× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Η When We Band Together οργάνωσε εκδήλωση ενθάρρυνσης για τις προσφύγισσες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2024

Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών
' χρόνος ανάγνωσης

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου, στο κέντρο ευεξίας της When We Band Together Hellas που βρίσκεται στην περιοχή της Μόριας, κοντά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και προσφέρει στήριξη σε γυναίκες προσφύγισσες, παιδιά και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη και η εκδότρια της εφημερίδας «Πολιτικά» της Λέσβου Βαρβάρα Γκιγκιλίνη. Η κ. Αντωνέλλη και αναφέρθηκε στους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα τόνισε: «Σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες αγωνιζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε τα δικά μας όνειρα. Αυτά που εμείς ονειρευτήκαμε. Αυτά που εμείς ονειρευτήκαμε ως παιδιά και θέλουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα. Είναι όνειρα κοινά, όνειρα που μας ενώνουν». Από την πλευρά της η εκδότρια της εφημερίδας Πολιτικά της Λέσβου Βαρβάρα Γκιγκιλίνη προέτρεψε της γυναίκες προσφύγισσες να μείνουν ενωμένες και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

Η υποδιευθύντρια της When We Band Together Hellas Μαρίζα Χαχαδάκης αναφερώμενη στην εκδήλωση τόνισε: «Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο κέντρο μας στην When We Band Together, ένα κέντρο που φιλοξενεί γυναίκες, παιδιά και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ένα κέντρο σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Κι είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας πάνω από 100 γυναίκες για να γιορτάσουμε μαζί αυτή την σημαντική γιορτή. Είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας πέντε γυναίκες που με το όραμα τους και το πάθους τους έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία. Ήταν ιδιαίτερη τιμή να τις έχουμε εδώ και να εμπνεύσουν τις γυναίκες ώστε να μην σταματάνε να βλέπουν την δύναμη τους και να κοιτάνε μπροστά, να διεκδικήσουν στην ζωή όλα τα όνειρα τους».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα στις γυναίκες προσφύγισσες. Η εκδήλωση περιλάμβανε και μουσικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Ελλάδα, την Αφρική και το Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα