× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πεζοπορία από την Ανεμώτια στην Κρυφή Παναγιά και στον Προφήτη Ηλία

Μετά την κακοκαιρία που ανέβαλε την πεζοπορία, νέο ραντεβού από τον «Ορειά»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/1/2024

Πεζοπορία από την Ανεμώτια στην Κρυφή Παναγιά και στον Προφήτη Ηλία

Ο «Ορειάς» θα πραγματοποιήσει την πεζοπορία που είχε προγραμματίσει την προηγούμενη εβδομάδα και αναβλήθηκε λόγω δυσοίωνων μετεωρολογικών προβλέψεων, αυτή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αφού την περασμένη Κυριακή δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τις προγραμματισμένες μας πεζοπορίες στην περιοχή της Ανεμώτιας λόγω των δυσοίωνων μετεωρολογικών προβλέψεων, επανερχόμαστε αυτή την Κυριακή με πεζοπορίες (ελαφρώς τροποποιημένες) στην ίδια περιοχή. Ραντεβού την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο My Market, απ' όπου στις 08:30 με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας θα κατευθυνθούμε προς την Ανεμώτια. Οι διαδρομές που θα διανύσουμε θα είναι κυκλικές, ως εξής:

Η μία ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, ξεκινώντας από την Ανεμώτια περνώντας μονοπάτια, δύσβατα κάποιες φορές, θα διανύσει μια δύσκολη διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων, η οποία θα περάσει από το Μοναστηρέλι (Μονή Βουκόλων), το «Τριεθνές», την Κρυφή Παναγιά και τον Προφήτη Ηλία, μέχρι να καταλήξει κυκλικά στο χωριό. Η διαδρομή μπορεί να γίνει με αντίστροφη πορεία (κατά την κρίση του οδηγού).
Η άλλη ομάδα με οδηγό τη Μαρία Δεληγιώργη θα ξεκινήσει από την Ανεμώτια περπατώντας σε αγροτικό δρόμο μέχρι το Τριεθνές κι από εκεί κυκλικά, από ένα παραμυθένιο δασικό μονοπάτι, θα περάσει από το Μοναστηρέλι και θα καταλήξει στο χωριό. Η διαδρομή αυτή είναι μέτρια και η απόσταση που θα διανύσει θα είναι 11 περίπου χιλιόμετρα.

Για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα να περπατήσουν σε αγροτικό δρόμο μέχρι την Κρυφή Παναγιά και να επιστρέψουν στην Ανεμώτια από τον ίδιο δρόμο. Η διαδρομή αυτή είναι ευκολότερη χωρίς σπουδαίες υψομετρικές διακυμάνσεις, αλλά είναι περίπου 13 χιλιόμετρα. Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα ακολουθήσει φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητα είναι τα παπούτσια πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο. Ειδικά, όσοι θα πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδρομή, επειδή θα περπατήσουν σε κορυφή, θα πρέπει να έχουν μαζί τους ζεστά ρούχα.

Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, πρέπει να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας. Όσοι δηλώσατε συμμετοχή την προηγούμενη εβδομάδα, αφού η πεζοπορία ακυρώθηκε, πρέπει να συμπληρώσετε ξανά τη δήλωση συμμετοχής. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης