× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε 10 περιοχές το 4ο Lesvos Food Fest

Από 5 έως 12 Ιουλίου η φετινή διοργάνωση, που προβάλει τη γαστρονομία του νησιού μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2020

Σε 10 περιοχές το 4ο Lesvos Food Fest
' χρόνος ανάγνωσης

Στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνάντηση των εταίρων που συνδιοργανώνουν το 4ο Lesvos Food Fest.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Νίκος Μόλβαλης, πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, που ως φορέας αποτελεί τον κεντρικό διοργανωτή του φεστιβάλ. Στο πλαίσιο της ομιλίας του ανακοίνωσε την διοργάνωση του 4ου Lesvos Food Fest και αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί  μέσα από μία συνεργατική και ολοκληρωμένη δράση στην ανάδειξη της λεσβιακής γαστρονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόντες ήταν εθελοντές και φίλοι του φεστιβάλ, εκπρόσωποι από  τους συνεργαζόμενους εταίρους, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και τύπου και πολύς κόσμος.

Ακολούθησε ένας σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων έως και σήμερα από την συνεργάτη συντονίστρια της διοργάνωσης, Μαρία Καπλανέλλη. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι στόχοι του φεστιβάλ και οι δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν ανά περιοχή μαζί με τους εκπροσώπους των περιοχών και συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα των εταίρων καθώς και το γενικό πλαίσιο και η δυναμική του φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ατμόσφαιρα γέμισε γεύσεις, συνταγές, αρώματα και διάθεση συνέργειας και δικτύωσης με στόχο την προβολή της τοπικής γαστρονομίας αλλά και αισιοδοξία για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Το 4ο Lesvos Food Fest θα πραγματοποιηθεί 5-12 Ιουλίου, σε 10 περιοχές της Λέσβου με την συνεργασία 11 συνεργαζόμενων εταίρων: o Φορέας Τουρισμού Μολύβου, η Κοιν.Σ.Επ. Μοδούσα, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου,  ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Προοδευτική Σκάλα Καλλονής, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαφιώνας « Άγιος Αλέξανδρος» και το Βιβλιοπωλείο «Book & Art» με την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών σωματείων, τουριστικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών.

Το πρόγραμμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυτική Λέσβος 5 Ιουλίου// Ερεσός με θέμα: «Γαστρονομικές αφηγήσεις υπό το φως της πανσελήνου- Full Moon Food Stories»

 

Μυτιλήνη 6 Ιουλίου// με θέμα: «Αναζητήσεις στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη - Tasty Pursuits at Komninaki str.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Νότια  Λέσβος 7 Ιουλίου// Πλωμάρι με θέμα: «Ούζο: από την θεωρεία στην πράξη - Ouzo- from theory to delight»

 

Δυτική Λέσβος 8 Ιουλίου // Πολιχνίτος με θέμα: «Οι μεζέδες του ψαρά - The fisherman’s delicacies»

 

Βόρεια Λέσβος 8 Ιουλίου //Στύψη με θέμα: «Ελαίας Γη - The land of Olive tree»

                                                                                                                                   

Ανατολική Λέσβος 9 Ιουλίου // Γέρα με θέμα: « Έλαιον Άρτον & θεάματα - Olive Oil, bread and circuses»

 

Βόρεια Λέσβος 10 Ιουλίου // Μόλυβος με θέμα: «Molyvos Street Food, Music, Dance and more - Φαγητό χορός μουσική και ότι προκύψει στον δρόμο του Μολύβου»

 

Βόρεια Λέσβος 11 Ιουλίου // Λαφιώνας με θέμα: «Κισκέτς: Γαμήλιες Μαγειριές – Kiskets: Wedding cooking and recipes»

 

Κεντρική Λέσβος 11 Ιουλίου // Σκάλα Καλλονής με θέμα: «Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη: Μαγειρεύουμε τα πειράματα του Αριστοτέλη» «Aristitle’s lagoon: Cooking the experiments»

 

Βόρεια Λέσβος 12 Ιουλίου // Πέτρα με θέμα: «Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…» «My big Greek fat Wedding in Petra»

Παρόν στην εκδήλωση με ενεργή συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δ. Λέσβου Αριστόβουλος Ελευθερίου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δ. Λέσβου Αφροδίτη Βατή, ο Αντιδήμαρχος Kαινοτομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Δ. Λέσβου Στρατής Ζαφείρης, η Πρόεδρος του διαδημοτικού ΝΠΔΔ της Λέσβου και δημοτική σύμβουλος του Δ. Μυτιλήνης Βάσω Χοχλάκα.

Παρόντες ήταν ακόμη ο ειδικός συνεργάτης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Ιγνάτης Χατζηχρήστου, ο Αντιπρόεδρος του διαδημοτικού ΝΠΔΔ της Λέσβου Ανδρέας Αξής, καθώς και περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι τύπου κλπ.

Συνοπτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ όπως προγραμματίζονται οι επιμέρους δράσεις θα βρείτε στο http://lesvosfoodfest.com/program/ που συνεχώς θα επικαιροποιείται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Το εργοτάξιο του Αμπελικού επισκέφθηκε ο Κώστας Μουτζούρης

Αφορμή αποτέλεσε η έναρξη των εργασιών για την βελτίωση της επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού, ενός έργου που, όπως υπογραμμίζεται, αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων εδώ και δεκαετίες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος Αναστάσιος Αγγελος Στέφος

Ο «σοφός» Τάκης στήριξε για δεκαετίες τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου και τη δημόσια εκπαίδευση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί πάτερ διαφέρω από τα άλλα παιδιά;»

Συγκινητική μαρτυρία του παπα-Στρατή Γιουσμά από τον αγιασμό σε σχολείο της ενορίας του
ΧΩΡΙΑ

Δήλωση χωρίς απαντήσεις

Συλλογική δήλωση φορέων του Πλωμαρίου ενάντια στις, όπως οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν, «ρατσιστικές» φωνές κατά Ισραηλινών ιδιωτών και εταιρειών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Με το βλέμμα στα παιδιά ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε το ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολείο της Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στην εκπαίδευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης παρευρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων της Μυτιλήνης και έστειλε μήνυμα στήριξης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

«Ναι» για πάντα από τον Βασίλη Τινέλλη και την Τζίνα Σαλβάρα

Ένας όμορφος γάμος στον Άγιο Βασίλειο με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους