× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καμπανάκι κινδύνου από το ΚΚΕ για την κατάσταση τη ΥΠΑ

Ζητά στελέχωση της υπηρεσίας με το αναγκαίο προσωπικό και να αναβαθμιστεί εξοπλισμό της για να αποφευχθούν «εναέρια Τέμπη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/3/2024

Καμπανάκι κινδύνου από το ΚΚΕ για την κατάσταση τη ΥΠΑ

Να στελεχωθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός της ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή το ΚΚΕ. Την ερώτηση υπογράφουν 11 βουλευτές του κόμματος ανάμεσα τους και η Μαρία Κομνηνά. Στην ερώτηση μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη» η υφιστάμενη κατάσταση καθώς «τα ραντάρ όπως και άλλα συστήματα έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας». Επίσης μεγάλο πρόγραμμα είναι η έλλειψη προσωπικού καθώς «πριν 20 χρόνια και με λιγότερες πτήσεις η βάρδια στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών - Μακεδονίας ήταν 40 άτομα τώρα είναι μόλις 22». Οι συνθήκες εργασίας τους θερινούς μήνες είναι εξουθενωτικές και στα περιφερειακά αεροδρόμια οι βάρδιες «φτάνουν τις 16 έως και τις 18 ώρες τη μέρα ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν έως και 40 μέρες χωρίς ούτε ένα ρεπό».

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει:
Η κατάσταση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας λόγω της υποστελέχωσής της και της απαξίωσης της υλικοτεχνικής της υποδομής δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες που διαμορφώνονται για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας.
Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία για τους θερινούς μήνες που ο ημερήσιος αριθμός πτήσεων, οι οποίες χρειάζονται διαχείριση, φτάνει τις 4.500. Η ΥΠΑ καλείται να διαχειριστεί αυτό το εναέριο «κομφούζιο» με μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό. Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, ενώ πριν 20 χρόνια και με λιγότερες πτήσεις η βάρδια στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών - Μακεδονίας ήταν 40 άτομα τώρα είναι μόλις 22. Στη διάρκεια του χρόνου η κατάσταση γίνεται χειρότερη, αφού συνταξιοδοτείται προσωπικό το οποίο δεν αναπληρώνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η κόπωση του προσωπικού λόγω των πολύωρων βαρδιών μετατρέπεται σε εξουθένωση τους θερινούς μήνες, σε περιφερειακά αεροδρόμια οι βάρδιες φτάνουν τις 16 έως και τις 18 ώρες τη μέρα ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν έως και 40 μέρες χωρίς ούτε ένα ρεπό.


Επίσης ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος, αφού τα ραντάρ όπως και άλλα συστήματα έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας, ενώ η παράδοση αναγκαίων συστημάτων καθυστερεί εξαιτίας επιχειρηματικών ανταγωνισμών, που φτάνουν μέχρι τα δικαστήρια.


Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση, που έχει συσσωρευτεί από την πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ενισχύουν το φόβο πολλών εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για «εναέρια Τέμπη».
Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
- Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
- Να υπάρξει αναβάθμιση και ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής