× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΡΙΖΑ: Αμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κάηκε το σχολείο

«Αντί να χυδαιολογεί για "προδότες", η κυβέρνηση οφείλει να μαζέψει παραστρατιωτικούς και νεοναζί πριν θρηνήσουμε θύματα» τονίζει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/3/2020

ΣΥΡΙΖΑ: Αμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κάηκε το σχολείο
' χρόνος ανάγνωσης

Η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Για να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το οκτάμηνο μπάχαλο στο προσφυγικό και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και νεοναζί, καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη «προδοτών» και «εσωτερικών εχθρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμία ακροδεξιά προβοκάτσια δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της κυβέρνησης, που κάνει τα στραβά μάτια στη δράση παραστρατιωτικών ομάδων - και όχι εθνοφυλάκων, όπως ψευδώς είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ομάδες μάλιστα, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, αστυνομικών και προσφύγων.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την αποκλειστική ευθύνη τόσο για τον εμφυλιοπολεμικό λόγο του εκπροσώπου του, όσο και για ό,τι συμβεί στον Έβρο και τη Λέσβο από τη δράση ενόπλων που παριστάνουν τους σερίφηδες. Το αυτονόητο έργο της φύλαξης των συνόρων ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες Αρχές και αυτό οφείλει να το διασφαλίσει η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαιτείται άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κάηκε το σχολείο προσφυγόπουλων παρουσία Γερμανών νεοναζί, που δρουν ανεξέλεγκτοι με την κυβέρνηση σε ρόλο θεατή ή και κλακαδόρου, όπως στην περίπτωση του στελέχους της από την Ηλεία.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας δεν θα επιτρέψει μια εθνική κρίση να εξελιχθεί σε εσωτερική τραγωδία για τη Δημοκρατία και τη χώρα.

Οι δηλώσεις Πέτσα περί «Δούρειου Ίππου» του Ερντογάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα επέβαλε τη λήψη έκτακτων μέτρων με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας», ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δήλωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει επίσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι αυτής της απειλής το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναπαράγοντας συνεχώς, άκριτα, την τουρκική προπαγάνδα και υιοθετώντας τα fake news που κατασκευάζει, λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» του Ερντογάν. Επίσης, στελέχη του διαδηλώνουν στο Λονδίνο, κατά της Ελλάδας, ζητώντας «ανοιχτά σύνορα», αδιαφορώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια και στα νησιά μας.

Η κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα από εκείνους που αντί να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αναζητούν αφορμές για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν ανέχεται καμιά ακραία και ρατσιστική συμπεριφορά. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους θα υφίστανται τις συνέπειες. Μεμονωμένα γεγονότα που εκφεύγουν της νομιμότητας, έχουν ήδη καταδικαστεί από την κυβέρνηση και αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Αστυνομία. Τελεία και παύλα».

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κλείνει με το εξής υστερόγραφο:

«Υ.Γ.: Στην όψιμη "ανησυχία" του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεοναζί, τους υπενθυμίζουμε τη δήλωση των «53», όταν βουλευτές της τότε συμπολίτευσης φωτογραφίζονταν τον Δεκέμβριο του 2016 μαζί με τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο: «Η επίσκεψη της Κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση».

Αλ. Χαρίτσης: Νεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, ανέφερε σε δήλωσή του με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο:

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη.

Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη.

Η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά έχετε την πλήρη ευθύνη για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ανοίγει συζήτηση για την Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής

Με ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας παρουσίασε το κείμενο του ΙΝΑΤ και μίλησε για νέα αξιακή αφετηρία με προοπτική διάρκειας
Ο Τσίπρας ανοίγει συζήτηση για την Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτομαγιά με τον άνεμο κόντρα και το κεφάλι ψηλά στη Μυτιλήνη

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, εργαζόμενοι και φοιτητές συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς αλλά και στην πορεία στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης
Πρωτομαγιά με τον άνεμο κόντρα και το κεφάλι ψηλά στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επιδεινώνεται ο καιρός το Σάββατο στη Λέσβο

Αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητες βροχής
Επιδεινώνεται ο καιρός το Σάββατο στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2.454 απορρίμματα καταγράφηκαν στη Χαραμίδα

Η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones δείχνουν πού χρειάζεται καθαρισμός
2.454 απορρίμματα καταγράφηκαν στη Χαραμίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25 και Νέα Αριστερά σε κοινή εκλογική κάθοδο;

Σενάρια σύμπλευσης με φόντο τις εξελίξεις στον πολιτικό χώρο του Αλέξη Τσίπρα
ΜέΡΑ25 και Νέα Αριστερά σε κοινή εκλογική κάθοδο;
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Θανατώνουν κοπάδια για να μη ζημιωθούν οι βιομήχανοι της φέτας»

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος κατήγγειλε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πολιτικές για τη διαχείριση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητώντας πλήρεις αποζημιώσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
«Θανατώνουν κοπάδια για να μη ζημιωθούν οι βιομήχανοι της φέτας»
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία στο σχολείο της Πηγής

Η Υποδιοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας ενημέρωσε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού για ασφαλείς μετακινήσεις
Κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία στο σχολείο της Πηγής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μήνυμα Χριστόφα για την Εργατική Πρωτομαγιά με έμφαση στη στήριξη της εργασίας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης τονίζει ότι η προστασία της εργασίας αποτελεί προϋπόθεση για μια βιώσιμη και συνεκτική κοινωνία
Μήνυμα Χριστόφα για την Εργατική Πρωτομαγιά με έμφαση στη στήριξη της εργασίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό

Καταγγέλλει ευθύνες του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και του Δήμου για ελλιπή προληπτικά μέτρα
Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών
Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά

Το Λιμεναρχείο απευθύνει σύσταση προς τους ιδιοκτήτες σκαφών κάθε τύπου να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή

Έκκληση Βάλεση για προσοχή στην κατανάλωση έως ότου γεμίσουν οι δεξαμενές
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή