× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έξι χρόνια συμπληρώνει ο ξενώνας γυναικών

20 κλίνες και ασφαλής διαμονή για θύματα βίας, άπορες, καθώς και ψυχολογική στήριξη- συμβουλευτική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/3/2020

Έξι χρόνια συμπληρώνει ο ξενώνας γυναικών
φωτογραφία αρχείου από την ενημέρωση των στελεχών του ξενώνα
' χρόνος ανάγνωσης

Ο τέως Δήμος Λέσβου, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υποστήριξης των γυναικών που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις, ξεκίνησε τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, τον Φεβρουάριο του 2014, ένα έργο που συνεχίζει να υλοποιείται και να υποστηρίζεται από το νεοσύστατο Δήμο Μυτιλήνης, και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», με εξασφαλισμένους πόρους για την λειτουργία της Δομής έως και τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Ξενώνας στηρίζει, εδώ και έξι χρόνια, γυναίκες θύματα βίας, γυναίκες άπορες – άνεργες, γυναίκες που αγωνίζονται μόνες τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, γυναίκες της τρίτης ηλικίας που χρήζουν βοήθειας και εν γένει όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής δυσκολία. Η Δομή διαθέτει 20 κλίνες και παρέχει ασφαλή διαμονή (με φύλακες όλο το 24ωρο), που περιλαμβάνει δωρεάν στέγη και διατροφή, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές (ασφαλιστικά ζητήματα, επιδόματα), εργασιακή συμβουλευτική (σύνταξη βιογραφικού, ενημέρωση για προγράμματα κατάρτισης και εργασίας), προώθηση στην αγορά εργασίας, καθώς επίσης και νομική συμβουλευτική μέσω των Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκειμένου να κάνουν αίτημα φιλοξενίας στον Ξενώνα, οι γυναίκες, μπορούν να απευθυνθούν, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Μυτιλήνης (τηλ. 22510-34470, Παπαδιαμάντη 2), στο Κέντρο Κοινότητας Μυτιλήνης (22510-55238, Ζωοδόχου Πηγής 71), στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 (με αστική χρέωση), που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, όλο το χρόνο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο, το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Γυναικών του Δήμου Μυτιλήνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ακόμα και σήμερα, παρά τα μεγάλα βήματα προόδου που έχουν γίνει από νομοθετικής άποψης, για την ισότητα των φύλων, οι διακρίσεις και οι ανισότητες σε βάρος των γυναικών, συνεχίζουν να υφίστανται και να μεγεθύνονται, λόγω της οικονομικής κρίσης, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ξενώνας Γυναικών στέκεται αρωγός, δίπλα σε όλες τις γυναίκες, που χρήζουν βοήθειας, παρέχοντας ένα καταφύγιο ελπίδας, μια αγκαλιά στήριξης και ενθάρρυνσης για την εκπλήρωση των ονείρων τους, λειτουργώντας ως ένας πιστός συνοδοιπόρος στη διεκδίκηση των αναφαίρετων ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ασφάλειας, της ελευθερίας, της ισότητας, της αξιοπρεπής και καλύτερης ποιοτικά διαβίωσης. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να βαδίζει μόνη της την πορεία προς τη βελτίωση των συνθηκών της ζωή της, καθώς υπάρχουν πλέον οι αρμόδιοι φορείς και οι δομές που μπορεί να αναζητήσει και να λάβει βοήθεια.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό του Ξενώνα Γυναικών γνωστοποιεί ότι φέτος, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών σχετικά με τον κορωνοϊό, καθώς και των αναταραχών που βιώνει το νησί μας το τελευταίο διάστημα λόγω του προσφυγικού, δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια εκδήλωση που απαιτεί συνάθροιση ανθρώπων, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αντί αυτού, θα γίνουν στοχευμένες δράσεις με τις φιλοξενούμενες του Ξενώνα, όπως και με παλιές ωφελούμενες που ζουν στο νησί»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα