× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/3/2020

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων

Πέντε βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Λέσβου του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων στον Έβρο και στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής: « ετά τη συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Έβρου, κυρίως στο Τελωνείο Καστανιών, δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έγραψαν για την ανάπτυξη δράσης κάθε είδους ρατσιστικών, εθνικιστικών, ακροδεξιών και φασιστικών αντιλήψεων και ομάδων, για την αντιμετώπιση άοπλων, απροστάτευτων, πεινασμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων.

Στην περιοχή του Έβρου έκαναν την εμφάνισή τους παρακρατικές ομάδες, οπλισμένοι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες. Κάνουν περιπολίες, συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν πρόσφυγες και μετανάστες. Ξυλοκοπήθηκε δημοσιογράφος, μαζί με τους μετανάστες και του κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του, για να μην αποκαλυφθεί η δράση τους.

Επίσης διάφορα άλλα παρακρατικά και φασιστικά υποκείμενα, έκαναν την εμφάνισή τους, καλυμμένοι πίσω από συλλόγους εφέδρων. Με περίσσιο θράσος εμφανίστηκε στην περιοχή του Βόλου, ο επονομαζόμενος «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» και αναζητούσε μέλη για τον Έβρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περιοχή του Έβρου, αλλά και τη Λέσβο επισκέφθηκαν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής και φασίστες από τη Γερμανία και την Αυστρία.

Ανησυχία προκαλεί ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, σε εγκαταστάσεις στη Σκάλα Συκαμιάς, οι επιθέσεις σε εργαζόμενους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι φθορές και ο έλεγχος αυτοκινήτων από ακροδεξιές ομάδες.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει μεγάλες ευθύνες διότι άφησε σκόπιμα ελεύθερο το πεδίο για την ανάπτυξη της δράσης τέτοιων άθλιων και επικίνδυνων παρακρατικών ομάδων που δυσκολεύουν ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
• Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στην απαράδεκτη δράση αυτών των κάθε λογής επικίνδυνων ομάδων.
• Επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης να σταματήσει η παρουσία και η αποδοχή φασιστών και ναζιστών μέσα στην Εθνοφυλακή.
• Να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Κοινή Δήλωση Ε.Ε – Τουρκίας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά και να οδηγηθούν στις χώρες που έχουν ως προορισμό.
• Επίσης η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για το σταμάτημα της κατάπτυστης και απαράδεκτης δράσης όλων των φασιστικών και παρακρατικών ομάδων που δρουν στην περιοχή του Έβρου και των νησιών;

Οι Βουλευτές
Παφίλης Θανάσης
Δελής Γιάννης
Κομνηνάκα Μαρία
Παπαναστάσης Νίκος
Στολτίδης Λεωνίδας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος