× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

7 τον Εισαγγελέα για το λιντσάρισμα στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών

Το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης ταυτοποίησε και στέλνει στον Εισαγγελέα Μυτιληνιούς για την επίθεση σε βάρος των εθελοντών της οργάνωσης One Happy Family

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/3/2020

7 τον Εισαγγελέα για το λιντσάρισμα στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών

Επτά άτομα ταυτοποιήθηκαν και παραπέμπονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της εξύβρισης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δυο εθελοντών της οργάνωσης One Happy Family,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τους νεαρούς οι οποίοι το μεσημέρι της 27ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και στη συνέχεια στην οδό Βουρνάζων επιτέθηκαν σε δυο ξένους, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που ανήκαν στην οργάνωση  One Happy Family.Βιαιοπράγησαν, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο αυτοκίνητο, ενώ εξύβρισαν και χτύπησαν τους δυο επιβαίνοντες.

Η επίθεση πήρε ευρύτατες διαστάσεις από τη δημοσιοποίηση της επιχείρησης λυντσαρίσματος των δυο επιβαινόντων στο αυτοκίνητο μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια αναρτήθηκε σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Ας σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγες μέρες, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κάηκε για άγνωστους ακόμα λόγους και η δομή που η οργάνωση  διατηρούσε στον καρά Τεπέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν των παραπάνω υποθέσεων πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία ερευνά και ταυτοποιεί κατηγορουμένους για περίπου 15 ακόμα υποθέσεις βιαιοπραγιών, εξυβρίσεων και άλλων αδικημάτων σε βάρος εθελοντών, εργαζομένων σε ΜΚΟ, μεταναστών και προσφύγων και δημοσιογράφων το τελευταίο 15θήμερο. Ενώ παραγγελία για την επείγουσα διερεύνηση των υποθέσεων έστειλε στις τοπικές Εισαγγελικές αρχές η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στο βίντεο καταγράφεται η επίθεση που δέχθηκαν εθελοντές της One Happy Family το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου στη Λέσβο.

Περίπου 20 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο με τα διακριτικά της εν λόγω ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν άνθρωποι οι οποίοι δραστηριοποιούνται εθελοντικά στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι τους βρίζουν και άλλοι αρχίζουν τα χτυπήματα. Τα δύο μέλη εγκλωβίστηκαν με το πλήθος να σπάει τα τζάμια του αυτοκινήτου, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν έξω τον οδηγό και τον συνοδηγό. «Βγάλτε τους έξω» ακούγεται χαρακτηριστικά να λέει κάποιος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή του το The Press Project αναφορικά με τους δράστες, πρόκειται για πρόσωπα που εμφανίζονται και σε άλλα επεισόδια που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο, ενώ το υλικό αυτό πρόκειται να παραδοθεί στην εισαγγελία προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον των εθελοντών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο αυτό εστάλη στο TPP, και έχει δημοσιοποιηθεί μόνο εν μέρει ένα κομμάτι της ίδιας επίθεσης, στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 το Σάββατο, πριν ακόμα καεί ολοσχερώς η δομή της ίδιας οργάνωσης στην οποία ανήκουν οι εθελοντές, δηλαδή  η προσφυγική δομή «One Happy Family».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη