× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Παιδιά της διπλανής πόρτας οι άνδρες των ΜΑΤ»

Να ωραιοποιήσει τη βίαιη καταστολή και τα δεκάδες δακρυγόνα προσπάθησε ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας άνανδρους όσους νησιώτες επιτέθηκαν στην αστυνομία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2020

«Παιδιά της διπλανής πόρτας οι άνδρες των ΜΑΤ»
' χρόνος ανάγνωσης

Ισορροπίες προσπάθησε να κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στην οργισμένες αντιδράσεις των νησιωτών, αλλά και στα πολλαπλά περιστατικά τραυματισμών των ανδρών των ΜΑΤ.

Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στο προσφυγικό και την έκρυθμη κατάσταση σε Χίο και Μυτιλήνη, χαρακτηρίζοντας τους άνδρες των ΜΑΤ ως «παιδιά της διπλανής πόρτας, που φορούν το εθνόσημο» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «άνανδρους» όσους επιτέθηκαν στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι άνδρες των διμοιριών των ΜΑΤ, που είχαν μεταβεί στα νησιά.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία που «οφείλουμε να τις διερευνήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «στα νησιά ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αρχικών χωματουργικών εργασιών», ωστόσο όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες του «Ν» δεν έγινε τίποτα απολύτως στου Καβακλή, αφού τα ΜΑΤ τράπηκαν σε φυγή από τους κατοίκους.

Αναφερόμενος στα επεισόδια ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ειδικά για τα επεισόδια, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τις εικόνες που είδαμε όλοι. Οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Και είναι άνανδρο να τους χτυπούν -και μάλιστα ενώ κοιμούνται. Και άνανδρο να τραυματίζονται από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις εντολές για αυτοσυγκράτηση. Όσοι μετείχαν σε αυτά τα επεισόδια και στους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Ταυτόχρονα, όμως, θα ερευνηθούν και περιστατικά για χρήση υπερβολικής βίας από την Αστυνομία. Έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες, οφείλουμε να τις διερευνήσουμε.»

Μιλώντας για την απογευματινή συνάντηση με τους αιρετούς των νησιών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Όπως ξέρετε, το απόγευμα θα συναντηθώ με στελέχη της Αυτοδιοίκησης από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Για μία ακόμη φορά, θα εξηγήσω τις θέσεις της κυβέρνησης. Είμαι έτοιμος να ακούσω -όπως πάντα ήμασταν έτοιμοι να ακούσουμε- κάθε δημιουργική πρόταση.

Αισιοδοξώ ότι θα καταλήξουμε σε γόνιμα συμπεράσματα. Να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες που θα κάνουν την παρόξυνση ενός προβλήματος, ευκαιρία για καλύτερη αντιμετώπισή του».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα του ΚΚΕ για μαζική παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση της Μυτιλήνης

Στο επίκεντρο η καταστολή, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και ο νέος κρατικός προϋπολογισμός
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για παιδική χαρά στο Μεσαγρό Γέρας

Στον ίδιο σχεδιασμό και οι παιδικές χαρές σε Πλακάδο και Σκόπελο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Εγκαίνια στο πάρκο Αγίας Ειρήνης με συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μυτιλήνης

Παραμυθένια εγκαίνια με πλήθος κόσμου στο πάρκο Αγίας Ειρήνης και μήνυμα γιορτής για όλη της Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα