× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/4/2024

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Η Ελένη Μακρή έχει αναλάβει πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου (Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) από το 2020, ούσα παράλληλα διευθύντρια Παθολόγος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, πρόεδρος στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Λέσβου, αλλά και αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλεσμένη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» η κ. Μακρή κλήθηκε να απαντήσει για το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, που όπως είναι δεν είναι άλλο από τις ελλείψεις στις ειδικότητες. Τις ελλείψεις γιατρών τις απέδωσε στην απουσία οργανογράμματος που… δεν υπήρξε ποτέ μετά την κατάργηση του ΙΚΑ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας που πάντα είχαν οργανόγραμμα. Η γιατρός ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει στις προτεραιότητές της την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θεωρεί ότι μόλις λυθεί το θέμα του οργανογράμματος θα μπορέσουν να τοποθετηθούν περισσότεροι γιατροί.

Αντίθετα το κατά τα’ άλλα απομακρυσμένο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου… «ζει και βασιλεύει»! Το ΚΥ Πλωμαρίου είχε ενταχθεί εδώ και ένα χρόνο στην τηλεϊατρική, ωστόσο μετά την παραίτηση της υπεύθυνης γιατρού σταμάτησε να λειτουργεί και έχει εκπαιδευτεί γιατρός ώστε την επόμενη εβδομάδα να λειτουργήσει το Ιατρείο Μνήμης, Άνοιας και Νόσου Πάρκινσον μέσω τηλειατρικής και σύνδεσης με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Σε αυτό μπορούν να απευθυνθούν άτομα που έχουν προβλήματα μνήμης και άνοιας, διαταραχές βάδισης, πτώσης, τρόμου και Πάρκινσον. Λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα Τετάρτη και Παρασκευή 9:00-13:00, με ραντεβού στο 2252350020. Με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργεί και γραφείο Ψυχολόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης στο ΚΥ Πλωμαρίου γίνονται τεστ ΠΑΠ και το προσεχές διάστημα θα γίνουν εξορμήσεις από το δραστήριο προσωπικό ώστε να ενημερώνονται οι γυναίκες και των γύρω οικισμών. Τέλος, το ΚΥ Πλωμαρίου αποτελεί ζωντανό κύτταρο εκπαίδευσης αφου κάθε χρόνο φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ελλάδα μεταβαίνουν στο πρόγραμμα «Απόβασης».

Ας σημειωθεί ότι τα κτήρια των Κέντρων Υγείας ανήκουν στον Δήμο και συνεπώς σε σχέση με κτηριακό ζήτημα του Ιατρείου του Κάτω Τρίτους η κ. Μακρή είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης,
Παναγιώτη Χριστόφα για κάποιες απαιτούμενες επισκευές.

Ακόμα, η κ. Μακρή ανέφερε ότι με τη βοήθεια του βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αγιάσου λειτουργεί σπιρομέτρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης