× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχονται τα πρώτα χιόνια στη Λέσβο

Οι δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου σε ετοιμότητα. Δείτε τι ώρα θα χιονίσει στο νησί και ποιες περιοχές θα είναι στο μάτι της κακοκαιρίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2024

Έρχονται τα πρώτα χιόνια στη Λέσβο

Τα πρώτα χιόνια στους ορεινούς οικισμούς της Λέσβου αναμένονται την Τετάρτη τα ξημερώματα και έως τις 8 το πρωί  σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και οι δύο δήμοι του νησιού είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που θα προκύψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής ανέφερε ότι υπάρχει ειδοποίηση για χιονόπτωση στα ορεινά της Καλλονής, στις περιοχής Φίλιας και Σκαλοχωρίου ενώ ενδέχεται να χιονίσει και σε Πολιχνίτο και Μανταμάδο.

«Είμαστε σε εγρήγορση για  να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Τα μηχανήματα μας είναι σε καλή κατάσταση και έχουμε ικανοποιητικές ποσότητες αλατιού. Έχουμε ενημερώσει και την Περιφέρεια Βορείου και σε συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρώνη πιστεύω όλοι οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοιχτοί και κυρίως οι κεντρικές αρτηρίες.

Σε κάθε περίπτωση οι συμπολίτες μας καλό θα είναι κατά τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων να μην κυκλοφορούν αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη και αν πρέπει υποχρεωτικά να βγουν στο δρόμο να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτιμούμε γενικά ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, ό,τι και να γίνει θα το αντιμετωπίσουμε».

Αντίστοιχη ετοιμότητα υπάρχει και στο Δήμο Μυτιλήνης στον οποίον σε περίπτωση που έχουμε χιονοπτώσεις αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως οι ορεινές περιοχές του Πλωμαρίου και η Αγιάσος.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καρασάββας, οι πολίτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιατί ο δήμος έχει σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων με μηχανήματα και ρίψη αλατιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γενικά δεν μας τρομάζουν οι χιονοπτώσεις τις οποίες έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν με επιτυχία. Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να είναι γενικότερα προσεκτικοί την ώρα εκδήλωσης των φαινομένων και από εκεί και πέρα εμείς θα καταβάλουμε προσπάθεια να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς».

Το νέο στοιχείο που πλέον προστίθεται στο τοπίο της Πολιτικής Προστασίας των δύο δήμων είναι ότι θα υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και σε περίπτωση που ο ένας δήμος αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με ακραίες συνθήκες, ο δεύτερος δήμος θα συνδράμει με τα μηχανήματά του, εφόσον βέβαια στην περιοχή του τα φαινόμενα έχουν ηπιότερη μορφή. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης