× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να παραμείνω στη ΔΕΔΑΠΑΛ»

Ζήτημα λίγων εβδομάδων, αναφέρει ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης πρόεδρος της εταιρείας, είναι η παραίτησή του Διοικητικού Συμβουλίου από τη θέση του, αμέσως μόλις τακτοποιηθούν ορισμένα γραφειοκρατικά θέματα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/2/2024

«Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να παραμείνω στη ΔΕΔΑΠΑΛ»
' χρόνος ανάγνωσης

Την δική του εκδοχή και απαντήσεις για όσα λέγονται και ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την ΔΕΔΑΠΑΛ  και τους λόγους που παραμένει ακόμη στο τιμόνι της Διαδημοτικής Επιχείρησης έδωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Κατσαβέλλης σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι».

Ο κ. Κατσαβέλλης μιλώντας για την ένταση που υπάρχει εδώ και αρκετές εβδομάδες για το θέμα αυτό και τα όσα ακούγονται, ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει και ότι θέλει να παραμείνει στην προεδρία της εταιρείας ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν εξελέγη στη Δημοτική Αρχή, σημείωσε πως όλα αυτά δεν ισχύουν και ότι ο ίδιος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου που εκπροσωπούν τους τέσσερις δήμους του Νομού Λέσβου ουδέποτε εξέφρασαν πρόθεση παραμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πρόβλημα είναι ότι η δημοτική αρχής της Μυτιλήνης δεν μας προσέγγισε ποτέ για να γίνει σχετική συζήτηση και ενημέρωση για την εταιρεία και τις προθέσεις μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να παραμείνουμε, κατανοούμε ότι δεν είναι ηθικό και σωστό, ωστόσο θέλουμε ορισμένα πράγματα να γίνουν με μία λογική σειρά».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την κυβέρνηση είναι ζήτημα λίγων ημερών να προχωρήσει η συγχώνευσης των ΦΟΔΣΑ του Βορείου Αιγαίου, δηλαδή του ΦΟΔΣΑ της Λέσβου που περιλαμβάνει τους Δήμους Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Λήμνου, και Αγίου Ευστρατίου και του ΦΟΔΣΑ Χίου που περιλαμβάνει τους Δήμους του Νομού Χίου και του Νομού Σάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όλο σημείωσε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γι’ αυτό εξάλλου κι εμείς έχουμε προχωρήσει στη διαδικασία έγκρισης των ισολογισμών ενώ ορκωτοί λογιστές πραγματοποιούν έλεγχο της εταιρείας. Μάλιστα στις προθέσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου είναι αμέσως μόλις κλείσουν αυτές οι διαδικασίες σε λίγες μέρες δηλαδή να προχωρήσουμε με την Γενική Συνέλευση και φυσικά με την αλλαγή της διοίκησης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης και στη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού αλλά και στις προγραμματικές συμβάσεις που κάνει η ΔΕΔΑΠΑΛ με τους δήμους. Όπως είπε το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, παρέλαβε μια συγκεκριμένη κατάσταση η οποία ήδη είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

«Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί περίπου 80 άτομα με μπλοκάκι (εργολάβους) για λογαριασμό της και από 80 περίπου για κάθε δήμο. Η Δυτική Λέσβος έχει ανανεώσει τις συμβάσεις των ατόμων  της έως το τέλος Μαΐου, η Μυτιλήνη μας έχει ενημερώσει ότι θα το κάνει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την απασχόληση ατόμων  στους Δήμους, ούτε και εμπλέκεται στη διαδικασία της πρόσληψής τους, να πει δηλαδή ποιον να πάρουν οι δήμοι και ποιον όχι. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τους δικούς μας εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται όλοι κανονικά και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που θα τους βρούμε και σε ποιο πόστο είναι. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι από αυτούς τους 80 δικούς μας κάποιοι εργάζονται για λογαριασμό των Δήμων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης αναφέρθηκε και στα έργα της ΔΕΔΑΠΑΛ δηλαδή στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Μονάδα Κομποστοποίησης  και στα πράσινα σημεία τα οποία όπως δεν έχουν προχωρήσει.

Όπως τόνισε  είναι σε στάδιο που πρέπει να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις, ωστόσο έδειξε το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία λέγοντας ότι ορισμένες μελέτες που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν. Ωστόσο πρόσθεσε, η παρούσα διοίκηση φρόντισε με πολύ κόπο και προσπάθεια να νομιμοποιήσει την κατοχή όλων των ακινήτων που διαθέτει αφού όλα ήταν στον αέρα για πολλά χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε τα έργα αυτά ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο  ότι θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε ο Δήμος και η νέα διοίκηση που θα αναλάβει θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα διότι ο χρόνος ταφής στο κύτταρο του ΧΥΤΑ είναι περιορισμένος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλο ένα τριήμερο χωρίς πλοίο από Μυτιλήνη για Πειραιά

Στις 31 Δεκεμβρίου αναχωρεί το πλοίο Διαγόρας από την Μυτιλήνη με το επόμενο πλοίο να αναχωρεί την Κυριακή 4 Ιανουαρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κατάσβεση φωτιάς σε μονοκατοικία στη Μυτιλήνη

Άγνωστες είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην οικία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δύσκολη καθημερινότητα για ηλικιωμένο ζευγάρι στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Επιβιώνουν με ελάχιστα χρήματα ενώ η γυναίκα του ζευγαριού αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να κινηθεί εύκολα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Καινούργια φώτα για το γήπεδο της Αγιάσου

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Μυτιλήνης το έργο του ηλεκτροφωτισμού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η πρώτη βόλτα με ποδήλατο για το 2026

Η πρώτη ορεινή ΜΤΒ περιπέτεια της νέας χρονιάς έχει σημείο συνάντησης την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στις 10 30, μετά το γήπεδο της Αγίας Μαρίνας και πραγματοποιείται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Δουδωνή για τα πρατήρια καυσίμων της Λέσβου

Ερώτηση στη Βουλή με φόντο τις κινητοποιήσεις για το ΕΣΕΚ 2 και το αυξημένο κόστος χωρίς επιχορήγηση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέες δημοπρατήσεις και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Λέσβου

Ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Μουτζούρη για το 2026 και τα έργα που συνεχίζονται
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλεπού στις Καμάρες Μυτιλήνης ένα απρόσμενο νυχτερινό στιγμιότυπο

Αναγνώστης του «Ν» κατέγραψε με τον φακό του την παρουσία του άγριου ζώου σε κατοικημένη περιοχή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνεχίζονται οι απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην SPARK

Νέα ανάθεση 37.200 ευρώ παραμονή Χριστουγέννων από τον ΑΡΜΟ ΑΕ της Δυτικής Λέσβου για υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου στην SPARK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων της Παρασκευής Καλδίρη -Mετά από την ΠΕΔ και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου η σειρά της ΑΡΜΟΣ ΑΕ
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ιστορία Χριστουγέννων με πολλούς παραμυθένιους ήρωες

Την παιδική παράσταση «Κοκκαλωμένα Χριστούγεννα» της Μαρίας Κίτρα παρουσιάζει στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου στο θέατρο της Καλλονής ο πολιτιστικός Σύλλογος Πολιχνίτου «ο Μπάλος»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βραδιά γευσιγνωσία από τον Συνεταιρισμό Αντισσας

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου με αφορμή την παρουσίαση του νέου μπουκαλιού ελαιολάδου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 17χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο