× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να απομονωθούν οι φωνές για βιαιοπραγίες»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις νέες μαζικές ροές και τις θέσεις των δημάρχων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/3/2020

«Να απομονωθούν οι φωνές για βιαιοπραγίες»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις νέες μαζικές ροές και τις θέσεις των δημάρχων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ώρες είναι κρίσιμες.

Οι νέες μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών προς το νησί, αυτό που επιβάλλουν στο λαό της Λέσβου είναι αποφασιστικά να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να στείλει, εδώ και τώρα, πλοία με τα οποία θα απεγκλωβίσει όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Μόρια και να παραλάβει όσους καταφθάνουν τις επόμενες ώρες και μέρες. Να τους μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα και να τους δώσει αμέσως ταξιδιωτικά έγραφα για τις χώρες της ΕΕ. Να κλείσει τώρα η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο Hot spot στο νησί.

Να σταματήσουν αμέσως οι δήμαρχοι και η περιφερειακή αρχή να συναποφασίζουν με το βουλευτή της κυβέρνησης Χ. Αθανασίου ο οποίος είναι συνένοχος για την εισβολή και τις αγριότητες των ΜΑΤ στο νησί. Να σταματήσουν κάθε ενέργεια η οποία οδηγεί στην απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση να υπάρξει αντιπαράθεση των κατοίκων του δήμου της Μυτιλήνης κατά των κατοίκων του δήμου της Δυτικής Λέσβου και το αντίστροφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να απομονωθεί κάθε φωνή και ομάδα που καλεί σε βιαιοπραγία κατά των θυμάτων, κατά των προσφύγων και μεταναστών που η κυβέρνηση της Τουρκίας χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για να υπηρετήσει τα επιθετικά της σχέδια στη Συρία έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο λαός της Λέσβου ενωμένος και πάλι πρέπει να στρέψει την πάλη του κατά των σχεδίων να γίνει το νησί φυλακή της ΕΕ. Αντί να εκβιάζει η κυβέρνηση τους νησιώτες πρέπει τώρα να ασκήσει τη μέγιστη πίεση, και με όλους τους τρόπους προς την ΕΕ για να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καλούμε το λαό σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα και απαιτούμε την έκτακτη και άμεση σύγκλιση των δημοτικών συμβουλίων.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου