× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αυτοσχέδια ιαματικά λουτρά στις λάσπες του Σάρλιτζα

Πολίτες τοποθετήσαν παλιές μπανιέρες στα όρια του οικοπέδου που βρίσκεται το πολύπαθο ξενοδοχείο τις οποίες γεμίζουν με το ιαματικό νερό που τρέχει ανεξέλεγκτα και χάνεται στο δρόμο και στη θάλασσα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2024

Αυτοσχέδια ιαματικά λουτρά στις λάσπες του Σάρλιτζα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Συμπολίτες μας γνωρίζοντας προφανώς τις ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού νερού της Λουτρόπολης Θερμής, τοποθέτησαν δύο παλιές μπανιέρες στα όρια του οικοπέδου του Σάρλιτζα, τις οποίες γεμίζουν με το ιαματικό νερό που τρέχει ανεξέλεγκτα και χάνεται,  προκειμένου όποιος επιθυμεί  να βουτάει μέσα και να λαμβάνει έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο την θεραπευτική ενέργεια του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στην κάμερα του «Ν», ακόμη κι έτσι, σε αυτά τα αυτοσχέδια λουτρά πηγαίνουν καθημερινά διάφοροι πολίτες, με πονεμένα, πόδια, χέρια κ.λπ. και βουτούν έστω και για λίγο για να θεραπευτούν.

Το λυπηρότερο όλων αναφέρει ο Δημοτικό Σύμβουλος Βασίλης Τσαγκάρης είναι το γεγονός ότι το νερό αυτό που είναι πολύτιμος χρυσός κυριολεκτικά και μεταφορικά, χάνεται ανεκμετάλλευτο στα χωράφια και στο δρόμο αντί να αξιοποιηθεί και να βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής με ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο και κέντρο ευεξίας. «Είναι σαν να πετάμε χρήματα στις λάσπες και στο δρόμο, είπε χαρακτηριστικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος ώστε να ενταχθεί σε αυτό με 1.500.000 ευρώ η δημοπράτηση των ιαματικών λουτρών που βρίσκονται κοντά στο ξενοδοχείο Σάρλιτζα και τα οποία λειτουργούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσει η  Περιφέρεια στην αξιοποίηση της περιοχής και πρόσθεσε ότι επανατοποθετήθηκε στο πολύπαθο Σάρλιτζα νέα προσωρινή στέγη αφού η προηγούμενη παρασύρθηκε από τον άνεμο και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής