× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκδικητική απόλυση καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ένα τέταρτο πριν από τη λήξη του ωραρίου και της σύμβασής της, δεν την ανανέωσαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/2/2020

Εκδικητική απόλυση καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταγγέλλει εκδικητική μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας «σε συναδέλφισσα, από την εταιρεία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ» η οποία έχει αναλάβει το έργο κτηματογράφησης στο νησί  μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συναδέλφισσα συμμετείχε στον τριήμερο απεργιακό παλλαϊκό ξεσηκωμό του νησιού μας για να εκπληρωθεί το δίκαιο αίτημα να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από το νησί, ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης, ούτε στην Καράβα ούτε πουθενά, απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Να σημειωθεί πως όλες αυτές τις μέρες που το νησί έδινε μάχη με την καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, το σωματείο έδρασε στους χώρους δουλειάς ώστε κανένας εργαζόμενος να μην λείπει από αυτόν τον δίκαιο αγώνα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση κόντρα στο κλίμα που ξέσπασε από άκρη σε άκρη όλου του νησιού δεν προχώρησε ουδέποτε στο κλείσιμο του γραφείου της στο νησί, με έδρα την Καλλονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή 28/2 η εταιρεία προχώρησε σε μη ανανέωση σύμβασης της συναδελφισσας, κυριολεκτικά ένα τέταρτο πριν την λήξη του ωραρίου εργασίας της. Με πρόσχημα την μείωση της δουλειάς την ίδια στιγμή που η παράταση που πάρθηκε στα νησιά Λέσβο - Λήμνο είναι μέχρι της 31 Μαΐου. Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται η θέση μας για εκδικητική μη ανανέωση σύμβασης / απόλυση, καθώς υπάρχουν αναρτήσεις μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου για αναζήτηση προσωπικού στο εν λόγω γραφείο.

Πρόκειται για μια επιχείρηση που λειτουργεί με το γράμμα του νόμου της αγοράς! Συμβάσεις ενός μήνα να δίνουν και να παίρνουν, εξοντωτική πίεση με δήθεν πλαφόν στις 50 δηλώσεις ανά ημέρα ώστε να επιβεβαιώνεται η καλή απόδοση σε εκείνους που καταφέρνουν να το καλύψουν και να εκφοβίζει εκείνους που δεν το καταφέρνουν. Πέρα από το γεγονός πως η κτηματογράφηση στο νησί αγγίζει μόλις το 25%, υπάρχει ένα μοναδικό γραφείο στην Καλλονή να καλύψει όλο το νησί με υποστελεχωμένο προσωπικό, γεγονός που φανερώνει τον εξοντωτικό φόρτο εργασίας σε όσους εργαζόμενους το στελέχωναν. Να σημειωθεί εδώ πως η εκπαίδευση των εργαζομένων στην Αθήνα γινόταν με δικά τους έξοδα μετακίνησης και διαμονής και ούτε λόγος να καλυφθεί κάποιο ποσό από την ανάδοχο. Ούτε λόγος επίσης να καλυφθεί από την ανάδοχο η μετακίνηση των  εργαζομένων από και προς την Καλλονή σε καθημερινή βάση, με ουκ ολίγες φορές η απάντηση που δινόταν να είναι «βρείτε τρόπο να είστε στο γραφείο, δε μας αφορά ο τρόπος».

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας  «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ» και απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας, την στελέχωση του γραφείου με προσωπικό σε καλύτερες συνθήκες καθώς και την κάλυψη της μεταφοράς αυτών προς το γραφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας, να υπογραμμίσουμε πως για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι όπου εμπλέκονται συμφέροντα επιχειρήσεων θα θυσιάζονται ολοένα και περισσότερα κεκτημένα των εργαζομένων μπροστά στο κέρδος των λίγων. Καλούμε τους συνάδελφους που αντιμετωπίζουν παρόμοιές περίπτωσης να μην διστάζουν να έρθουν σε επαφή με το σωματείο για να το καταγγείλουν. Ούτε βήμα πίσω στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας!»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνεχίζουν αγωνιστικά οι συνταξιούχοι

Ο πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Βαγγέλης Χριστοδούλου καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έγινε θεσμός η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης

Έρχεται το «Lesvos Brevet Ελιά και Πεύκο 2024» το Σάββατο 25 Μαΐου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Μια σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Γιατροί της Λέσβου ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Δηλώνουν αντίθετοι στην συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό το έγκλημα
ΥΓΕΙΑ

Ο υφυπουργός Υγείας στη Δυτική Λέσβο

Για την εκδήλωση Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δώρα από τους Δικαστικούς Υπαλλήλους στο Γηροκομείο Μυτιλήνης

Με χαμόγελα και ευχές τους υποδέχτηκαν οι ηλικιωμένοι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως στην περιοχή Κερασιάς της Βόρειας Εύβοιας

Από τις ανασκαφές που πραγματοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατηγορούμενος για βιασμό πέθανε τρεις εβδομάδες πριν το Εφετείο του

Πρόκειται για 74χρονο άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για βιασμό κατ΄εξακολούθηση ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…» ‑ εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης