× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η ακριτική και νησιωτική περιφέρεια της Ελλάδας απαξιώνεται»

«Ο Σωκράτης Φάμελλος, έδωσε την τελευταία προεκλογική συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ¨Στο Νησί 99 FM¨, ένα συνεταιριστικό ανεξάρτητο μέσο» σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/6/2024

«Η ακριτική και νησιωτική περιφέρεια της Ελλάδας απαξιώνεται»
' χρόνος ανάγνωσης

«Η Νέα Δημοκρατία με σχέδιο υποβαθμίζει και απαξιώνει τις λειτουργίες του κράτους, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια κατάσταση «άγριας δύσης», ειδικά στην περιφέρεια και στην ακριτική Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από τη Μυτιλήνη» σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Και συνεχίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μυτιλήνη, την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, ο Σωκράτης Φάμελλος, έδωσε την τελευταία προεκλογική συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Νησί 99 FM», ένα συνεταιριστικό ανεξάρτητο μέσο που με συνεπή διαχρονική παρουσία στηρίζει την ακριτική κοινωνία της Λέσβου.

Όπως σημείωσε στον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ το σχέδιο του κ Μητσοτάκη έχει στόχο «να τακτοποιούνται οι ημέτεροι και να εξελίσσεται ένα πλιάτσικο υπέρ των λίγων. Δεν υπάρχει κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες, πολεοδομικά σχέδια, Προεδρικά Διατάγματα για τις περιοχές Natura - και αυτό αφορά και το Αιγαίο. Δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Η Ελλάδα απομακρύνεται διαρκώς από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και αυτό φαίνεται στην Λέσβο όπου υπάρχει και δημογραφικό πρόβλημα γιατί μειώνεται ο πληθυσμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέρνοντας ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα ζητήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αλλά και της Ευρώπης για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, διότι, όπως διατείνεται, δεν μπορεί να ελέγξει ότι θα περάσει η μείωση στα ράφια και στον καταναλωτή. «Γιατί τότε δεν οργανώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς; Διότι θέλει μια ανίσχυρη πολιτεία! Το αντίστοιχο μέτρο λειτούργησε στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο».

«Οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες είχαν 1,1 δισ. ευρώ κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2024, χρήματα που έφυγαν από την αγοραστική δύναμη και την αγορά. Αφαίρεσαν ρευστότητα από την αγορά και θέσεις εργασίας», εξήγησε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην περιοδεία του, ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι επέλεξε τη Μυτιλήνη ως τελευταίο σταθμό της προεκλογικής περιόδου με στόχο να στείλει ένα μήνυμα για την ανάγκη υποστήριξης των ακριτικών νησιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επιδιώκουμε να συζητάμε με την κοινωνία, να μεταφέρουμε το πρόγραμμα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τα επίδικα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Κυρίως, όμως, θέλουμε να ακούμε απευθείας από τους πολίτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Απαντώντας για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις αποζημιώσεις των νησιωτών μέσω του μεταφορικού ισοδυνάμου, ο Σ. Φάμελλος σχολίασε ότι η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν το στηρίζει, το απαξιώνει και το καθυστερεί διότι «υπογείως φθονεί αυτό το μέτρο».

Ειδική αναφορά επιφύλασσε στον αείμνηστο Νεκτάριο Σαντορινιό, χαρακτηρίζοντας σπουδαία τη μεταρρύθμιση που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε και που είναι «βαθιά ριζωμένη στην ελληνική κοινωνία, παρότι είναι ένα σχετικά πρόσφατο μέτρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κληθείς να τοποθετηθεί για το έγκλημα των Τεμπών, ο Σ. Φάμελλος κατήγγειλε ότι η «κυβέρνηση δεν σέβεται ούτε τη Δικαιοσύνη ούτε την Ευρώπη. Αρχικά απέκλεισε κρίσιμους μάρτυρες από την κατάθεση στην Εξεταστική και τώρα υποτιμήθηκε ο φάκελος από την Ευρωπαία εισαγγελέα. Η δικογραφία για το μπάζωμα, που είχε μπει στο αρχείο, ήρθε στη Βουλή μια μέρα πριν από το κλείσιμο των εργασιών λόγω των ευρωεκλογών. Είναι ανατριχιαστικό αυτό που έχει συμβεί, έχουμε καταστροφή πειστηρίων. Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση για τη σύσταση προανακριτικής. Αν την απορρίψει, υπάρχει ζήτημα αμνήστευσης».

«Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να αλλάξει ώστε να μην καλύπτονται τα αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Όχι για τη διατύπωση του πολιτικού λόγου που εκφράζουν οι εκάστοτε υπουργοί αλλά για τις παραβάσεις δικαίου», σημείωσε ο Σ. Φάμελλος.

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει εισπράξει από τις περιοδείες του ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατέθεσε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα αλλά και για τα μηνύματα που λαμβάνει από τους πολίτες και τις οργανώσεις του κόμματος: «Οι πολίτες μάς εκφράζουν την αγωνία τους και μας επισημαίνουν την ανάγκη για έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο που θα πιέσει τον κ. Μητσοτάκη. Η κοινωνία και η χώρα χρειάζονται μια προοδευτική διέξοδο και το μόνο κόμμα που μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», κατέληξε ο Σ. Φάμελλος.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπαίνει «φρένο» στην αλιεία κοντά σε λουόμενους στις παραλίες της Λέσβου

Ποιες περιοχές αφορά η απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και ποιες αποστάσεις προβλέπονται
Μπαίνει «φρένο» στην αλιεία κοντά σε λουόμενους στις παραλίες της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο από την Υπουργό Παιδείας για ειδική ρύθμιση μετά τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στις τοπικές κοινωνίες
Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO

Επίσκεψη στην ΚοινΣΕΠ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με γευσιγνωσία κρασιών, τοπικά εδέσματα και αναφορές στη βιώσιμη ανάπτυξη
Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη

Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν παρέμβει το προηγούμενο διάστημα ενώ οι γείτονες κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία

Στο επίκεντρο κοινές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις και δράσεις εξωστρέφειας με τη συμμετοχή του ΟΠΑΝΔΑ
Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης
Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»

Δήλωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Δράση Νέος Δήμος» Πανάγού Κουφέλου για την απώλεια των δυο νέων παιδιών
«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας εξέφρασε δημόσια τη θλίψη του για την τραγωδία που συγκλόνισε το νησί και ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα
Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξετελιά 2026 στην Αντισσα

Ο Ελαιουργικός Κτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός του χωριού διοργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελιά, την κτηνοτροφία και τους ανθρώπους της υπαίθρου
Ξετελιά 2026 στην Αντισσα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο

Εργαστήρι κυανοτυπίας, προβολή βραβευμένου ντοκιμαντέρ και ξενάγηση στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Μόριας από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο