× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κλειστές δομές ή κορονοϊός

Προκλητικός εκβιασμός Μηταράκη στις νησιώτικες κοινωνίες για να αποδεχθούν τις κλειστές υπερδομές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/3/2020

Κλειστές δομές ή κορονοϊός
' χρόνος ανάγνωσης

Με ένα χωρίς προηγούμενο εκβιασμό προς τις τοπικές κοινωνίες απάντησε σήμερα το μεσημέρι το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου στην έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας βορείου Αιγαίου Παντελή Βουρλή για έλεγχο των μετακινήσεων αιτούντων άσυλο στα αστικά κέντρα.

Όπως ο κ. Βουρλής ανέφερε «οι συμπολίτες μας στο Βόρειο Αιγαίο, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους γύρω μας». Ενώ με «θερμή παράκληση προς τους διοικητές των Κέντρων υποδοχής και Ταυτοποίησης και τις αρμόδιες αρχές να πράξουν ομοίως με τους μετανάστες-πρόσφυγες που δυστυχώς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα αστικά κέντρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγη ώρα μετά από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «ως προς τη λειτουργία των ΚΥΤ στα νησιά του Αιγαίου, δεν υπάρχει διπλή ασφαλής περίμετρος της όλης κατοικημένης περιοχής, ούτε επαρκείς κοινόχρηστοι χώροι για την προσωρινή λειτουργία της δομής ως κλειστής.

Προς αποφυγή κινδύνων στη δημόσια τάξη και υγεία, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Κυβέρνηση εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με Υπουργική Απόφαση προέβη στην επίταξη αναγκαίων εκτάσεων για την άμεση κατασκευή κλειστών ελεγχόμενων κέντρων σε αντικατάσταση υπάρχουσας δομής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και καταλήγει το γραφείο του κ. Μηταράκη στον προκλητικό εκβιασμό εν μέσω κρίσης: «Για λόγους που ήδη γνωρίζετε δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων δομών και κατά συνέπεια δεν έχει προχωρήσει η οριστική διακοπή λειτουργίας των υπαρχόντων ανοικτών δομών».

Κοινώς ο βουλευτής Χίου λέει στους πολίτες του βορείου Αιγαίου πως αν θέλετε προστασία από τον κορονοϊό δεχθείτε την κατασκευή κλειστών δομών!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δυναμική έναρξη δράσεων από τους «Μυστεγνιώτες»

Τμήματα για μικρούς και μεγάλους
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Έξυπνος είναι αυτός που γυρίζει σπίτι ασφαλής»

Δράση της Παλλεσβιακής Λέσχης Μοτοσικλέτας με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Νέα μαθήματα από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Λέσβου «ο Μωριάς»

Ξεκινούν τα τμήματα αγιογραφίας, χορωδίας και χορού
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ανοιχτή σύσκεψη στο Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Για την προετοιμασία της απεργίας της 1ης Οκτωβρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Αφιέρωμα στη Μικρασία από τον Σύλλογο «το κιρκινέτσι»

Παρουσίαση βιβλίου και προβολή ταινίας για την 103η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής
ΥΓΕΙΑ

Έκτακτη ανάγκη για αίμα στο «Βοστάνειο»

Επείγουσα έκκληση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης – Ιδιαίτερη ανάγκη για ομάδες αίματος 0+ και 0-
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χωρίς ολοήμερο τμήμα πολλά δημοτικά της Λέσβου, με το πρώτο κουδούνι

Η σοβαρή έλλειψη ειδικοτήτων ανάγκασε τα σχολεία να μετακινήσουν εκπαιδευτικούς στην πρωινή ζώνη για την κάλυψη των αναγκών. Μετά τις 22 Σεπτεμβρίου η αναπλήρωση των κενών αναφέρει το Υπουργείο
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Γεύσεις και πολιτισμός ενώνουν Μυτιλήνη και Σμύρνη

Έλληνες και Τούρκοι σεφ στο ίδιο τραπέζι για ένα φεστιβάλ συνεργασίας και δημιουργίας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτυρία ενάντια στο 13ωρο στη Μυτιλήνη

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε αγώνα για την υπεράσπιση του 8ώρου και συμμετοχή στην απεργία της 1ης Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επανεκκίνηση για το νηπιαγωγείο του Αγίου Ευστρατίου

Μετά από τριετή αναστολή επαναλειτουργεί με δύο νέες μαθήτριες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού