× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/5/2024

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών
' χρόνος ανάγνωσης

Η Τοπική Επιτροπή Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Λέσβου κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νησί. Επίσης αναφέρεται αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στη Λέσβο τονίζει πως «Μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού και με ένα εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να  διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία για όλο το λαό και ζωή με αξιοπρέπεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα κάνει καιρό να συνέλθει ο υπουργός (διάλυσης της) Υγείας Α. Γεωργιάδης, από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι υγειονομικοί και οι κάτοικοι της Λέσβου στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη, την παραμονή της Πρωτομαγιάς. 

Ήρθε στη Λέσβο με την εντύπωση πως μπορούσε να ξεγελάσει εύκολα τους νησιώτες, παρουσιάζοντας ως κατόρθωμα τη στέγαση του ΕΚΑΒ σε ένα νέο κτήριο, τη στιγμή που το ΕΚΑΒ αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του νησιού και οι διακομιδές από τα ΚΥ συνεχίζουν να γίνονται από ανεκπαίδευτους και άσχετους με το αντικείμενο οδηγούς του στρατού! Μίλησε για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης, την ώρα που στην πόλη της Μυτιλήνης οι υπάρχουσες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΚΥ Μυτιλήνης και ΤΟΜΥ) με τους ελάχιστους γιατρούς τους, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των 35.000 κατοίκων της. Εκθείασε το Διοικητή του Βοστανείου, χωρίς φυσικά να αναφερθεί στα ράντσα που έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στις κλινικές και στα εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό του. Ανακοίνωσε την επικείμενη ολοκλήρωση της κατασκευής του ΚΥ «στις Μανταμάδες», χωρίς να τον απασχολεί πως δε πρόκειται να λειτουργήσει χωρίς προσωπικό, όπως δεν τον απασχόλησαν οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα άλλα ΚΥ. Δεν τόλμησε να αναγγείλει τη λειτουργία απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων στο Βοστάνειο, καθώς όπως είπε είναι μηδενικές οι λίστες αναμονής. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα επιδιώξει να το κάνει στα μουλωχτά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην προεκλογική κυβερνητική φιέστα που στήθηκε μεγαλοβδομαδιάτικα (ήμαρτον!), τόσο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των ΚΥ (γιατροί, νοσηλευτές κτλ), όσο και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του νησιού δεν κάθισαν στα αυγά τους, αλλά διεκδίκησαν να παρέμβουν δυναμικά, με αποφάσεις των σωματείων τους και του Εργατικού Κέντρου. Οι φραγμοί της αστυνομίας, η επιστράτευση των ΟΠΚΕ, δεν στάθηκαν ικανοί να συγκρατήσουν τη δίκαιη οργή των συγκεντρωμένων, που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά ως εργαζόμενοι και ως χρήστες των δημόσιων υπηρεσιών περίθαλψης. Η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν αρκετή για να χάσει ο υπουργός τη ψυχραιμία του. Απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους αποκαλώντας τους «κάφρους», «ανθρωπάκια» και στολίζοντας τους με χυδαίες και απαξιωτικές εκφράσεις.

Το υβρεολόγιο του υπουργού είναι πρόκληση, που δεν αφορά μόνο τους παρευρισκόμενους υγειονομικούς και εργαζόμενους. Είναι προσβολή που αφορά όλο το λεσβιακό λαό. Έπρεπε να γνωρίζει ο υπουργός πως απέναντι του είχε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ., που καθημερινά περιθάλπτουν το λαό της Λέσβου και που πάνω τους στηρίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου και των ΚΥ. Απέναντι του είχε επίσης τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του νησιού, που με τον ιδρώτα τους και τις εισφορές τους, αποτελούν τους πραγματικούς δικαιούχους των δημόσιων δομών υγείας. Ώστε λοιπόν ο υπουργός θεωρεί κάφρους και ανθρωπάκια το λαό της Λέσβου και σαν τέτοιους μας αντιμετωπίζει. Ουδεμία έκπληξη. Άλλωστε αυτό δείχνει και η γενικότερη στάση του, όπου με ψέματα, χάντρες και καθρεφτάκια ήρθε να εξαπατήσει τους νησιώτες και να αρπάξει τη ψήφο τους. 

Δεν θα του περάσει. Να είναι σίγουρη η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και ο ανεκδιήγητος υπουργός της Α. Γεωργιάδης πως ο λαός της Λέσβου ξέρει να απαντά στις προκλήσεις και τις προσβολές. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου χαιρετίζουμε τη μαζική και μαχητική διαμαρτυρία των υγειονομικών και των εργαζομένων της Λέσβου. Μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού και με ένα εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία για όλο το λαό και ζωή με αξιοπρέπεια. Εμείς υποσχόμαστε πως με όλες μας τις δυνάμεις θα συμβάλουμε σε αυτό. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα