× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Χοχλάκα ‑ Γεννηματά στη Βουλή

Την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. συνάντησε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης και πολιτεύτρια του Κινήματος στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2020

Συνάντηση Χοχλάκα ‑ Γεννηματά στη Βουλή

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης και πολιτεύτρια του ΚΙΝ.ΑΛ στη Λέσβο, Βάσω Χοχλάκα. Και με την ιδιότητα του μέλους του Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝ.ΑΛ, η κ. Χοχλάκα συζήτησε με την Πρόεδρο, αλλά και τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα νησιά του Β. Αιγαίου με κυριότερο όλων το προσφυγικό - μεταναστευτικό, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις των επιτάξεων από την Κυβέρνηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Χοχλάκα παρουσίασε στην Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. εκτενώς την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο αυτή τη στιγμή, με σχεδόν 20.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες μόνο στη Μόρια, μεταφέροντας το συνολικό κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στην τοπική κοινωνία αναφορικά με τη δημιουργία νέας κλειστής δομής και μάλιστα με επίταξη περιοχής.

Μιλώντας σχετικά, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Χοχλάκα επεσήμανε: «Με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συζητήσουμε για πολύ σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα τη Λέσβο.

Προσπαθήσαμε με ψυχραιμία και σαφήνεια να εξηγήσουμε στην Πρόεδρο, αλλά και στους συνεργάτες της, την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο στο νησί της Λέσβου, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, αιτούντες άσυλο. Παράλληλα, μεταφέραμε και την αγανάκτηση των συμπολιτών μας σχετικά με τις κυβερνητικές παλινωδίες σε αυτό το πρώτο 7μηνο διακυβέρνησης της χώρας, που είχαν ως αποκορύφωμα την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη περιοχών στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν τα κλειστά ή έλεγχόμενα -όπως τα λένε πλέον- κέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξέφρασα στην Πρόεδρο την προσωπική μου εκτίμηση πως η λειτουργία νέας κλειστής δομής οπουδήποτε στη Λέσβο, δεν σημαίνει πως θα κλείσει και το ΚΥΤ Μόριας.

Είναι ολοφάνερο πως το κυβερνητικό σχέδιο πάσχει. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αφενός για να απεγκλωβιστούν αυτοί οι άνθρωποι από τα νησιά, αφετέρου για να μπορέσουν και οι νησιώτες να ζήσουν με φυσιολογικό τρόπο την καθημερινότητά τους.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου