× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχεται ο Μητσοτάκης στη Λέσβο για να ανακοινώσει φράγμα Τσικνιά

Ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας στο «Ν» αναφέρεται στις εξελίξεις για το έργο που έχει παγώσει λέγοντας ότι έρχονται τον Απρίλη ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υποδομών για να ανακοινώσουν χρονοδιάγραμμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2024

Έρχεται ο Μητσοτάκης στη Λέσβο για να ανακοινώσει φράγμα Τσικνιά

Στις εξελίξεις που αφορούν στο έργο του φράγματος Τσικνιά, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι», ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν  η εξέλιξη του έργου που ήδη έχει δημοπρατηθεί και υπάρχει ανάδοχος, έχει  παγώσει το τελευταίο διάστημα με απόφαση της κυβέρνησης αφού οι πόροι του από το Ταμείο Ανάκαμψης κατευθύνθηκαν στη Θεσσαλία για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφές του φθινοπώρου που σημειώθηκαν στην περιοχή εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου διέψευσε τις όποιες φήμες ακούγονται περί ακύρωση του έργου σημειώνοντας πως όχι μόνο δεν ακυρώνεται αλλά πολύ σύντομα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη Λέσβο μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινώσει την υλοποίησή του.

«Το έργο αυτό είναι αναγκαίο να προχωρήσει με δεδομένο ότι η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη βροχοπτώσεων οδηγεί σε σημαντική μείωση των υδάτινων πόρων του νησιού μας. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού έχουν ολοκληρωθεί και το έργο αυτό θα γίνει. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα βρίσκονται στο νησί, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής – Σιγρίου, ο οποίος ολοκληρώνεται άμεσα μετά την σηματοδότηση και άλλων μικρών παρεμβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής θα δοθεί από τα πλέον επίσημα χείλη  το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Ήδη αυτή τη στιγμή γίνεται καταγραφή των ιδιοκτησιών που βρίσκονται στο σημείο που θα γίνει το φράγμα ώστε να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Είμαστε σε ένα στάδιο που γίνονται προεργασίες και σύντομα θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις, επομένως όσα λέγονται είτε από Μέσα Ενημέρωσης είτε από δημόσια πρόσωπα ότι το έργο δεν θα γίνει δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο έργο Καλλονής – Πέτρας το οποίο σημείωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα μετά την απεμπλοκή και την εκπόνηση νέας συμπληρωματικής μελέτης από το Υπουργείο η οποία πρόσθεσε παραδόθηκε ήδη στον Περιφερειάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας ο κ. Αθανασίου τις ευρωεκλογές που έρχονται και τα σενάρια περί απώλειας δυνάμεων για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι γενικά η ψήφος στις συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση είναι πιο χαλαρή από ότι στις εθνικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει το σχετικό μήνυμα από τους πολίτες και θα το επεξεργαστεί ανάλογα κάνοντας τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ