× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συμμετοχή του δήμου Δυτικής Λέσβου σε εκδήλωση για τις υδατοκαλλιέργειες

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διήμερο 1 και 2 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2024

Συμμετοχή του δήμου Δυτικής Λέσβου σε εκδήλωση για τις υδατοκαλλιέργειες

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου συμμετείχε το διήμερο 1,2 Μαρτίου σε διεπιστημονική διημερίδα με θέμα τις υδατοκαλλιέργειες, τις επιπτώσεις και το καθεστώς ανάπτυξής τους, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, οι Δήμοι Ξηρομερίου, Επιδαύρου, Ερέτριας και Κύμης – Αλιβερίου και το Πανελλήνιο Δίκτυο για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια των δυο ημερών της εκδήλωσης με τίτλο «Υδατοκαλλιέργειες στις Ελληνικές Ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια», αναγνωρισμένοι στον κλάδο τους επιστήμονες ανέπτυξαν το ζήτημα των επιπτώσεων αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη θάλασσα και τα οικοσυστήματά της, στον τουρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και τη φυσιογνωμία των παράκτιων περιοχών. Παράλληλα, κάτοικοι, συλλογικότητες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης περιοχών στις οποίες εδώ και χρόνια, λειτουργούν εκτεταμένες μονάδες, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από τη συνύπαρξή τους με τις δραστηριότητες αυτές.

Στη δική της παρέμβαση, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη που εκπροσώπησε τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, αναφέρθηκε στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με τη οποία οι Δήμοι δίνουν μια απλή γνώμη στο στάδιο μόνο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που δεν είναι βέβαιο ότι θα ληφθεί υπόψη. Υποστήριξε ακόμη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει γνώμη και αυτή να είναι δεσμευτική, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι αναπτυξιακές πολιτικές πρέπει να ξεκινούν από τα κάτω, έχοντας την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να είναι επιτυχημένες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ