× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απ’έξω «πατριώτες», στο συμβούλιο στρατιώτες (της ΝΔ)!»

Κοροϊδία και εμπαιγμό καταγγέλλουν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/2/2020

«Απ’έξω «πατριώτες», στο συμβούλιο στρατιώτες (της ΝΔ)!»
' χρόνος ανάγνωσης

«Περίσσεψε η κοροϊδία και ο εμπαιγμός στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης» λένε με ανακοίνωσή τους οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Μυτιλήνης, Νίκη Τσιριγώτη, Στρατής Κόμβος και Παναγιώτης Βαλάκος, οι οποίοι κάνουν γνωστό στο λεσβιακό λαό πως «οι δήθεν «αχρωμάτιστοι» σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και οι δορυφόροι τους αρνήθηκαν να καταδικάσουν την πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ να προβεί σε ΠΝΠ με την οποία επιτάσσει εκτάσεις στα νησιά μας για να φτιάξει νέα κέντρα, αυτά που υποτίθεται ότι δεν θέλουν!

Μετά από αυτή την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης, που ήρθε στον απόηχο των κινητοποιήσεων των νησιωτών, μας κάλεσαν σε έκτακτη συνεδρίαση για να επαναλάβουν το παλιό ψήφισμα του συμβουλίου σα να μην έχει αλλάξει τίποτα! Μας κάλεσαν για να μας πείσουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποδώσουν! Τα μέτρα που θα θαλασσοπνίγουν, που διαιωνίζουν τον εγκλωβισμό και μετατρέπουν τα νησιά μας σε απέραντα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να δοκιμαστούν για να αποδώσουν, έτσι μας είπαν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λαός της Λέσβου, του Δήμου Μυτιλήνης, που τους στήριξε με την ψήφο του οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του, από αυτούς που τόσο καιρό καμώνονταν ότι θα λύσουν το πρόβλημα και τώρα σηκώνουν τα χέρια, όχι για να καταγγείλουν την κυβέρνηση, αλλά για να δηλώσουν αναρμόδιοι και να δώσουν εν λευκώ επιταγή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ που υπηρετεί με πίστη τον εγκλωβισμό που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν χύνουν, ή καλύτερα όσες υποκριτικά δακρυσμένες φατσούλες και αν βάζουν στο facebook, η ιστορία της Λέσβου χτες τους κατέγραψε σε αυτούς που δεν κάνουν ρούπι παραπέρα από όσα τους προστάζει η κυβέρνηση που υπηρετούν και γι’ αυτό είναι υπόλογοι στους κατοίκους του νησιού μας για την προσπάθεια μετατροπής του νησιού μας σε τεράστιο hotspot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τακτική αυτή, να σύρουν το συμβούλιο πίσω από την απαράδεκτη στάση τους, προκάλεσε την αποχώρηση της παράταξής μας, που μόνο επιβεβλημένη ήταν μετά από όλα αυτά.

Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη και προκλητική ΠΝΠ της κυβέρνησης, αλλιώς να ακυρωθεί η συνάντηση της Πέμπτης με τον αρμόδιο υπουργό.

Καλούμε το λεσβιακό λαό σε επαγρύπνηση, ώστε απομονώνοντας τις φασιστικές φωνές να οργανώσει την πάλη του και να απαιτήσει εδώ και τώρα το μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί, να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους, να πιεστεί η ΕΕ ώστε να δεχθεί τους πρόσφυγες-μετανάστες, να κλείσει το hotspot της Μόριας και να μην υπάρξει καμία νέα δομή (κλειστή ή ανοιχτή) στη Λέσβο.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εβδομάδα με άνοιξη στη Λέσβο και Πρωτομαγιά με βοριάδες και συννεφιά

Η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα θα αγγίξει τους 25 βαθμούς κελσίου, ενώ την Παρασκευή 1η Μάη θα πέσει στους 18
Εβδομάδα με άνοιξη στη Λέσβο και Πρωτομαγιά με βοριάδες και συννεφιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξαφανίσθηκε 24χρονος κτηνοτρόφος στην Αγρα

Τελευταία φορά επικοινώνησε με τη μητέρα του το βράδυ του Σαββάτου. Η εξαφάνιση δηλώθηκε στην αστυνομία και πραγματοποιούνται έρευνες
Εξαφανίσθηκε 24χρονος κτηνοτρόφος στην Αγρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

1.900 επιβάτες αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη την Κυριακή 26 Απριλίου

Την Παρασκευή στο Νήσος Σάμος προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση καθώς επιβάτης άναψε τσιγάρο στο σαλόνι των αριθμημένων καθισμάτων και ενεργοποιήθηκε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης
1.900 επιβάτες αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη την Κυριακή 26 Απριλίου
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία για ρύπανση σε ποτάμι στον Μανταμάδο

Άγνωστοι έριξαν γάλα με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία στην περιοχή, την ώρα που επισκέπτονται το χωριό χιλιάδες προσκυνητές για τον Ταξιάρχη
Καταγγελία για ρύπανση σε ποτάμι στον Μανταμάδο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τρίωρη διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης

Την Δευτέρα 27 και την Τετάρτη 29 Απριλίου στην οδό Κοραή από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Συμεών έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου.
Τρίωρη διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης των χωριών της Λουτρόπολης Θερμής

Αγώνας δρόμου της ΔΕΥΑ Λέσβου από χθες να αποκατασταθεί η ζημιά. Αγωγός 100 μέτρων με πολλαπλά ρήγματα
Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης των χωριών της Λουτρόπολης Θερμής
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μόρια λόγω έργων πλακόστρωσης στην αγορά

Μπαίνουν σε εφαρμογή από την Δευτέρα 27 Απριλίου το πρωί
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μόρια λόγω έργων πλακόστρωσης στην αγορά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η 16η Γιορτή της Κούνιας στο Ακρασί Λέσβου την Πρωτομαγιά

Στις 11 το πρωί στην πλατεία του χωριού
Η 16η Γιορτή της Κούνιας στο Ακρασί Λέσβου την Πρωτομαγιά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητές και παιδιά νηπιαγωγείου καθαρίζουν το λιμανάκι της Βαρειάς

Η δράση καθαρισμού έγινε το Σάββατο 25 Απριλίου με τη στήριξη της Ανακύκλωσης Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, του Νηπιαγωγείου Βαρειάς και του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Φοιτητές και παιδιά νηπιαγωγείου καθαρίζουν το λιμανάκι της Βαρειάς
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Το τελευταίο άγγιγμα» της Μαρίνας Σταμάτη

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΙΩΤΑΣ, πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Σάμου
«Το τελευταίο άγγιγμα» της Μαρίνας Σταμάτη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μην τσιμπάς, διάλεξε σωστά!

Ο οδηγός υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών του WWF Ελλάς ανανεώθηκε με όσα πρέπει να έχει κατά νου ο καταναλωτής για να κάνει βιωσιμες επιλογές
Μην τσιμπάς, διάλεξε σωστά!
LIVE ΧΩΡΙΑ

Aπευθείας μετάδοση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λετουργίας από τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Η Θεία Λειτουργία μεταδίδεται και από τον ενημερωτικό σταθμό της Λέσβου ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM και διαδικτυακά μέσω του e-radio.gr
Aπευθείας μετάδοση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λετουργίας από τον Ταξιάρχη Μανταμάδου