Κλειστά έμειναν σήμερα Τρίτη όλα τα σχολεία του Πλωμαρίου και όχι μόνο το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο του που έκλεισαν μέχρι τις 24 Μαρτίου με απόφαση του υπουργείου παιδείας μετά από οδηγία του ΕΟΔΥ. Κι αυτό παρά την πρόταση του Δήμου Μυτιλήνης να κλείσουν όλα τα σχολεία του Πλωμαρίου.
Εδώ ας σημειωθεί ότι τόσο το Λύκειο όσο και το Δημοτικό σχολείο του Πλωμαρίου έχουν κοινό αύλειο χώρο, κοινές τουαλέτες και κοινό κυλικείο με τα σχολεία που έκλεισαν!
Τα παραπάνω αποδεικνύουν ένα απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί από τους υπευθύνους κρατικούς παράγοντες σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού στη Λέσβο τόσο κεντρικά όσο και τοπικά.
Χαρακτηριστικότερη απόδειξη των παραπάνω το σχόλιο πριν λίγα λεπτά της Προϊσταμένης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κατερίνας Στρατάκη στην αποκάλυψη του «Ν» για την κοινοποίηση μόλις χθες της εγκυκλίου της Μητρόπολης Μυτιλήνης να πραγματοποιήσει ομαδικούς εκκλησιασμούς αύριο Τετάρτη και την Παρασκευή για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στους ναούς της Μυτιλήνης.
Η κ. Στρατάκη «νίπτει» με την δημόσια ανάρτηση της τας χείρας της και παραπέμπει τους συλλόγους των διδασκόντων την οργάνωση του εκκλησιασμού. Όπως αναφέρει η κ. Στρατάκη «Η Διεύθυνση δεν οργανώνει κανένα μαζικό εκκλησιασμό. Υπεύθυνος είναι ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου».