× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το τελευταίο αντίο στην Αννα Παναγιωτοπούλου

Συγκίνηση για την σπουδαία ηθοποιό - Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος αποχαιρετούν την Άννα Παναγιωτοπούλου

Δημοσίευση 9/5/2024

Το τελευταίο αντίο στην Αννα Παναγιωτοπούλου
' χρόνος ανάγνωσης

Το τελευταίο αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου που πέθανε το Μεγάλο Σάββατο λένε αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο Κοιμητήριο ήταν ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την αγαπημένη φίλη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. 

Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή και μια θρυλική τάξη υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι», που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Η Αθήνα γνώρισε ένα άλλο είδος θεάτρου και μια νέα προσέγγιση της επιθεώρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και θεατρικά νούμερα που άφησαν εποχή.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έγινε ευρέως γνωστή μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της καριέρας της και αλησμόνητη μέχρι σήμερα είναι η ερμηνεία της  της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες (με τις  Μίνα Αδαμάκη, Νένα Μεντή) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με την Κατιάνα Μπαλανίκα και τη Μαρία Καβογιάννη),  που θεωρούνται ''κλασικές''.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί ακόμα στις σειρές "Safe Sex",  "Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο",  "Οξυγόνο",  "Αυστηρώς Κατάλληλο" κ.ά.

Στο θέατρο πρωταγωνίστησε σε πρόζες, επιθεωρήσεις σύγχρονα ελληνικά και ξένα έργα. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναδασμός, Πύλη Σέκνγεν και ακτοπλοϊκές συνδέσεις η λίστα Μουτζούρη σε Μητσοτάκη

Δείτε αναλυτικά τα αιτήματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στον μειωμένο ΦΠΑ και τις φοροελαφρύνσεις επικεντρώθηκε ο Μητσοτάκης στη Λήμνο

Αγρότες και κτηνοτρόφοι φώναξαν συνθήματα για τα αγροτικά, την Παλαιστίνη και τα Τέμπη – Η αστυνομία τους εμπόδισε να προσεγγίσουν τον Πρωθυπουργό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην τελική ευθεία οι υποθαλάσσιες διασυνδέσεις Δωδεκανήσων και Βορείου Αιγαίου

Δεσμευτικές προσφορές έως το τέλος του μήνα – Έργα άνω των 3,2 δισ. ευρώ για την ενεργειακή ενοποίηση 14 νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα
ΕΛΛΑΔΑ

Το εισόδημα των νοικοκυριών βούτηξε ‑1,9% σε τρεις μήνες

Η Ελλάδα τρίτη χειρότερη στον ΟΟΣΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα βήματα που ξεκλειδώνουν την επιστροφή ενοικίου

Ποιοι κερδίζουν έως 900 ευρώ και ποιες κινήσεις απαιτούνται
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συζητήσεις για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με το Τσανάκαλε

Η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα δήλωσε «η Λήμνος ανοίγει νέους ορίζοντες στη συνεργασία με την τουρκική τουριστική αγορά»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λήμνο

Επισκέψεις σε Ατσική, οινοποιείο «Η Ένωση», Αρχαιολογικό Μουσείο και συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και τη Δήμαρχο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λήμνος υποδέχεται τον Μητσοτάκη με κινητοποιήσεις

Υγεία, ακρίβεια, συγκοινωνίες και εργασιακά στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας σωματείων και κατοίκων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ένταξη 81 επενδυτικών σχεδίων στο Βόρειο Αιγαίο

Με διπλάσιους πόρους από την Περιφέρεια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλοίο μέχρι τον Φεβρουάριο εξασφάλισαν… Λήμνος και Αη Στράτης

Στο Aqua Blue η άγονη γραμμή του Λαυρίου, ενάμιση μήνα πριν από τη λήξη του δρομολογιακού έτους!
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο καταρροϊκός πυρετός αποδεκατίζει τα κοπάδια της Ισπανίας

Μειωμένη προσφορά αρνιών τα Χριστούγεννα προβλέπουν αναλυτές της αγροτικής παραγωγής της χώρας. Η τιμή του αρνίσιου κρέατος έχει ήδη αυξηθεί κατά 10,6% μέσα σε ένα χρόνο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Στα 54,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Aegean στο Α΄ εξάμηνο

Ο κύκλος εργασιών της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας διαμορφώθηκε στα 787 εκατ. ευρώ