× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η παράταξη Βέρρου ‑ Χριστόφα νικήτρια στις εκλογές της ΠΕΔ

Πρώτος σε ψήφους με διαφορά για το Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Λυμπέρης από την Δυτική Σάμο. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σε σώμα το όργανο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/2/2024

Η παράταξη Βέρρου ‑ Χριστόφα νικήτρια στις εκλογές της ΠΕΔ

Η παράταξη στην οποία συμπορεύτηκαν οι δήμαρχοι της Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και Παναγιώτης Χριστόφας, αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στις εκλογές της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες ψήφους έλαβε ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά 84 εκλέκτορες Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι των 11 Δήμων της περιφέρειάς μας συμμετείχαν στη διαδικασία προκειμένου να εκλέξουν τα 10 από τα 21 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού οι 11 δήμαρχοι συμμετέχουν σε αυτό εξ οφίτσιο, εκπροσώπους για την ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και τριμελές εποπτικό συμβούλιο.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί και θύμιζε γιορτή Αυτοδιοίκησης αφού μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και διαζώσης να συζητήσουν δημοτικοί σύμβουλοι από όλα τα νησιά. Στη διάρκεια της διαδικασίας οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι έχουν αποκλεισθεί από τις δημοτικές επιτροπές και τις περισσότερες εταιρείες και νομικά πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις εκλογές συμμετείχαν συνολικά τέσσερις παρατάξεις:

-Μαζί για το Βόρειο Αιγαίο . Στην παράταξη αυτή συμμετείχαν σύμβουλοι του Ταξιάρχη Βέρρου και του Παναγιώτη Χριστόφα, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Σάμου  Αλέξανδρος Λυμπέρης μεταξύ άλλων.

- Λαϊκή Συσπείρωση. Στην παράταξη αυτή συμμετείχαν όλες οι αντίστοιχες παρατάξεις που στηρίζονται από το ΚΚΕ σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ. Στην παράταξη αυτή συμμετείχε μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρματζης, ενώ στηρίχθηκε και από την παράταξη του Απόστολου Αλατζά της Δυτικής Λέσβου.

- ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ. Στην παράταξη αυτή συμμετείχαν στελέχη της παράταξης του Πανάγου Κουφέλου καθώς και στελέχη από το δημοτικό συμβούλιο Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 84 άτομα συνολικά και όλα τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα.

Έλαβαν :

Μαζί για το Βόρειο Αιγαίο: 47 ψήφους και 5 έδρες

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ: 16 ψήφοι και 2 έδρες

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ: 14 ψήφους και 2 έδρες.

Λαϊκή Συσπείρωση: 7 ψήφους και 1 έδρα.

Αναλυτικά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι παρακάτω σύμβουλοι: Αλέξανδρος Λυμπέρης, Γιώργος Κυριαζής, Παντελής Καμπούρης, Κωνσταντίνος Τουλαδέλλης, Παναγιώτης Βάλεσης, (Μαζί για το Βόρειο Αιγαίο) Κώστας Φραγκόπουλος, Γιώργος Δημάρης (Ενωτική Κίνηση), Σταμάτης Κάρμαντζης, Νίκος Καλαμπόγιας (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ Β ΑΙΓΑΙΟ), Νίκη Τσιριγώτη (Λαϊκή Συσπείρωση).

Για την Κεντρική Ένωση Δήμων εξελέγησαν οι: Παναγιώτης Προβέντζας, Πανάγος Κουφέλος και Χρήστος Τρικυλας.

Για το Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγησαν: Μιχάλης Φραντζέσκος, Γιώργος Στάντζος, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προεδρίου. Τη θέση του προέδρου διεκδικούν σύμφωνα με πληροφορίες ο Ταξιάρχης Βέρρος από τη Δυτική Λέσβο και ο Σταμάτης Κάρματζης πρώην Δήμαρχος Χίου. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ψηφοφορία και δηλώσεις αυτοδιοικητικών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης