× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/4/2024

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Η πύλη εισόδου στο λιμάνι της Πέτρας επαναλειτουργεί προσωρινά και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024 σύμφωνα με Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών που δημοσιεύθηκε χθες 17 Απριλίου στο με αριθμό 2287 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Όπως είχε σημειώσει το «Ν» σε δημοσίευμα του στις 10/3/2024 εντός του Απριλίου αναμένονταν να ξεκινήσει η λειτουργία της πύλης Σένγκεν στην Πέτρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Tαξιάρχης Βέρρος ανέφερε: «Με την επίσημη πια επαναλειτουργία ως Πύλης Εισόδου του λιμανιού μας στην Πέτρα και τη διαφαινόμενη επαναδρομολόγηση πλοιαρίων που θα συνδέουν το νησί με τις απέναντι μικρασιατικές ακτές, δικαιώνεται η προσπάθεια που ο Δήμος κατέβαλε από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Και η οποία περιλάμβανε την επίσκεψη μας και τις επαφές με αυτοδιοικητικούς, οικονομικούς και ναυτιλιακούς πράκτορες στην Τουρκία ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για τη σύνδεση της Πέτρας. Συμβάλαμε όσο μπορούσαμε στην ανεμπόδιστη ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία. Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η παρέμβαση μας στο Υπουργείο Εξωτερικών για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης θεώρησης εισόδου τα αποτελέσματα της εφαρμογής της οποίας ζήσαμε όλοι πρόσφατα με σχεδόν 7.000 Τούρκους επισκέπτες σε λίγες μέρες».

Ας σημειωθεί ότι στα μέσα Μαρτίου με παρέμβαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου επισκέφθηκαν το λιμάνι της Πέτρας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Κατά τη συνάντηση στην οποία εκτός του κ. Βέρρου συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα τουρισμού Αφροδίτη Βατή καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος συμφωνήθηκε η προώθηση της επαναλειτουργίας της Πύλης Εισόδου και εξόδου στο λιμάνι της Πέτρας με την έκδοση σχετικού Φύλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Στην ίδια συνάντηση παρών ήταν και ο τουριστικός πράκτορας και Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών πρακτόρων Άρης Λαζαρής ο οποίος εκπροσωπεί στο νησί και την τουρκική εταιρεία που συνδέει το Αϊβαλί με τη Λέσβο και η οποία θα δραστηριοποιηθεί στη σύνδεση της τουρκικής πόλης με το λιμάνι της Πέτρας.

Να αναφερθεί εδώ ότι η Πύλη Εισόδου της Πέτρας λειτούργησε ως τέτοια σε σχέση με λιμάνι της Τουρκίας, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2019.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης