; Από εκεί περνάνε ντόπιοι και ξένοι τουρίστες. Άραγε τι λένε οι αρμόδιοι παράγοντες γύρω από τον τουρισμό; Ας έρθουν στη Πλατεία Σαπφούς να δούνε την ταλαιπωρία των επισκεπτών. Θέλουμε τους τουρίστες να αφήνουν τα λεφτά τους, αλλά να τους παρέχουμε και σωστές υπηρεσίες. Καλά είναι τα λόγια για μεγάλα έργα, που λέγονται, στην πράξη που είναι; Ειδικά οι παρεμβάσεις για την προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με αναπηρία.

 Άραγε, πόσο μεγάλη να είναι η δαπάνη, ώστε να τοποθετηθούν στέγαστρα στις στάσεις των ΚΤΕΛ στην  πόλης  μας και να καλυτερέψει η εμφάνισή τους; Μάλιστα όλοι μας έχουμε δει τους επιβάτες του ΚΤΕΛ, που περιμένουν να πάρουν το λεωφορείο από την στάση απέναντι στην Πλ.Σαπφούς για τα χωριά Μόρια-Παναγιούδα-Πάμφιλα-Λουτρόπολη Θερμής να κάθονται στο τοιχίο, στο έργο της ανάπλασης, κάτω από το δυνατό ήλιο!!!

  Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ο Δήμος; η Περιφέρεια; το Αστικό ΚΤΕΛ; Όποιος κι αν είναι υπεύθυνος, ας συνεργαστούν όλοι τους και ας διορθώσουν την κατάσταση, να βελτιωθεί η εικόνα της Πόλης μας. Ας δούνε με σοβαρότητα το θέμα αυτό και να δώσουν άμεσα λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Επίσης καλό θα ήταν να προμηθευτούν και παγκάκια, τα οποία να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, εκεί όπου μαζεύεται κόσμος, για να ξεκουράζονται οι πολίτες.

   Τέλος, κύριοι, ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί εργαζόμενους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους, είναι η τιμή των εισιτηρίων στο Αστικό ΚΤΕΛ, που στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει και πάνω από 2,50 ευρώ για τα κοντινά δρομολόγια.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Σε μια περίοδο που οι συντάξεις μας έχουν υποστεί μείωση 50%, η ακρίβεια ακόμα και στα βασικά είδη διατροφής, καλπάζει. Τα τιμολόγια για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο έφθασαν σε δυσθεώρητα ύψη και πολλοί εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν φθάσει και πληρώνουν έναντι.

Ζητάμε από τους αρμόδιους:

-μείωση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ κατά 50%.

-μείωση στα ακτοπλοϊκά κατά 50%.

-μείωση στις τιμές του ρεύματος  και νερού κατά 50%.

-μείωση ΦΠΑ στις τιμές των προϊόντων κατά 50% και στα βασικά είδη διατροφής

 μηδενικό ΦΠΑ.

  Ένας καφές  μας είχε απομείνει να πίνουμε, η κυβέρνηση ανέβασε το ΦΠΑ στο 23%, μας τον στέρησε κι αυτόν!!!»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου αποχαιρετά τον Γιάννη Κωνσταντέλλη

Με οδύνη για την απώλεια του φιλολόγου, ποιητή και δοκιμιογράφου από την Καλλονή, ο Σύνδεσμος αναφέρεται στην προσφορά του στην εκπαίδευση και τα γράμματα
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου αποχαιρετά τον Γιάννη Κωνσταντέλλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Γιάννης Γκιόκας θα μιλήσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος
Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητά η Κομνηνάκα

Η βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ κάνει λόγο για περιορισμό της προστασίας των εργαζομένων και νέα εμπόδια στη δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους
Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητά η Κομνηνάκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής: «Ισχυρή Λήμνος σημαίνει ισχυρή ακριτική Ελλάδα»

Στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ποιοτικός τουρισμός και προστασία των παραμεθόριων περιοχών στο επίκεντρο της δήλωσης του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μετά την παρέλαση για την 114η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού
Δουδωνής: «Ισχυρή Λήμνος σημαίνει ισχυρή ακριτική Ελλάδα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλείνει προσωρινά τμήμα της Αγίου Παντελεήμονος στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, από τις 08:00 έως τις 15:00, λόγω εργασιών
Κλείνει προσωρινά τμήμα της Αγίου Παντελεήμονος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής

Δωρεάν δράσεις ορνιθοπαρατήρησης στις 9 και 10 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους, με εξοπλισμό και καθοδήγηση από ειδικευμένα στελέχη
Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής
ΧΩΡΙΑ

Δωρεάν μετακίνηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στη Μόρια

Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 8.30 το πρωί από την πλατεία Αγίου Βασιλείου για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Δωρεάν μετακίνηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στη Μόρια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 114 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού και αναφέρθηκε στην οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την προστασία των παραμεθόριων περιοχών
Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης

Περιοδείες σε χωριά, συναντήσεις με φορείς και κεντρική ομιλία στην Καλλονή περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης
Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;

Ο Παλλεσβιακός Φορέας ζητά ημερομηνίες και έγγραφα για την εφαρμογή των ελέγχων στον πρώην Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας — Οι παραγωγοί δικαιούνται καθαρές απαντήσεις και η παραίτηση δεν σβήνει την υποχρέωση λογοδοσίας
Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθήματα ετοιμότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Λέσβου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές
Μαθήματα ετοιμότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές
ΕΡΓΑΣΙΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό

Το Συνδικάτο Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου καταγγέλλει την υπόθεση εργαζόμενης και απαντά στις δηλώσεις της Ελεονώρας Μελέτη για την «πίεση» που δέχονται οι εργοδότες.
Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό