«Δεν μου αρέσει να είμαι το παιχνίδι στα πειράματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας»
Γιατί σκέφτεται να στραφεί στο τριπλούν ο Μίλτος Τεντόγλου - Τι δήλωσε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Δημοσίευση 10/6/2024
Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αλλαγές που προωθεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία στο άλμα εις μήκος, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Μίλτος Τεντόγλου που με εκπληκτική επίδοση στα 8,65 μ. αναδείχθηκε για τρίτη συνεχή φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Στις δηλώσεις του, μάλιστα, μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, άφησε ανοικτό να στραφεί πλέον στο τριπλούν, που όπως είπε είναι ένα από τα αγαπημένα του αθλήματα στον στίβο.
«Το τριπλούν είναι από τα αγαπημένα αγωνίσματα. Αυτό και το ύψος τα παρακολουθώ. Το τριπλούν μ' αρέσει, θα ήθελα να το κάνω έτσι κι αλλιώς» σημείωσε ο Μίλτος Τεντόγλου. «Θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα με τις αποφάσεις που θα πάρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία γιατί δεν μ' αρέσουν αυτά που κάνουν. Δεν μ' αρέσει να είμαι το παιχνίδι τους και να με χρησιμοποιούν για τα πειράματα τους» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκαθάρισε ότι αυτό που μετράει γι’ αυτόν στους μεγάλους αγώνες δεν είναι τα μετάλλια αλλά η επίδοση. «Για μένα πιο πολύ μετράει η επίδοση που θα κάνω και το πώς θ' αγωνιστώ. Αν μπορώ να δώσω μία μεγάλη μάχη, αν μπορώ ν' απαντήσω σε άλλους καλούς αθλητές. Δεν είμαι άτομο που κυνηγάει κάποιο σερί ή να μαζέψω όσο πιο πολλά μετάλλια μπορώ. Μου αρέσει ν' αγωνίζομαι και χαίρομαι για τις επιδόσεις που κάνω» είπε.
Σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε λίγο καιρό, ο Μίλτος Τεντόγλου υπογράμμισε: «Είμαι έτοιμος για το Παρίσι. Έχουμε ακόμα καιρό. Νιώθω ότι όταν θα πάω εκεί, θα τα δώσω όλα και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω ξανά».
Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία προωθεί αλλαγές στη μέτρηση του άλματος εις μήκος. Συγκεκριμένα, η μέτρηση δεν θα αρχίζει πλέον από το τελικό σημείο έγκυρου άλματος, δηλαδή πριν την πλαστελίνη στη βαλβίδα που σηματοδοτεί το άκυρο, αλλά από εκεί που πάτησε ο κάθε αθλητής όσο μακριά και εάν είναι αυτό. Έτσι, δεν θα μετράει η τεχνική των αθλητών που για χρόνια δουλεύουν τον ρυθμό τους για να πετύχουν το τέλειο πάτημα στη βαλβίδα.