× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη σύσκεψη των Τοπικών Συμβουλίων η Μαρία Κομνηνάκα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Μανταμάδο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2020

Στη σύσκεψη των Τοπικών Συμβουλίων η Μαρία Κομνηνάκα
' χρόνος ανάγνωσης

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή του Νομού, Μαρία Κομνηνάκα, επισκέφτηκε το Μανταμάδο, όπου συζήτησε με τους κατοίκους για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, για τη δημιουργία στο νησί νέου κλειστού κέντρου - φυλακής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η βουλευτής παρευρέθηκε και στη σύσκεψη που διοργάνωσε το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου, με τα Τοπικά Συμβούλια των γύρω Κοινοτήτων και με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου. Κατά την παρέμβασή της σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό η όποια κινητοποίηση πραγματοποιηθεί να επικεντρώνεται στο βασικό αίτημα του μαζικού απεγκλωβισμού εδώ και τώρα προσφύγων και μεταναστών από το νησί, με κλείσιμο του hot spot της Μόριας και την εναντίωση στη δημιουργία νέας δομής κλειστής ή ανοιχτής σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επεσήμανε ακόμα ότι «δεν πρέπει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, που έχει μετατρέψει τα νησιά μας στον τόπο εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων ανθρώπων, αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της, τόσο από αυτή την απαράδεκτη Συμφωνία, όσο και από τους Κανονισμούς του Δουβλίνου, που υπέγραψαν και στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα.»

Αναφερόμενη ακόμα στο πλατύ κύμα αλληλεγγύης που υπήρξε προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, που κατά χιλιάδες πέρασαν και από το Μανταμάδο, όλα τα προηγούμενα χρόνια, τους κάλεσε «να απομονώσουν τις όποιες ακραίες ρατσιστικές φωνές επιδιώξουν να στρέψουν την αντίδραση των κατοίκων απέναντι στα θύματα, τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική τους και να ζητήσουμε τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί και από τη χώρα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες του πραγματικού προορισμού τους».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ