× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ακυρο» Μουτζούρη σε Μηταράκη!

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κατηγορεί εκ νέου τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για αθέτηση συμφωνίας σχετικά με το «πάγωμα» των επιτάξεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/2/2020

«Ακυρο» Μουτζούρη σε Μηταράκη!
' χρόνος ανάγνωσης

Από τα πολλά «πίσω-μπρος» έχει χαθεί η... μπάλα αναφορικά με τη συμφωνία Μηταράκη - Μουτζούρη για το «πάγωμα» των επιτάξεων και την -από μηδενική βάση- έναρξη του διαλόγου μεταξύ Κυβέρνησης και αιρετών των νησιών. 

Μπορεί χθες να υπήρχε πανηγυρική διάθεση για τις τελευταίες εξελίξεις από πλευράς Περιφερειάρχη, ωστόσο σήμερα ο Κώστας Μουτζούρης αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε εκ νέου αλλαγή στάσης από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ισχυριζόμενος πως ενώ συμφωνήθηκε με τον κ. Μηταράκη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ ότι τα μέτρα επίταξης θα «παγώσουν» κι ότι ο διαλόγος θα ξεκινήσει από την αρχή, το Υπουργείο ισχυρίζεται πως αναμένει απλώς υπόδειξη νέων θέσεων για τις δομές στα νησιά κι αυτό δεν ήταν μέρος της συμφωνίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο κ. Μουτζούρης, «ας μην περιμένει αδίκως» ο κ. Μηταράκης, αναφερόμενος προφανώς στην περιβόητη σύσκεψη με τον Υπουργό, που όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα πραγματοποιηθει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε προηγηθεί δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, σε ραδιοφωνική συνέντευξη όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζοντας πως το υπουργείο προχωρά κανονικά όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά, χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Προσθέτοντας μάλιστα ο κ. Μηταράκης ότι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει το σαββατοκύριακο στο υπουργείο «μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς και δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα».

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι το πάγωμα της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης». Όπως είπε, η συναινετική συζήτηση που έγινε χτες στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον οδήγησε στην απόφαση να παγώσει για λίγες ημέρες την επίταξη και συμπλήρωσε: «ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη».

Ο υπουργός Μετανάστευσης επανέλαβε ότι τα ανοιχτά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στα νησιά θα κλείσουν και θα στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους δήμους για τη συγκρότηση επιτροπής που θα χειριστεί τις διαδικασίες για το κλείσιμό τους και την απόδοση των εκτάσεων στους δήμους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης