× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μέγα πλήθος και μέγα πάθος» στη Μυτιλήνη

Πολίτες όλων των ηλικιών με κυρίαρχη τη νεολαία συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία απαιτώντας να σταματήσει η συγκάλυψη και να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 28/2/2024

«Μέγα πλήθος και μέγα πάθος» στη Μυτιλήνη
Φωτό-Βίντεο:Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με τους μαθητές και τους φοιτητές να δίνουν τον τόνο πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης,ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης καθώς και αρκετά στελέχη της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Παράλληλα στη συγκέντρωση βρέθηκαν ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία του Κόμματος, ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Μυτιλήνης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κωνσταντίνος Καρατόλιος με στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς και μέλη της Πρωτοβουλίας Λέσβου της Νέας Αριστεράς.

Με συνθήματα, πανό και πλακάτ αλλά και με την παρουσία τους οι συγκεντρωμένοι έδειξαν την οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη εκφράζοντας το αίτημα της κοινωνίας να σταματήσει η συγκάλυψη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Γιώργος Αλεξίου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, ο Γιάννης Συκάς, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου,ο Νίκος Μπουλμπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, ο Βαγγέλης Χριστοδούλου, πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Χρύσα Χατζηλάμπρου από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λέσβου, ο Παναγιώτης Λενέτης, Γραμματέας του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Δημήτρης Στεφανής, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ο Βασίλης Κουρόγλου, Σπουδαστής του ΟΑΕΔ, η Κατερίνα Βλάμου, μέλος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Γιάννης Σουκάντος, από τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Παναγιώτης Καραγιάννης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και ο Λάμπρος Μαστρόκαλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Ζαφειρίου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Αφού χαιρέτησε τη μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων διαφόρων κλάδων, λαού και νεολαίας στην απεργία, μεταξύ άλλων ανάφερε ότι μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων περιφρουρώντας της απεργία τους σταμάτησαν τις εργασίες στη Βάστρια αλλά και στο έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης, προκείμενου οι εργαζόμενοι στα δυο εργοτάξια να συμμετάσχουν στην απεργία.
Ο πρόεδρος του Π.Ε.Κ. στηλίτευσε την στάση της δημοτικής αρχής να κατεβάσει τα πανό και προπαγανδιστικό υλικό της απεργίας σημειώνοντας ότι αυτές οι στάσεις δεν τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιάννης Ζαφειρίου, αναφέρθηκε, στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων που στενάζουν από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε βάρος τους. «Οι μισθοί στα τάρταρα, το ίδιο και οι συντάξεις με τις δέκα πρώτες μέρες του μήνα να έχουν εξανεμισθεί, η ακρίβεια στραγγαλίζει καθημερινά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα που δεν μπορούν να έχουν ούτε τα βασικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ζαφειρίου.
Μετά το τέλος των ομιλιών το τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι της συγκέντρωσης ξεχύθηκε στην προκυμαία της Μυτιλήνης πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές έκαναν στάση στο παλιό δημαρχείο όπου τοποθέτησαν αφισέτα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν, δια μέσου της Ερμού, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί διαδηλωτές θυροκόλλησαν το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης και συνέχισαν την πορεία μέχρι την πλατεία Σαπφούς.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου αποχαιρετά τον Γιάννη Κωνσταντέλλη

Με οδύνη για την απώλεια του φιλολόγου, ποιητή και δοκιμιογράφου από την Καλλονή, ο Σύνδεσμος αναφέρεται στην προσφορά του στην εκπαίδευση και τα γράμματα
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου αποχαιρετά τον Γιάννη Κωνσταντέλλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Γιάννης Γκιόκας θα μιλήσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος
Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητά η Κομνηνάκα

Η βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ κάνει λόγο για περιορισμό της προστασίας των εργαζομένων και νέα εμπόδια στη δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους
Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητά η Κομνηνάκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής: «Ισχυρή Λήμνος σημαίνει ισχυρή ακριτική Ελλάδα»

Στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ποιοτικός τουρισμός και προστασία των παραμεθόριων περιοχών στο επίκεντρο της δήλωσης του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μετά την παρέλαση για την 114η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού
Δουδωνής: «Ισχυρή Λήμνος σημαίνει ισχυρή ακριτική Ελλάδα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλείνει προσωρινά τμήμα της Αγίου Παντελεήμονος στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, από τις 08:00 έως τις 15:00, λόγω εργασιών
Κλείνει προσωρινά τμήμα της Αγίου Παντελεήμονος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής

Δωρεάν δράσεις ορνιθοπαρατήρησης στις 9 και 10 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους, με εξοπλισμό και καθοδήγηση από ειδικευμένα στελέχη
Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής
ΧΩΡΙΑ

Δωρεάν μετακίνηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στη Μόρια

Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 8.30 το πρωί από την πλατεία Αγίου Βασιλείου για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Δωρεάν μετακίνηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στη Μόρια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 114 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού και αναφέρθηκε στην οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την προστασία των παραμεθόριων περιοχών
Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης

Περιοδείες σε χωριά, συναντήσεις με φορείς και κεντρική ομιλία στην Καλλονή περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης
Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;

Ο Παλλεσβιακός Φορέας ζητά ημερομηνίες και έγγραφα για την εφαρμογή των ελέγχων στον πρώην Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας — Οι παραγωγοί δικαιούνται καθαρές απαντήσεις και η παραίτηση δεν σβήνει την υποχρέωση λογοδοσίας
Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθήματα ετοιμότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Λέσβου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές
Μαθήματα ετοιμότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές
ΕΡΓΑΣΙΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό

Το Συνδικάτο Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου καταγγέλλει την υπόθεση εργαζόμενης και απαντά στις δηλώσεις της Ελεονώρας Μελέτη για την «πίεση» που δέχονται οι εργοδότες.
Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό