× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να παραμείνω στη ΔΕΔΑΠΑΛ»

Ζήτημα λίγων εβδομάδων, αναφέρει ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης πρόεδρος της εταιρείας, είναι η παραίτησή του Διοικητικού Συμβουλίου από τη θέση του, αμέσως μόλις τακτοποιηθούν ορισμένα γραφειοκρατικά θέματα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/2/2024

«Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να παραμείνω στη ΔΕΔΑΠΑΛ»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Την δική του εκδοχή και απαντήσεις για όσα λέγονται και ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την ΔΕΔΑΠΑΛ  και τους λόγους που παραμένει ακόμη στο τιμόνι της Διαδημοτικής Επιχείρησης έδωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Κατσαβέλλης σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι».

Ο κ. Κατσαβέλλης μιλώντας για την ένταση που υπάρχει εδώ και αρκετές εβδομάδες για το θέμα αυτό και τα όσα ακούγονται, ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει και ότι θέλει να παραμείνει στην προεδρία της εταιρείας ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν εξελέγη στη Δημοτική Αρχή, σημείωσε πως όλα αυτά δεν ισχύουν και ότι ο ίδιος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου που εκπροσωπούν τους τέσσερις δήμους του Νομού Λέσβου ουδέποτε εξέφρασαν πρόθεση παραμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πρόβλημα είναι ότι η δημοτική αρχής της Μυτιλήνης δεν μας προσέγγισε ποτέ για να γίνει σχετική συζήτηση και ενημέρωση για την εταιρεία και τις προθέσεις μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να παραμείνουμε, κατανοούμε ότι δεν είναι ηθικό και σωστό, ωστόσο θέλουμε ορισμένα πράγματα να γίνουν με μία λογική σειρά».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την κυβέρνηση είναι ζήτημα λίγων ημερών να προχωρήσει η συγχώνευσης των ΦΟΔΣΑ του Βορείου Αιγαίου, δηλαδή του ΦΟΔΣΑ της Λέσβου που περιλαμβάνει τους Δήμους Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Λήμνου, και Αγίου Ευστρατίου και του ΦΟΔΣΑ Χίου που περιλαμβάνει τους Δήμους του Νομού Χίου και του Νομού Σάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όλο σημείωσε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γι’ αυτό εξάλλου κι εμείς έχουμε προχωρήσει στη διαδικασία έγκρισης των ισολογισμών ενώ ορκωτοί λογιστές πραγματοποιούν έλεγχο της εταιρείας. Μάλιστα στις προθέσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου είναι αμέσως μόλις κλείσουν αυτές οι διαδικασίες σε λίγες μέρες δηλαδή να προχωρήσουμε με την Γενική Συνέλευση και φυσικά με την αλλαγή της διοίκησης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης και στη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού αλλά και στις προγραμματικές συμβάσεις που κάνει η ΔΕΔΑΠΑΛ με τους δήμους. Όπως είπε το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, παρέλαβε μια συγκεκριμένη κατάσταση η οποία ήδη είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

«Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί περίπου 80 άτομα με μπλοκάκι (εργολάβους) για λογαριασμό της και από 80 περίπου για κάθε δήμο. Η Δυτική Λέσβος έχει ανανεώσει τις συμβάσεις των ατόμων  της έως το τέλος Μαΐου, η Μυτιλήνη μας έχει ενημερώσει ότι θα το κάνει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την απασχόληση ατόμων  στους Δήμους, ούτε και εμπλέκεται στη διαδικασία της πρόσληψής τους, να πει δηλαδή ποιον να πάρουν οι δήμοι και ποιον όχι. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τους δικούς μας εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται όλοι κανονικά και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που θα τους βρούμε και σε ποιο πόστο είναι. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι από αυτούς τους 80 δικούς μας κάποιοι εργάζονται για λογαριασμό των Δήμων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης αναφέρθηκε και στα έργα της ΔΕΔΑΠΑΛ δηλαδή στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Μονάδα Κομποστοποίησης  και στα πράσινα σημεία τα οποία όπως δεν έχουν προχωρήσει.

Όπως τόνισε  είναι σε στάδιο που πρέπει να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις, ωστόσο έδειξε το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία λέγοντας ότι ορισμένες μελέτες που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν. Ωστόσο πρόσθεσε, η παρούσα διοίκηση φρόντισε με πολύ κόπο και προσπάθεια να νομιμοποιήσει την κατοχή όλων των ακινήτων που διαθέτει αφού όλα ήταν στον αέρα για πολλά χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε τα έργα αυτά ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο  ότι θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε ο Δήμος και η νέα διοίκηση που θα αναλάβει θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα διότι ο χρόνος ταφής στο κύτταρο του ΧΥΤΑ είναι περιορισμένος.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης

Aπό τις 20:45 έως και την ολοκλήρωση του αγώνα, που εκτιμάται γύρω στις 23:30
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας

Παραδοσιακοί χοροί, κόκορας με χυλοπίτες και μεγάλο γλέντι το Σάββατο 18 Ιουλίου στον Κάτω Τρίτος
Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δωρεάν πιλοτικές εφαρμογές για δήμους μέσω Horizon Europe

Δήμοι και περιφέρειες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο έργο SPACE4Cities και να διεκδικήσουν δωρεάν τρίμηνη πιλοτική εφαρμογή με δορυφορικά δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη
Δωρεάν πιλοτικές εφαρμογές για δήμους μέσω Horizon Europe
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Γιατί δεν ζητήθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη Λέσβο;»

Τέσσερις βουλευτές της Νέας Αριστεράς καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν απαντήσεις για τη μη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων απέναντι στις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού
«Γιατί δεν ζητήθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη Λέσβο;»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Μπαίνει τάξη στη ΔΕΥΑΛ με GPS και σύγχρονα υδρόμετρα»

Δεν μπορούν άλλο οι κάτοικοι της Μυτιλήνης να σηκώνουν το βάρος των λογαριασμών ολόκληρης της Λέσβου, δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Βάλεσης
«Μπαίνει τάξη στη ΔΕΥΑΛ με GPS και σύγχρονα υδρόμετρα»
ΧΩΡΙΑ

«Σήμα κινδύνου» για την καμινάδα του ελαιοτριβείου Ζερμπίνη

Ρηγματώσεις και αποκόλληση τούβλων προκαλούν ανησυχία στη Μόρια – Στο τραπέζι η αγορά του ιστορικού κτιρίου από τον Δήμο Μυτιλήνης
«Σήμα κινδύνου» για την καμινάδα του ελαιοτριβείου Ζερμπίνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή τραχανά στην Ανεμώτια

Την Κυριακή 9 Αυγούστου με δωρεάν διανομή του παραδοσιακού εδέσματος, ζωντανή μουσική και λαχειοφόρο αγορά
Γιορτή τραχανά στην Ανεμώτια
LIVE ΕΛΛΑΔΑ

«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι

Live ο ανοιχτός διάλογος των πολιτών με τον Αλέξη Τσίπρα
«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

Δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος
ΧΩΡΙΑ

Καθάρισαν το αρχοντικό Καλλιπολίτη, όμως οι αντιδράσεις συνεχίζονται!

Μετά το δημοσίευμα του «Ν» συνεργεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου βρέθηκαν στον χώρο, όμως ο Χαράλαμπος Κουλίκας κάνει λόγο για πρόχειρη παρέμβαση και συνεχιζόμενη εγκατάλειψη ενώ έκοψαν και δέντρα
Καθάρισαν το αρχοντικό Καλλιπολίτη, όμως οι αντιδράσεις συνεχίζονται!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταγγέλλει ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τον αφθώδη πυρετό το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος κάνει λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης κτηνοτρόφων, συνδικαλιστών και στελέχους του κόμματος μετά τις κλήσεις για παροχή εξηγήσεων
Καταγγέλλει ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τον αφθώδη πυρετό το ΚΚΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο κρούσμα αφθώδους στα Μυστεγνά

Αρνητικά τα δείγματα από 38 εκτροφές
Νέο κρούσμα αφθώδους στα Μυστεγνά