× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η βασιλόπιτα των Προσκόπων της Λέσβου

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου η τοπική προσκοπική κίνηση κόβει την βασιλόπιτα της για τον καινούργιο χρόνο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2024

Η βασιλόπιτα των Προσκόπων της Λέσβου

Την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, η τοπική προσκοπική κίνηση κόβει την βασιλόπιτα της για τον καινούργιο χρόνο. Στην αίθουσα τελετών του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος, στην είσοδο της οδού Ερμού στην πλατεία Κυπρίων πατριωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον ίδιο δηλαδή χώρο όπου ο ιδρυτής του Προσκοπισμού στη Mυτιλήνη Yποπλοίαρχος του απελευθερωτικού στόλου και πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός Διοικητής του νησιού Kωνσταντίνος Mελάς, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 1913, ακριβώς δηλαδή πριν από 111 χρόνια, έδωσε μια διάλεξη για το τι είναι Προσκοπισμός. Και παρουσίασε τον πρώτο Πρόσκοπο της Λέσβου, γεγονός που στάθηκε η απαρχή της δημιουργίας προσκοπικών ομάδων και στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της δράσης των Προσκόπων το 2023. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και η παράδοση της Περιφέρειας Προσκόπων Λέσβου από τον απερχόμενο στο νέο Περιφερειακό Έφορο.

Στην εκδήλωση εκτός από τα παιδιά και τους ενήλικες μέλη της προσκοπικής κίνησης καλούνται οι γονείς μελών και οι φίλοι της Κίνησης και ιδιαίτερα όλοι όσοι στο παρελθόν υπήρξαν Πρόσκοποι .

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ