× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μετά το νέρο, έρχονται αυξήσεις και στα δημοτικά τέλη;»

Στην πρώτη μετεκλογική της συνέντευξη η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη μιλά στο «Ν» 99 fm για το πρώτο τρίμηνο της δημοτικής αρχής Χριστόφα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2024

«Μετά το νέρο, έρχονται αυξήσεις και στα δημοτικά τέλη;»

Την πεποίθηση ότι η Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Χριστόφα στο Δήμο Μυτιλήνης δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και να διεκδικήσει χρήματα που θα βοηθήσουν τους πολίτες και θα τους απαλλάξουν και περιττές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στους λογαριασμούς νερού, εξέφρασε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Τσιριγώτη σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι» μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η δημοτική αρχή επέλεξε στην περίπτωση της ΔΕΥΑΛ την εύκολη λύση να φορτώσει στα γνωστά υποζύγια, τους δημότες, την αύξηση στο κόστος λειτουργίας της ύδρευσης.

«Θα μπορούσε ο Δήμος Μυτιλήνης, να διεκδικήσει τους αναγκαίους πόρους για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΛ από την κυβέρνηση η οποία οφείλει να αναγνωρίσει ότι δεν μπορούν οι πολίτες που είναι εξαντλημένοι από την ακρίβεια να καλύψουν και την αύξηση στα λειτουργικά της ύδρευσης. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Για παράδειγμα στην Πάτρα ο Δήμος έχει επιλέξει εδώ και αρκετά χρόνια να παγώσει τις αυξήσεις στην ύδρευση και δημοτικά τέλη αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Πως λοιπόν γίνεται στο Δήμο Πατρέων και δεν μπορεί να γίνει στο Δήμο Μυτιλήνης;»

Παράλληλα η κ. Τσιριγώτη εξέφρασε τον προβληματισμό της και για τα δημοτικά τέλη σημειώνοντας ότι η αύξηση του τέλους ταφής που επιβλήθηκε στους Δήμους είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να ματοκυλισθεί στα δημοτικά τέλη ως ανταποδοτικό έξοδο και να κληθούν οι κάτοικοι του δήμου μας να το πληρώσουν μέσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού που ενσωματώνονται τα δημοτικά τέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εάν η δημοτική αρχή δεν διεκδικήσει τα χρήματα αυτά για τα τέλη ταφής απορριμμάτων από την κυβέρνηση, φοβόμαστε ότι είναι μονόδρομος η αύξηση των δημοτικών τελών και δεν αποκλείεται να το δούμε να γίνεται μέσα στους επόμενους μήνες».

Αναφερόμενη σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Νίκη Τσιριγώτη στα έργα που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τα σχολεία, τους χώρους αναψυχής των παιδιών αλλά και ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα πολιτικής προστασίας, όπως αντισεισμικά και αντιπλημμυρικά έργα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το θέμα του μεταναστευτικού επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης το τελευταίο διάστημα ωστόσο τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα του μεταναστευτικού και της θέσης που έχει απέναντι σε αυτό ο Δήμος Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεωρούμε ως παράταξη αδιανόητο ότι έχουν γίνει συναντήσεις και ενημερώσεις από το Υπουργείο Μετανάστευσης στους δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και ο Δήμαρχος δεν έχει πληροφόρηση για το τι θα γίνει με τη Βάστρια και πότε θα λειτουργήσει.

Εμείς ως παράταξη τις επόμενες ημέρες θα φέρουμε αίτημα συζήτησης για το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης με συγκεκριμένο ψήφισμα για καμία νέα δομή στα νησιά μας, κλείσιμο των υφιστάμενων και δυνατότητα στους πρόσφυγες να μετακινηθούν ελεύθερα στις χώρες της επιλογής τους. Περιμένουμε να ακούσουμε τις ξεκάθαρες θέσεις και των άλλων παρατάξεων για το αν δηλαδή θέλουμε το νησί μας να διαθέτει φυλακή ανθρώπων στη Βάστρια».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα