× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να παραμείνω στη ΔΕΔΑΠΑΛ»

Ζήτημα λίγων εβδομάδων, αναφέρει ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης πρόεδρος της εταιρείας, είναι η παραίτησή του Διοικητικού Συμβουλίου από τη θέση του, αμέσως μόλις τακτοποιηθούν ορισμένα γραφειοκρατικά θέματα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/2/2024

«Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να παραμείνω στη ΔΕΔΑΠΑΛ»
' χρόνος ανάγνωσης

Την δική του εκδοχή και απαντήσεις για όσα λέγονται και ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την ΔΕΔΑΠΑΛ  και τους λόγους που παραμένει ακόμη στο τιμόνι της Διαδημοτικής Επιχείρησης έδωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Κατσαβέλλης σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι».

Ο κ. Κατσαβέλλης μιλώντας για την ένταση που υπάρχει εδώ και αρκετές εβδομάδες για το θέμα αυτό και τα όσα ακούγονται, ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει και ότι θέλει να παραμείνει στην προεδρία της εταιρείας ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν εξελέγη στη Δημοτική Αρχή, σημείωσε πως όλα αυτά δεν ισχύουν και ότι ο ίδιος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου που εκπροσωπούν τους τέσσερις δήμους του Νομού Λέσβου ουδέποτε εξέφρασαν πρόθεση παραμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πρόβλημα είναι ότι η δημοτική αρχής της Μυτιλήνης δεν μας προσέγγισε ποτέ για να γίνει σχετική συζήτηση και ενημέρωση για την εταιρεία και τις προθέσεις μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να παραμείνουμε, κατανοούμε ότι δεν είναι ηθικό και σωστό, ωστόσο θέλουμε ορισμένα πράγματα να γίνουν με μία λογική σειρά».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την κυβέρνηση είναι ζήτημα λίγων ημερών να προχωρήσει η συγχώνευσης των ΦΟΔΣΑ του Βορείου Αιγαίου, δηλαδή του ΦΟΔΣΑ της Λέσβου που περιλαμβάνει τους Δήμους Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Λήμνου, και Αγίου Ευστρατίου και του ΦΟΔΣΑ Χίου που περιλαμβάνει τους Δήμους του Νομού Χίου και του Νομού Σάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όλο σημείωσε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γι’ αυτό εξάλλου κι εμείς έχουμε προχωρήσει στη διαδικασία έγκρισης των ισολογισμών ενώ ορκωτοί λογιστές πραγματοποιούν έλεγχο της εταιρείας. Μάλιστα στις προθέσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου είναι αμέσως μόλις κλείσουν αυτές οι διαδικασίες σε λίγες μέρες δηλαδή να προχωρήσουμε με την Γενική Συνέλευση και φυσικά με την αλλαγή της διοίκησης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης και στη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού αλλά και στις προγραμματικές συμβάσεις που κάνει η ΔΕΔΑΠΑΛ με τους δήμους. Όπως είπε το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, παρέλαβε μια συγκεκριμένη κατάσταση η οποία ήδη είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

«Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί περίπου 80 άτομα με μπλοκάκι (εργολάβους) για λογαριασμό της και από 80 περίπου για κάθε δήμο. Η Δυτική Λέσβος έχει ανανεώσει τις συμβάσεις των ατόμων  της έως το τέλος Μαΐου, η Μυτιλήνη μας έχει ενημερώσει ότι θα το κάνει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την απασχόληση ατόμων  στους Δήμους, ούτε και εμπλέκεται στη διαδικασία της πρόσληψής τους, να πει δηλαδή ποιον να πάρουν οι δήμοι και ποιον όχι. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τους δικούς μας εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται όλοι κανονικά και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που θα τους βρούμε και σε ποιο πόστο είναι. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι από αυτούς τους 80 δικούς μας κάποιοι εργάζονται για λογαριασμό των Δήμων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης αναφέρθηκε και στα έργα της ΔΕΔΑΠΑΛ δηλαδή στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Μονάδα Κομποστοποίησης  και στα πράσινα σημεία τα οποία όπως δεν έχουν προχωρήσει.

Όπως τόνισε  είναι σε στάδιο που πρέπει να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις, ωστόσο έδειξε το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία λέγοντας ότι ορισμένες μελέτες που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν. Ωστόσο πρόσθεσε, η παρούσα διοίκηση φρόντισε με πολύ κόπο και προσπάθεια να νομιμοποιήσει την κατοχή όλων των ακινήτων που διαθέτει αφού όλα ήταν στον αέρα για πολλά χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε τα έργα αυτά ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο  ότι θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε ο Δήμος και η νέα διοίκηση που θα αναλάβει θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα διότι ο χρόνος ταφής στο κύτταρο του ΧΥΤΑ είναι περιορισμένος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Το τελευταίο σημείωμα» στην Καλλονή

Η ΚΟΒ Καλλονής του ΚΚΕ διοργανώνει προβολή την Κυριακή 5 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο, με αφορμή τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που ήρθαν στο φως 82 χρόνια μετά την εκτέλεση στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944
«Το τελευταίο σημείωμα» στην Καλλονή
ΧΩΡΙΑ

Μπαίνει σε τροχιά επισκευής το πρώην Δημαρχείο Πλωμαρίου

Σε εξέλιξη οι γεωτεχνικές έρευνες από τον Δήμο Μυτιλήνης για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας
Μπαίνει σε τροχιά επισκευής το πρώην Δημαρχείο Πλωμαρίου
ΧΩΡΙΑ

Ένας χώρος διαλόγου για την ενέργεια και τη ζωή στήθηκε στον Μανταμάδο

Η «Ενεργειακή Γωνιά» λειτουργεί ως σημείο συνάντησης γενεών και προβληματισμού για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα
Ένας χώρος διαλόγου για την ενέργεια και τη ζωή στήθηκε στον Μανταμάδο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση στις Βρυξέλλες για τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Κοινοβουλευτική ερώτηση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από επικοινωνία με τον Χαράλαμπο Αθανασίου για τη στήριξη της τοπικής κτηνοτροφίας
Παρέμβαση στις Βρυξέλλες για τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Ματαιώνεται η καθιερωμένη εκδήλωση της Λαμπροδευτέρας στον Παλαιόκηπο

Στο επίκεντρο η δημόσια υγεία και η στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων
Ματαιώνεται η καθιερωμένη εκδήλωση της Λαμπροδευτέρας στον Παλαιόκηπο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα βήμα μπροστά για την εθελοντική προσφορά στα χωριά της Λέσβου

Η «Δράση» αποκτά μέσα για να στηρίξει πανηγύρια, ενοριακές εκδηλώσεις και δράσεις αγάπης σε Παναγιούδα και γύρω περιοχές
Ένα βήμα μπροστά για την εθελοντική προσφορά στα χωριά της Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένα αντίο γεμάτο προσφορά και μνήμες στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Έπειτα από 30 χρόνια υπηρεσίας συνταξιοδοτήθηκε ο Λιμενάρχης Δημήτρης Μάγειρας
Ένα αντίο γεμάτο προσφορά και μνήμες στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σταθερό όχι στη Βάστρια με πράξεις από τον Δήμο Μυτιλήνης

Επιστρέφονται 960.000 ευρώ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε μια ακόμη κίνηση συνέπειας και εναντίωσης της υπεδομής-φυλακής στην καρδιά του δάσους της Λέσβου
Σταθερό όχι στη Βάστρια με πράξεις από τον Δήμο Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «Ν» στην κουζίνα της προσφοράς πίσω από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης

Ο σημαντικός χώρος του παλαιού οικοτροφείου έδωσε τη θέση του σε 20 εθελόντριες μαγείρισσες που σερβίρουν 70 μερίδες φαγητού καθημερινά
Το «Ν» στην κουζίνα της προσφοράς πίσω από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ανάπτυξη για τους λίγους, όχι για τις ανάγκες των νησιωτών»

Καταψήφισε τον απολογισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το 2025 η Λαϊκή Συσπείρωση
«Ανάπτυξη για τους λίγους, όχι για τις ανάγκες των νησιωτών»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καταφύγιο ζωής στις Αλυκές Καλλονής για 22 Σταχτοτσικνιάδες

Στάση επιβίωσης πριν τη νέα καταιγίδα και συνέχεια του μεγάλου ταξιδιού προς τον βορρά
Καταφύγιο ζωής στις Αλυκές Καλλονής για 22 Σταχτοτσικνιάδες