× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο χρόνια χωρίς τον Γιώργο Καμβυσέλλη...

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αθήνας με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του Λέσβιου δημιουργού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/2/2024

Δύο χρόνια χωρίς τον Γιώργο Καμβυσέλλη...
Με νοσταλγία θυμάται η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αθήνας τον αείμνηστο Γιώργο Καμβυσέλλη, τον γνωστό Λέσβιο δημιουργό που πέθανε πριν δύο χρόνια. 
Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται μεταξύ άλλων: 
«Όπως έγραφε η κόρη του Ευρυδίκη εκείνες τις μέρες, πέθανε στον ύπνο του ενώ την ημέρα που προηγήθηκε του μεγαλύτερου ταξιδιού του, πήγε μια μεγάλη βόλτα στη θάλασσα, έφαγε ένα ολόκληρο ψάρι, έγραψε μέρος του βιβλίου του, είδε ταινία με τη αγαπημένη του σύζυγο Φωτεινή και μητέρα των κοριτσιών του, κοιμήθηκε, ξύπνησε, είπε "Ναι" όταν τον ρώτησε αν είναι καλά και σταμάτησε να αναπνέει.
Η κόρη του, επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε καλά όσοι τον συναντήσαμε και συνδεθήκαμε με φιλία μαζί του, ότι αγαπητός μας Γιώργος, έζησε μια πλήρη, ελεύθερη, παραγωγική, γενναιόδωρη ζωή με τους δικούς του κανόνες.
Πάντα πεινασμένος για ζωή και γνώση, για ανθρώπους και εμπειρίες, έκανε τα πράγματα που αγαπούσε και ήξερε πόσο πολύ αγαπήθηκε γιατί ήξερε να αγαπά.
Ο Γιώργος που ήθελε να σώσει τη γη από την ανθρώπινη βλάβη από τότε που πήγε στο Κολλέγιο για να σπουδάσει γεωργία· από τότε που έγραψε 11 βιβλία, 230 άρθρα, 400 ραδιοφωνικές εκπομπές και 700 μαθήματα σχολικών για φοιτητές πανεπιστημίου για αυτό το θέμα.
Ένα μικρό βιογραφικό του
O Γιώργος Π. Καμβυσέλλης γεννήθηκε στην Άντισσα Λέσβου. Στοιχειώδη εκπαίδευση παρακολούθησε στη γενέτειρά του, και Γυμνάσιο στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως γεωπόνος στο Νομό Λέσβου. Κατόπιν επελέγη σε πανελλήνιο διαγωνισμό και μετατέθηκε στα κεντρικά του Υπουργείου Γεωργίας και συγκεκριμένα στο Γραφείο Τύπου και Ραδιοφώνου, όπου επί οκτώ χρόνια συνέτασσε και παρουσίαζε δύο ραδιοφωνικές εκπομπές την εβδομάδα. Εκεί γνωρίστηκε και συνεργάστηκε με έναν σπουδαίο συντοπίτη του (από τη Λέσβο) τον Αλέκο Γαλανό που έγινε πανελλαδικά γνωστός για το θεατρικό και κινηματογραφικό έργο «Τα Κόκκινα Φανάρια» και με τον οποίο συνδέθηκε με πραγματική και άδολη φιλία. Παράλληλα Ο Γιώργος έγραφε και σκηνοθετούσε ένα επεισόδιο την εβδομάδα στην πετυχημένη σειρά “Τα παιδιά της γης” που μετέδιδαν οι κεντρικοί σταθμοί, τότε, ΕΙΡ και ΥΕΝΕΔ (μετέπειτα ΕΡΤ) με εμβέλεια ολόκληρη την Ελλάδα.
Εκπαίδευσε προσωπικό σε πολλούς νομούς της Ελλάδας και οργάνωσε γραφεία για τη μετάδοση ραδιοφωνικών εκπομπών τοπικού ενδιαφέροντος. Συγχρόνως και για τέσσερα χρόνια, έκανε μάθημα σε τρεις νυχτερινές τεχνικές σχολές στην Αθήνα ως έκτακτος καθηγητής.
Μετέβη στην Αμερική για μεταπτυχιακές σπουδές στο New York University σε θέματα Γεωργικής Γενετικής και διορίστηκε στα ΤΕΙ Ηρακλείου, ως καθηγητής για δεκατέσσερα συναπτά έτη, εκ των οποίων τα εννέα ήταν Διευθυντής της Σχολής Γεωπονίας.
Εξέδωσε πέντε επιστημονικά συγγράμματα για τους Σπουδαστές των ΤΕΙ. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία) και αντιπρόεδρος στο παράρτημα Ηρακλείου. Φωτογραφίες του βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Μεταξύ άλλων είχε γράψει τα βιβλία’’ Από τα “Κόκκινα φανάρια” στο “Περιβόλι της Παναγίας”, “Η ζωή και το έργο του Αλέκου Γαλανού”, ”Κρινάνθη και ζωής τα πρότυπα Διηγήματα” και τα επίσης διηγήματα ”Του καιρού ανασκαλέματα’’
Ήταν τακτικός συνεργάτης με εφημερίδες σε Χανιά, Κίσσαμο, Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Λειβαδιά ενώ συνεργάστηκε περιστασιακά με πολλές άλλες καθώς και περιοδικά. Έίχε δημοσιεύσει πάνω από 230 άρθρα και χρονογραφήματα.
Τα τελευταία χρόνια διέμενε στο Σφηνάρι Κισάμου το οποίο αγάπησε ως δεύτερη πατρίδα του». 
Τον ευχαριστούμε για τη μακροχρόνια φιλία και συνεργασία από τότε που πρωτογνωρίστηκε με μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΣΑ για την παρουσίαση του βιβλίου του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου των Αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματείων Αττικής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής