× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Μπίστης στη Λέσβο

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση όλη τη συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 21/2/2020

Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Μπίστης στη Λέσβο
Κάμερα- βίντεο Θράσος Αβραάμ
' χρόνος ανάγνωσης

Στις 3,5 χιλιάδες προσφύγων που έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού αναφέρθηκε αρχικά ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς επιμένοντας στη θέση του για αποσυμφόρηση στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, βουλεύτρια και τον Νίκο Μπίστη από την «Προοδευτική Συμμαχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί έγινε συνάντηση με τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, καθώς και από την υπηρεσία Ασύλου και στελέχη της Διοίκησης του ΚΥΤ Μόριας.

«Καθήκον μας παράλληλα με τον αγώνα για αποσυφόρηση, να μη δοθεί χώρος σε μισάνθρωπες αντιλήψεις» σχολίασε ο κ. Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ούτε ξέρουν, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν» σχολίασε η κ. Γεροβασίλη αρχικά για την κυβέρνηση που έβγαινε με άλλα συνθήματα προεκλογικά, τονίζοντας ότι υπάρχουν λύσεις τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους πρόσφυγες.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι ασκεί μόνο επικοινωνιακή πολιτική, επιδεικνύοντας μόνο αυταρχισμό, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, «όταν η βουλή είναι ανοιχτή». «Όταν δεν είσαι αξιόπιστος συνομιλητής δεν μπορείς να βρεις λύσεις στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Οι θέσεις μας απαιτούν μαχητική και διεκδικητική κυβέρνηση, όπως κάναμε κι εμείς στο παρελθόν για λύσεις» ξεκαθάρισε. Ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σταθερή άποψη ούτε στα εθνικά ζητήματα και θύμισε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στον Τραμπ ότι ως χώρα είμαστε δεδομένη και προβλέψιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συνέδριο «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία»

Τον λόγο πήρε ο κ. Νίκος Μπίστης, ο οποίος έριξε περισσότερο βάρος στις διαδικασίες εν όψει του συνεδρίου, αναφέροντας όμως αρχικά ότι «το προσφυγικό ήρθε για να μείνει», τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η ΕΕ δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο.

«Το συνέδριο γίνεται σε πυρακτωμένες συνθήκες αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι μόνο το προσφυγικό, είναι και το θέμα της Δημοκρατίας», σχολίασε μεταξύ άλλων. Ο κ. Μπίστης δήλωσε ότι κατέρρευσε η επαρχιακή αγορά, αλλά και ο προϋπολογισμός του πρώτου μηνός με 1 δισ. πιο κάτω, «αυτό σημαίνει ότι η χώρα πηγαίνει προς τα βράχια ταχύτατα κι αυτό θα το αισθανθεί και ο πολίτης και η μεσαία τάξη», ενώ άσκησε παράλληλα αυτοκριτική αναγνωρίζοντας τη δύσκολη συγκυρία που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Παρόλ’ αυτά ήταν μια πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλουμε το συνέδριό μας να μην είναι τυπικό, αλλά να είναι συνέχειας, τομής, διεύρυνσης και μετασχηματισμού, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία θα ενωθούν εις κόμμα ένα[…] προσανατολισμένο στο να ανοίξει τις πόρτες του στον κόσμο που έδωσε αυτό το αφειδώλευτο ποσοστό. Άρα έχει τεράσδτια σημασία για όλη την Ευρώπη», τόνισε.

Έκανε λόγο για κακοποίηση θεσμών από πλευράς κυβέρνησης Μητσοτάκη και αδυναμία να απαντήσει σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, «στα οποία βεβαίως χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση, την οποία δεν έδωσαν στην συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τώρα αναγνωρίζουν».

 Άσκησε επίσης κριτική στο ΚΚΕ, αλλά και στο ΚΙΝ. ΑΛ.

«Πάρ’τε τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στα χέρια σας, γιατί αυτή είναι η πρόκληση των ημερών» κατέληξε.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα βρεθεί στη Χίο για υπηρεσιακές συναντήσεις
Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ανοίγει συζήτηση για την Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής

Με ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας παρουσίασε το κείμενο του ΙΝΑΤ και μίλησε για νέα αξιακή αφετηρία με προοπτική διάρκειας
Ο Τσίπρας ανοίγει συζήτηση για την Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτομαγιά με τον άνεμο κόντρα και το κεφάλι ψηλά στη Μυτιλήνη

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, εργαζόμενοι και φοιτητές συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς αλλά και στην πορεία στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης
Πρωτομαγιά με τον άνεμο κόντρα και το κεφάλι ψηλά στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επιδεινώνεται ο καιρός το Σάββατο στη Λέσβο

Αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητες βροχής
Επιδεινώνεται ο καιρός το Σάββατο στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2.454 απορρίμματα καταγράφηκαν στη Χαραμίδα

Η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones δείχνουν πού χρειάζεται καθαρισμός
2.454 απορρίμματα καταγράφηκαν στη Χαραμίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25 και Νέα Αριστερά σε κοινή εκλογική κάθοδο;

Σενάρια σύμπλευσης με φόντο τις εξελίξεις στον πολιτικό χώρο του Αλέξη Τσίπρα
ΜέΡΑ25 και Νέα Αριστερά σε κοινή εκλογική κάθοδο;
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Θανατώνουν κοπάδια για να μη ζημιωθούν οι βιομήχανοι της φέτας»

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος κατήγγειλε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πολιτικές για τη διαχείριση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητώντας πλήρεις αποζημιώσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
«Θανατώνουν κοπάδια για να μη ζημιωθούν οι βιομήχανοι της φέτας»
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία στο σχολείο της Πηγής

Η Υποδιοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας ενημέρωσε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού για ασφαλείς μετακινήσεις
Κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία στο σχολείο της Πηγής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μήνυμα Χριστόφα για την Εργατική Πρωτομαγιά με έμφαση στη στήριξη της εργασίας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης τονίζει ότι η προστασία της εργασίας αποτελεί προϋπόθεση για μια βιώσιμη και συνεκτική κοινωνία
Μήνυμα Χριστόφα για την Εργατική Πρωτομαγιά με έμφαση στη στήριξη της εργασίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό

Καταγγέλλει ευθύνες του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και του Δήμου για ελλιπή προληπτικά μέτρα
Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών
Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά

Το Λιμεναρχείο απευθύνει σύσταση προς τους ιδιοκτήτες σκαφών κάθε τύπου να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά