× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να παραμείνω στη ΔΕΔΑΠΑΛ»

Ζήτημα λίγων εβδομάδων, αναφέρει ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης πρόεδρος της εταιρείας, είναι η παραίτησή του Διοικητικού Συμβουλίου από τη θέση του, αμέσως μόλις τακτοποιηθούν ορισμένα γραφειοκρατικά θέματα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/2/2024

«Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να παραμείνω στη ΔΕΔΑΠΑΛ»
' χρόνος ανάγνωσης

Την δική του εκδοχή και απαντήσεις για όσα λέγονται και ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την ΔΕΔΑΠΑΛ  και τους λόγους που παραμένει ακόμη στο τιμόνι της Διαδημοτικής Επιχείρησης έδωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Κατσαβέλλης σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι».

Ο κ. Κατσαβέλλης μιλώντας για την ένταση που υπάρχει εδώ και αρκετές εβδομάδες για το θέμα αυτό και τα όσα ακούγονται, ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει και ότι θέλει να παραμείνει στην προεδρία της εταιρείας ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν εξελέγη στη Δημοτική Αρχή, σημείωσε πως όλα αυτά δεν ισχύουν και ότι ο ίδιος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου που εκπροσωπούν τους τέσσερις δήμους του Νομού Λέσβου ουδέποτε εξέφρασαν πρόθεση παραμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πρόβλημα είναι ότι η δημοτική αρχής της Μυτιλήνης δεν μας προσέγγισε ποτέ για να γίνει σχετική συζήτηση και ενημέρωση για την εταιρεία και τις προθέσεις μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να παραμείνουμε, κατανοούμε ότι δεν είναι ηθικό και σωστό, ωστόσο θέλουμε ορισμένα πράγματα να γίνουν με μία λογική σειρά».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την κυβέρνηση είναι ζήτημα λίγων ημερών να προχωρήσει η συγχώνευσης των ΦΟΔΣΑ του Βορείου Αιγαίου, δηλαδή του ΦΟΔΣΑ της Λέσβου που περιλαμβάνει τους Δήμους Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Λήμνου, και Αγίου Ευστρατίου και του ΦΟΔΣΑ Χίου που περιλαμβάνει τους Δήμους του Νομού Χίου και του Νομού Σάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όλο σημείωσε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γι’ αυτό εξάλλου κι εμείς έχουμε προχωρήσει στη διαδικασία έγκρισης των ισολογισμών ενώ ορκωτοί λογιστές πραγματοποιούν έλεγχο της εταιρείας. Μάλιστα στις προθέσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου είναι αμέσως μόλις κλείσουν αυτές οι διαδικασίες σε λίγες μέρες δηλαδή να προχωρήσουμε με την Γενική Συνέλευση και φυσικά με την αλλαγή της διοίκησης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης και στη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού αλλά και στις προγραμματικές συμβάσεις που κάνει η ΔΕΔΑΠΑΛ με τους δήμους. Όπως είπε το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, παρέλαβε μια συγκεκριμένη κατάσταση η οποία ήδη είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

«Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί περίπου 80 άτομα με μπλοκάκι (εργολάβους) για λογαριασμό της και από 80 περίπου για κάθε δήμο. Η Δυτική Λέσβος έχει ανανεώσει τις συμβάσεις των ατόμων  της έως το τέλος Μαΐου, η Μυτιλήνη μας έχει ενημερώσει ότι θα το κάνει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την απασχόληση ατόμων  στους Δήμους, ούτε και εμπλέκεται στη διαδικασία της πρόσληψής τους, να πει δηλαδή ποιον να πάρουν οι δήμοι και ποιον όχι. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τους δικούς μας εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται όλοι κανονικά και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που θα τους βρούμε και σε ποιο πόστο είναι. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι από αυτούς τους 80 δικούς μας κάποιοι εργάζονται για λογαριασμό των Δήμων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης αναφέρθηκε και στα έργα της ΔΕΔΑΠΑΛ δηλαδή στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Μονάδα Κομποστοποίησης  και στα πράσινα σημεία τα οποία όπως δεν έχουν προχωρήσει.

Όπως τόνισε  είναι σε στάδιο που πρέπει να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις, ωστόσο έδειξε το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία λέγοντας ότι ορισμένες μελέτες που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν. Ωστόσο πρόσθεσε, η παρούσα διοίκηση φρόντισε με πολύ κόπο και προσπάθεια να νομιμοποιήσει την κατοχή όλων των ακινήτων που διαθέτει αφού όλα ήταν στον αέρα για πολλά χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε τα έργα αυτά ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο  ότι θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε ο Δήμος και η νέα διοίκηση που θα αναλάβει θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα διότι ο χρόνος ταφής στο κύτταρο του ΧΥΤΑ είναι περιορισμένος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια

Ο άνδρας που συνελήφθη κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα Κεραμειά η λειτουργία του σχολείου, δεν είνα αυτονόητη!

Την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου των Κεραμειών από διθέσιο σε μονοθέσιο καταγγέλουν ο σύλλογος γονέων, η κάτοικοι και η κοινότητα του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Έρχεται η γιορτή του σαλιγκαριού στον Ασώματο

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος Λέσβιος δρομέας που ολοκληρώνει και τους έξι μεγαλύτερους μαραθώνιους του κόσμου

Ο Marco Belli των Lesvos Runners Six Star Finisher στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φθινοπωρινές εξορμήσεις του Δημοτικού Παναγιούδας

Στον Καστανιώνα της Αγιάσου και το δάσος του Αμπελικού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στους Ταξιάρχες Μήθυμνας για τέσσερις μέρες

Από την Τετάρτη 5 έως και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου
ΧΩΡΙΑ

Αθλητικός κόμβος στην Παναγιούδα με νέο γήπεδο μπάσκετ

Δημοπρατείται η κατασκευή του από τον Δήμο Μυτιλήνης, προϋπολογισμού 177.000 ευρώ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Μυτιλήνη ένας από τους 10 δήμους που επενδύουν στη μητρότητα και τον θηλασμό

Δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού, με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας και εθελοντικών ομάδων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος χώρος καθαριότητας έτοιμος πριν τις γιορτές!

Συνεχής παρουσία του Δημάρχου στο εργοτάξιο της Πλατείας Σαπφούς και άψογη συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες εξασφαλίζουν την έγκαιρη παράδοση ενός σύγχρονου χώρου καθαριότητας στους δημότες
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ψηφιακό βήμα για την προστασία των ζώων συντροφιάς στη Μυτιλήνη

Ο Δήμος Μυτιλήνης θέτει σε λειτουργία μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και υιοθεσίας που ενισχύει τη φιλοζωική κουλτούρα και τη φροντίδα των αδέσποτων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών στη Μυτιλήνη

Ο Δήμος επανατοποθέτησε κολονάκια έξω από σχολική μονάδα και προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με μέριμνα για ασφαλείς διαδρομές των παιδιών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο κάδρο υλοποίησης ξανά το πολύπαθο έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Το έργο, το οποίο σταμάτησε πέρυσι τον Δεκέμβριο, θα υποβληθεί εκ νέου με αναθεωρημένο προϋπολογισμό που φτάνει τα 4,9 εκατομμύρια ευρώ.
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ