× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θα επισκευασθεί επιτέλους το Παλιό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης;

Στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση ο Δήμος. Θα ζητήσει πάνω από 400.000 ευρώ για την επισκευή του κτιρίου. Εκθεσιακός χώρος θα γίνει ο δεύτερος όροφος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/2/2024

Θα επισκευασθεί επιτέλους το Παλιό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης;
' χρόνος ανάγνωσης

Ώριμες μελέτες για την ένταξή τους στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναζητά ο Δήμος Μυτιλήνης προκειμένου να καταθέσει προτάσεις μετά το άνοιγμα του προγράμματος.

Το πρώτο έργο που εξετάζεται και θεωρείται βέβαιο ότι θα προταθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επισκευή του Παλιού Λιμεναρχείου στην Πλατεία Σαπφούς, ένα πολύπαθο έργο το οποίο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER Αλιείας ωστόσο απεντάχθηκε αφού καθυστέρησαν οι μελέτες και οι εγκρίσεις από Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν το κτίριο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και μισθώνεται από το Δήμο Μυτιλήνης με ετήσιο μίσθωμα 15.000 ευρώ από το 2020.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Τεχνική Υπηρεσία με ενημέρωσε ότι οι μελέτες είναι έτοιμες και μπορούμε να εντάξουμε το έργο το συντομότερο δυνατό σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο Προϋπολογισμός της επισκευής είναι περίπου 400.000 ευρώ, ωστόσο θα απαιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό, καθώς προσανατολιζόμαστε να κάνουμε τον δεύτερο όροφο χώρο εκθέσεων».

Γενικότερα πάντως σημείωσε ο Παναγιώτης Χριστόφας ότι στο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης θα ενταχθούν και άλλα έργα που αφορούν την Μυτιλήνη και την ευρύτερή περιοχή.

Σε ότι αφορά τα έργα που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση της Αναπτυξιακής Μυτιλήνης στην περιοχή του Καρά Τεπέ, εγκαταστάσεις για τη ΔΕΥΑΛ, Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης και Κλειστό Γυμναστήριο, ο κ. Χριστόφας επισήμανε ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα ωστόσο αυτή την περίοδο θα πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες που αφορούν την αρτιότητα του οικοπέδου. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδήλατο, τουρισμός και ανάπτυξη: Νέα σχέδια για τη Λέσβο

Συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό στο έλεος της αδιαφορίας!

Το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου καταγγέλλει ΔΕΥΑΛ και Δήμο Δυτικής Λέσβου – Ομόφωνη απόφαση και κάλεσμα σε δυναμικές κινητοποιήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία Μουτζούρη για ενιαία φωνή απέναντι στον Πλεύρη

Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τι «τρέχει» κάτω από την οδό Μίμη Γαληνού στη Σουράδα;

Αγανάκτηση και ανησυχία των κατοίκων για ύδατα, έντονη δυσοσμία και καθιζήσεις – Ζητούν παρέμβαση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το έθιμο της τράτας στη Σκάλα Πολιχνίτου

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Δωρεά απινιδωτή στην Αγία Μαρίνα

H Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών τίμησε τη μνήμη του Γιάννη - Πρόδρομου Ευαγγέλου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Δήμος Μυτιλήνης «ανοίγει» την πόλη στους επισκέπτες

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία – Μια πρωτοβουλία που προβάλλει τον πλούτο και την ταυτότητα της Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καμία χρηματοδότηση για τη λιμνοδεξαμενή του Βαφείου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου γνώριζε από το 2019 για τη ζημιά στη μεμβράνη, αλλά έως το 2025 εκπονεί ακόμη τις μελέτες του έργου.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Το φάντασμα του 2010 «πνίγει» το Μιχαλέλλειο

Η συγχώνευση που προέβλεπε ο «Καλλικράτης» έμεινε στα χαρτιά – Σήμερα το γηροκομείο πληρώνει το τίμημα της αδράνειας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Επικίνδυνο σημείο χωρίς προστατευτικές μπάρες στη Νυφίδα

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την επικινδυνότητα του δρόμου
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης του Πολιχνίτου

Απαξιωτική αναφορά Βέρρου κατά Γιώργου Συκά. Μεγάλη ένταση στη σημερινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πολιχνίτου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτή πολιτισμού από το Αναγνωστήριο στην Αγιάσο

Σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο, ο καταξιωμένος ηθοποιός Θοδωρής Προκοπίου θα παρουσιάσει την παράσταση «Θεόφιλος» την Τρίτη 19 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., με θεατρική βραδιά στον «Κήπο της Παναγίας»