× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι αποφάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

Προτάσεις για επίλυση προβλημάτων της πόλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/3/2024

Οι αποφάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 και ώρα 18.30μ.μ., στο Παλαιό Δημαρχείο ( αίθουσα εκδηλώσεων ) προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Θέμα 1ο Άμεση επισκευή του κτηρίου Κατσάνειο και αξιοποίηση του ως Παιδικός Σταθμός (μεταφορά του Β΄ Παιδικού Σταθμού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ομόφωνα: Α) κάνουν δεκτή την από 13-2-2024 έγγραφη εισήγηση του μέλους του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης κ. Ε. Καραελευθερίου, σχετικά με την άμεση επισκευή του κτηρίου Κατσάνειο ιδιοκτησίας Δήμου Μυτιλήνης και την αξιοποίηση του ως Παιδικός Σταθμός με την μεταφορά του Β΄ Παιδικού Σταθμού.
Εισηγούνται τα εξής:
Την άμεση επισκευή του κτηρίου Κατσάνειο και αξιοποίηση του ως Παιδικός Σταθμός με την μεταφορά του Β΄ Παιδικού Σταθμού), για της ανάγκες της νότιας πλευράς της πόλης όπου και εξυπηρετούσε εδώ και 45 χρόνια στο κτήριο πάνω από τον Ναυτικό όμιλο.
Την ένταξη της ανωτέρω πρότασης σε σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την άμεση έναρξη των εργασιών που θα το θέσουν λειτουργικό.
Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στον Δήμο Μυτιλήνης η πρόταση για την δημιουργία σύγχρονου παιδικού σταθμού είναι η πλέον ενδεδειγμένη δεδομένου ότι ο χώρος του κτηρίου με τον μεγάλο αύλειο χώρο αλλά και η τοποθεσία του θα ικανοποιήσει τις ανάγκες όχι μόνο της νότιας πλευράς της πόλης αλλά και της χρυσομαλλούσας της πιο κατοικημένης περιοχής της πόλης, με έναν μεγάλο σύγχρονο παιδικό σταθμό αντίστοιχο του Α’ παιδικού σταθμού που υπάρχει στη βόρεια πλευρά.Παράλληλα θα διασωθεί αυτό το ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Θέμα 2ο Εξέταση αίτησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κιβωτός του Γένους για τοποθέτηση προσκυνηταρίου.
Ομόφωνα: Α) κάνουν δεκτή την η υπ αριθμ πρωτ 6003/22-2-2024 έγγραφη εισήγηση του πολιτιστικού συλλόγου «Κιβωτός του Γένους» σχετική με την Εξέταση αίτησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κιβωτός του Γένους για τοποθέτηση προσκυνηταρίου, στη θέση «Πλάτανος» της Μυτιλήνης ή σε άλλο σημείο της περιοχής προς τιμήν του Αγίου Νεομάρτυρα Θεοδώρου Χατζή του Μυτιληναίου.
Εισηγούνται τα εξής:Την τοποθέτηση προσκυνηταρίου στη θέση «Πλάτανος» της Μυτιλήνης ή σε άλλο σημείο της περιοχής αυτής , προς τιμήν του Αγίου Νεομάρτυρα Θεοδώρου Χατζή του Μυτιληναίου, ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους στο σημείο αυτό, που επονομάζετο «Παρμάκ Καπί», το έτος 1784.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέμα 3ο Αποκατάσταση βατότητας Δημοτικής Οδού έμπροσθεν νεκροταφείου Αγίας Κυριακής.
Ομόφωνα: Α) κάνουν δεκτή την από 27-2-2024 έγγραφη εισήγηση του μέλους του Δ/Σ κ. Σαράντου Κατσάκου σχετική με την αποκατάσταση βατότητας Δημοτικής Οδού έμπροσθεν νεκροταφείου Αγίας Κυριακής.
Εισηγούνται τα εξής:Έως ότου να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης για την δημιουργία πάρκου αναψυχής στην περιοχή της Αγίας Κυριακής από τον Δήμο Μυτιλήνης να γίνει η αποκατάσταση της βατότητας του οδοστρώματος έμπροσθεν κεντρικής εισόδου της εκκλησίας και του νεκροταφείου της Αγίας Κυριακής σε μήκος περίπου 60 μέτρων δεδομένου ότι η συγκεκριμένη οδός είναι και πύλη εισόδου για την πόλη μας.Θα πρέπει να γίνει εκ νέου ασφαλτόστρωση και απομάκρυνση της παλαιάς κατεστραμμένης ασφάλτου από το σημείο αυτό.

Θέμα 4ο Προτάσεις – εισηγήσεις του μέλους της Δ/Κ Μυτιλήνης κ. Χ. Μαλακού.
ομόφωνα: Α) κάνουν δεκτή την από 21-2-2024 έγγραφη εισήγηση του μέλους του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης κ. Χ. Μαλακού , σχετικά με τον Εξωραϊσμό του αύλειου χώρου και του πεζοδρομίου πέριξ της περίφραξης των Κεντρικών Εκπαιδευτηρίων της πόλης της Μυτιλήνης.
Εισηγούνται προς της Αντιδημαρχίες Καθημερινότητας & Παιδείας και δια βίου μάθησης τα εξής:Τον Εξωραϊσμό του αύλειου χώρου και του πεζοδρομίου πέριξ της περίφραξης των Κεντρικών Εκπαιδευτηρίων της πόλης της Μυτιλήνης.
Ενδεικτικά οι εργασίες που στην πλειοψηφία τους γίνονται απολογιστικά από συνεργεία του Δήμου όπως: περιποίηση δένδρων και θαμνοειδών, απομάκρυνση πινακίδων, φυλακίου, μεταφορά περιπτέρου, βάψιμο περίφραξης, ανακατασκευή εισόδου, τακτοποίηση του εσωτερικού χώρου στάθμευσης, αντικατάσταση φθαρμένου αθλητικού εξοπλισμού κλπ.

Β) κάνουν δεκτή την από 21-2-2024 έγγραφη εισήγηση του μέλους του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης κ. Χ. Μαλακού , σχετικά με την Δημιουργία μητρώου εξοπλισμού και υποδομών εκπαίδευσης, άθλησης, πολιτισμού, θεμάτων πολιτικής προστασίας για όλα τα εκπαιδευτήρια του Δήμου.Εισηγούνται προς την Αντιδημαρχία Παιδείας και δια βίου μάθησης τα εξής:Την Δημιουργία μητρώου εξοπλισμού και υποδομών εκπαίδευσης, άθλησης, πολιτισμού, θεμάτων πολιτικής προστασίας για όλα τα εκπαιδευτήρια του Δήμου.Η δημιουργία του μητρώου που θα συντάσσεται και θα τηρείται μετά από συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας κάθε μονάδας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου αποσκοπεί στην ομοιογενή και συστηματική ψηφιακή καταγραφή και παρακολούθηση της κατάστασης των εκπαιδευτηρίων ώστε να ενισχυθεί αποτελεσματικά η φροντίδα της κοινωνίας απέναντι στις νεότερες γενιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γ) κάνουν δεκτή την από 21-2-2024 έγγραφη εισήγηση του μέλους του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης κ. Χ. Μαλακού , σχετικά με την Προμήθεια – Κατασκευή κατάλληλου ψηφιακού πίνακα .
Εισηγούνται προς την Αντιδημαρχία Πολιτισμού τα εξής:
Την Προμήθεια – Κατασκευή κατάλληλου ψηφιακού πίνακα όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από το δήμο ή τις πολιτιστικές ομάδες του δήμου (πχ εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις κλπ).
Προτεινόμενη θέση για την τοποθέτηση του πλησίον του Δημοτικού θεάτρου .

Θέμα 5ο Επέκταση Δημοτικού Φωτισμού ( ΦΟΠ ) Περιοχή Συνοικισμός σύμφωνα με την υπ αριθμ. 4942/13-2-2024 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ομόφωνα: Α) κάνουν δεκτό το υπ. αριθμ. 4942/13-2-2024 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Τμ. Η/Μ Έργων του Δήμου Μυτιλήνης, σχετικά με επεκτάσεις ΦΟΠ στην Μυτιλήνη.
Εισηγούνται τα εξής:Την επέκταση Δημοτικού Φωτισμού ΦΟΠ στην περιοχή Συνοικισμός στην οδό Αττέας 21 με την τοποθέτηση ενός στύλου του ΔΕΔΔΗΕ εντός του αδιεξόδου δρόμου πλησίον οικίας κας Μαρμάρου Κ.Η εν λόγω επέκταση ΦΟΠ κρίνεται αναγκαία διότι το σημείο αυτό δεν έχει επαρκή φωτισμό.

Θέμα 6ο Χορήγηση Παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων σύμφωνα με την Αριθ. Γνωστ. 1175387/8-9-2020 Εστιατόριο – κινητών μονάδων εστίασης της εταιρείας Χ. Γεωργίου Ε. Κομνηνός & ΣΙΑ ΟΕ , στην Μυτιλήνη, του Δήμου Μυτιλήνης.
Ομόφωνα: Α) Εγκρίνουν την παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής & μουσικών οργάνων ( ηχεία, ηχητική πηγή τηλεόραση μαγνητόφωνο στερεοφωνικό πιάνο κιθάρα κ.λ.π.) με αριθμό γνωστοποίησης 1175387/8-9-2020( ver.0) στο όνομα της εταιρείας Χ. Γεωργίου – Ε. Κομνηνός & ΣΙΑ Ο.Ε με υγειονομικά υπεύθυνο αυτής τον Παναγιώτη Κοσκινά του Ευάγγελου & της Ελευθερίας, που διατηρεί επιχείρηση ΚΥΕ Εστιατόριο – κινητή μονάδα εστίασης με τον διακριτικό τίτλο Καφενείο Π που βρίσκεται στην οδό Σάμου 2 στη Μυτιλήνη.Η άδεια παράτασης ωραρίου για χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων (ηχεία και ηχητική πηγή τηλεόραση μαγνητόφωνο στερεοφωνικό πιάνο κιθάρα κ.λ.π. ) που θα χορηγηθεί στην επιχείρηση, ορίζεται για χρονικό διάστημα ενός 1 έτους.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου αποχαιρετά τον Γιάννη Κωνσταντέλλη

Με οδύνη για την απώλεια του φιλολόγου, ποιητή και δοκιμιογράφου από την Καλλονή, ο Σύνδεσμος αναφέρεται στην προσφορά του στην εκπαίδευση και τα γράμματα
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου αποχαιρετά τον Γιάννη Κωνσταντέλλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Γιάννης Γκιόκας θα μιλήσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος
Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητά η Κομνηνάκα

Η βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ κάνει λόγο για περιορισμό της προστασίας των εργαζομένων και νέα εμπόδια στη δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους
Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητά η Κομνηνάκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής: «Ισχυρή Λήμνος σημαίνει ισχυρή ακριτική Ελλάδα»

Στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ποιοτικός τουρισμός και προστασία των παραμεθόριων περιοχών στο επίκεντρο της δήλωσης του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μετά την παρέλαση για την 114η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού
Δουδωνής: «Ισχυρή Λήμνος σημαίνει ισχυρή ακριτική Ελλάδα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλείνει προσωρινά τμήμα της Αγίου Παντελεήμονος στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, από τις 08:00 έως τις 15:00, λόγω εργασιών
Κλείνει προσωρινά τμήμα της Αγίου Παντελεήμονος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής

Δωρεάν δράσεις ορνιθοπαρατήρησης στις 9 και 10 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους, με εξοπλισμό και καθοδήγηση από ειδικευμένα στελέχη
Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής
ΧΩΡΙΑ

Δωρεάν μετακίνηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στη Μόρια

Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 8.30 το πρωί από την πλατεία Αγίου Βασιλείου για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Δωρεάν μετακίνηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στη Μόρια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 114 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού και αναφέρθηκε στην οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την προστασία των παραμεθόριων περιοχών
Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης

Περιοδείες σε χωριά, συναντήσεις με φορείς και κεντρική ομιλία στην Καλλονή περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης
Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;

Ο Παλλεσβιακός Φορέας ζητά ημερομηνίες και έγγραφα για την εφαρμογή των ελέγχων στον πρώην Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας — Οι παραγωγοί δικαιούνται καθαρές απαντήσεις και η παραίτηση δεν σβήνει την υποχρέωση λογοδοσίας
Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθήματα ετοιμότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Λέσβου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές
Μαθήματα ετοιμότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές
ΕΡΓΑΣΙΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό

Το Συνδικάτο Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου καταγγέλλει την υπόθεση εργαζόμενης και απαντά στις δηλώσεις της Ελεονώρας Μελέτη για την «πίεση» που δέχονται οι εργοδότες.
Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό