× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θα τα καταφέρουμε ‑ Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2020

«Θα τα καταφέρουμε ‑ Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών»
' χρόνος ανάγνωσης

Την πρώτη της δημόσια παρέμβαση και, μάλιστα, από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφερόμενη στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα συνεχίσει την επικοινωνία μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης με τη νέα της ιδιότητα ως μια «ανάγκη» για να διατηρεί την επαφή με τους πολίτες μέσω των social media». Επίσης, έκλεισε το κείμενο της εκπέμποντας ένα αισιόδοξο μήνυμα επισημαίνοντας ότι: «Θα τα καταφέρουμε. Με πειθαρχία και σύνεση, ψυχραιμία και αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγραψε στο προσωπικό της προφίλ:

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που, τον τελευταίο καιρό, βιώνουμε όλοι, νιώθω έντονη την ανάγκη να συνεχίσω την επαφή μας μέσω των κοινωνικών δικτύων και με τη νέα μου ιδιότητα. Για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία του κορονοϊού, είναι παράδοξο, αλλά ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας και τους συμπολίτες μας, είναι να μείνουμε μακριά τους. Για όσο χρειαστεί και μέχρι να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Ακολουθούμε πιστά, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των κρατικών αρχών. Μένουμε σπίτι και ελαχιστοποιούμε εξόδους και μετακινήσεις. Πρόκειται για οδηγίες τις οποίες ακολουθώ και η ίδια, στο μέτρο που μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου ως ΠτΔ. Οι περιορισμοί που μας επιβάλλονται είναι ίσως ασφυκτικοί για την ιδιοσυγκρασία μας ως Έλληνες. Όμως, πρέπει και μπορούμε να ανταποκριθούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε, άλλωστε, αποδείξει και σε άλλες δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας, ότι όταν πρυτανεύουν η ευθύνη κι η αλληλεγγύη, ξεπερνούμε τα προβλήματα, όσο ανυπέρβλητα κι αν δείχνουν. Μπορεί όχι αλώβητοι, αλλά σίγουρα δυνατότεροι. Είμαι δίπλα σας. Όπως δίπλα στέκομαι και σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής. Κυρίως γιατρούς και νοσηλευτές, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και φαρμακοποιούς, εργαζόμενους σε καταστήματα τροφίμων και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα για να μη λείψουν είδη πρώτης ανάγκης από όλους εμάς, και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι. Οφείλω -οφείλουμε- τεράστια ευγνωμοσύνη και προσωπικά θα συμπαρασταθώ στην προσπάθειά τους με όποιον τρόπο μπορώ. Η χώρα, η Ευρώπη, ο πλανήτης ολόκληρος ζει μια πρωτοφανή κρίση με συνέπειες που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψουμε ή ακόμα και να φανταστούμε.

Οι αντοχές της οικονομίας μας θα δοκιμαστούν και θα χρειαστούν έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει και να αισιοδοξούμε. Η πρόοδος της επιστήμης και ο συνδεδεμένος κόσμος μας, θα επιτρέψει στους επιστήμονες να δράσουν ταχύτερα από ποτέ, στους μαθητές και φοιτητές να διατηρήσουν την επαφή τους με τη γνώση, στις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν στην πράξη τα σημαντικά οφέλη της τηλεργασίας στην παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων. Και στους περισσότερους από εμάς να απομονωθούμε, χωρίς να νιώθουμε μόνοι. Θα τα καταφέρουμε. Με πειθαρχία και σύνεση, ψυχραιμία και αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στα Μιστεγνά

Με θρησκευτική ευλάβεια ο φετινός εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΚΟΣΜΟΣ

Παραδομένη στις φωτιές και τον καύσωνα η νότια Ευρώπη

Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία συνεχίζουν σήμερα να δίνουν μάχη με τις φλόγες εν μέσω καύσωνα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κάηκαν περισσότερα από 42.000 στρέμματα στη Χίο

Κι ακόμα δεν έχει τιθασευτεί η πύρινη λαίλαπα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα «Καραβαγγέλεια 2025»

Επιτυχημένοι ήταν οι αγώνες δρόμου που έγιναν στη Στύψη στις 13 Αυγούστου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ανήμερα του δεκαπενταύγουστου

Έκκληση για αποφυγή επικίνδυνων ενεργειών στην ύπαιθρο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Παναγιούδα γιορτάζει την ιστορία και την παράδοσή της

Βραδιά πολιτισμού, μουσικής και μνήμης στις 23 Αυγούστου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησε η ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής

Παρεμβάσεις και σε άλλα σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο «μύθος» της Νυφίδας στον Πολιχνίτο

Ο Οικολογικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Νυφίδας Πολιχνίτου προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες σε μια ξεχωριστή βραδιά σήμερα, Πέμπτη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βοήθεια σε παιδιά της Χίου, με πρόσκληση της Περιφέρειας

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ψυχολογικές συνέπειες της πυρκαγιάς στους ανήλικους κατοίκους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νησιώτης; Ναι. Δικαιούχος; Μόνο αν δεν πας μακριά!

Καταγγελία του Δημήτρη Μάντζαρη για μη χορήγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Εξομαλύνεται η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων στη Λέσβο

Ξεκινά ο ανεφοδιασμός της αμόλυβδης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποιες παραλίες της Λέσβου θεωρούνται πολυσύχναστες

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ανακοίνωσε τον κατάλογο παραλιών και τις υποχρεώσεις των Δήμων για το καλοκαίρι του 2026