× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη φυλακή ο δικηγόρος Aπόστολος Λύτρας

Παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί μετά την κακουργηματική δίωξη για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του

Δημοσίευση 20/6/2024

Στη φυλακή ο δικηγόρος Aπόστολος Λύτρας
' χρόνος ανάγνωσης

τις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας καθώς ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών απεφάνθη ότι ο γνωστός δικηγόρος παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί μετά την κακουργηματική δίωξη για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του Απόστολου Λύτρα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά από μήνυση που κατέθεσε η άγρια κακοποιημένη σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο δικηγόρος παραδόθηκε τελικά χθες στο ΑΤ Παλλήνης και πέρασε τη νύχτα στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας, όπου μεταφέρθηκε για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα, η ανακρίτρια είχε αντικαταστήσει τους περιοριστικούς όρους, με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος τη Δευτέρα ο Απ. Λύτρας, με προσωρινή κράτηση κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του θύματος του ξυλοδαρμού μέσω του δικηγόρου της, Θέμη Σοφού καθώς το βράδυ της Τρίτης υπήρξε σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές συγγενείς του δικηγόρου στο σπίτι του στον Γέρακα και απειλές σε βάρος της συζύγου του, η οποία διαμένει εκεί μετά την άγρια κακοποίηση της. Η δικαστική λειτουργός έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, έξω από το αστυνομικό τμήμα, πριν παραδοθεί, ο Απόστολος Λύτρας έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν. «Άκουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο» υποστήριξε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφού προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα, ο Απ. Λύτρας άσκησε σε μήνυση σε βάρος της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε η γυναίκα μετέβη στο ΑΤ Παλλήνης, καθώς όμως η κατηγορία που της αποδόθηκε είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, δεν προβλέπεται κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη της πρώην συζύγου του δικηγόρου

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στη δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, για το περιστατικό που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της μηνύτριας είπε στο δικαστήριο ότι η 37χρονη είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο χρυσός σε καθοδική τροχιά με φόντο τη Μέση Ανατολή

Η άνοδος του δολαρίου και του πετρελαίου αλλάζει τις προβλέψεις για τη νομισματική πολιτική της Fed
Ο χρυσός σε καθοδική τροχιά με φόντο τη Μέση Ανατολή
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Τραμπ στον πάπα Λέων

Η ανάρτηση στο Truth Social οξύνει τη διαμάχη για τον πόλεμο στο Ιράν και τη στάση της Καθολικής Εκκλησίας
Επίθεση Τραμπ στον πάπα Λέων
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλή αποκλεισμού στα Στενά του Ορμούζ από τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι ΗΠΑ προαναγγέλλουν κυρώσεις σε πλοία που πληρώνουν διόδια στην Τεχεράνη, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης απαντούν με απειλές και δηλώνουν πλήρη έλεγχο των στενών
Απειλή αποκλεισμού στα Στενά του Ορμούζ από τον Ντόναλντ Τραμπ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέσεις βεγγαλικών σε Σάμο και Χίο

Στο πλαίσιο των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. στο Βόρειο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης βεγγαλικών
Κατασχέσεις βεγγαλικών σε Σάμο και Χίο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πασχαλινή ακτοπλοϊκή «περιπέτεια» στο Αιγαίο

Ταξίδια 15 ωρών για τους επιβάτες από την Λέσβο με προορισμό τoν Πειραιά
Πασχαλινή ακτοπλοϊκή «περιπέτεια» στο Αιγαίο
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η αιματοχυσία στον Λίβανο με χιλιάδες νεκρούς

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις με βαριές απώλειες σε αμάχους και υγειονομικούς
Κλιμακώνεται η αιματοχυσία στον Λίβανο με χιλιάδες νεκρούς
ΚΟΣΜΟΣ

Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για νέους

Πάνω από 40.000 πάσo για 18χρονους με αιτήσεις έως το τέλος της προθεσμίας του προγράμματος Erasmus+
Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για νέους
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πόλεμος φέρνει ανατροπές στον κρατικό προϋπολογισμό

Κονταίνει η ανάπτυξη και αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις για την χώρα
Ο πόλεμος φέρνει ανατροπές στον κρατικό προϋπολογισμό
ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσαν οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν

Ο Τζέι Ντι Βανς αποχώρησε χωρίς συμφωνία, ενώ η Τεχεράνη μιλά για «παράλογες απαιτήσεις» και το Πακιστάν καλεί σε σεβασμό της εκεχειρίας
Κατέρρευσαν οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Να γιατί το Βόρειο Αιγαίο είναι έξω από τη ρότα της κρουαζιέρας

Αύξηση σε αφίξεις και επιβάτες πανελλαδικά το 2025. Περιορισμένες προσεγγίσεις και αφίξεις επιβατών σε Λέσβο Λήμνο Χίο και Σάμο
Να γιατί το Βόρειο Αιγαίο είναι έξω από τη ρότα της κρουαζιέρας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πρώτη Ανάσταση στην άκρη του Αιγαίου με παρουσία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ Βορείου Αιγαίου

Ο Υποστράτηγος Μιχαήλ Σεβδυνίδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Αραμπατζής τίμησαν τη Θεία Λειτουργία στη νήσο Παναγιά Οινουσσών με πρωτοβουλία της 96 ΑΔΤΕ
Πρώτη Ανάσταση στην άκρη του Αιγαίου με παρουσία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ Βορείου Αιγαίου
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ ‑ Ιράν στο Ισλαμαμπάντ

Δύο γύροι επαφών ολοκληρώθηκαν τρίτος αναμένεται εν μέσω διαφωνιών και πιέσεων
Κρίσιμες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ ‑ Ιράν στο Ισλαμαμπάντ