× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα online παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε από απόσταση

Δημοσίευση 21/12/2023

Τα online παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε από απόσταση

Οι γιορτινές μέρες μάς φέρνουν πάντα πιο κοντά, αλλά δεν είναι κανόνας ότι όλοι μπορούν αυτή την περίοδο να βρίσκονται κοντά στους αγαπημένους τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που η απόσταση χωρίζει τους ανθρώπους, όμως στη σημερινή εποχή υπάρχουν λύσεις για όλα. Η τεχνολογία έχει φέρει τους πάντες πιο κοντά και η επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι σαφώς πιο άμεση και πιο εύκολη από ποτέ. Τα πράγματα έχουν πλέον προχωρήσει τόσο, που κάποιος μπορεί να είναι μόνος του αποκλειστικά αν ο ίδιος το επιθυμεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον υπάρχουν τρόποι να διασκεδάζουμε μαζί με τους ανθρώπους μας, όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, ακόμη κι αν βρισκόμαστε στην άλλη άκρη του κόσμου. Η σύνδεση μέσω διαδικτύου, όπως και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες, έχουν κάνει τα πάντα ευκολότερα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο θέμα της επικοινωνίας, αλλά και στη διασκέδαση εξ’ αποστάσεως, με μία σειρά αγαπημένων δραστηριοτήτων που μπορούν να διεξαχθούν από μακριά. Για παράδειγμα, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να διασκεδάσουν από το σπίτι, αλλά θέλουν επίσης να περάσουν χρόνο με τους φίλους ή τους συγγενείς τους, οι οποίοι δεν είναι κοντά.

Αυτά τα παιχνίδια αποτελούσαν από πάντα μία σπουδαία διασκέδαση και δεν έχασαν την επιρροή τους ακόμα και όταν η τεχνολογική επανάσταση έλαβε χώρα στις μέρες μας. Το σκάκι είναι ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία βοήθησε κάποιο παιχνίδι να αναπτυχθεί στη σύγχρονη εποχή, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα από τα αρχαιότερα παιχνίδια του κόσμου, με τεράστια παράδοση και φαινομενικά ελάχιστες αλλαγές. Το σκάκι μεταφέρθηκε στην ψηφιακή εποχή χάρη στο συνδυασμό του internet, των κινητών τηλεφώνων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες.

Το ίδιο συνέβη με ένα άλλο παιχνίδι από τα παλιά, όπως είναι το πόκερ. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του πιο αγαπημένου παιχνιδιού με τράπουλα στις ΗΠΑ και ίσως σε όλο τον κόσμο, ενισχύθηκε με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων που το κατέστησαν διαθέσιμο από παντού, οποτεδήποτε και για όλους όσους αγαπούν το παιχνίδι. Το πόκερ άρχισε να γίνεται γνωστό στις ΗΠΑ στις αρχές του 1800, κυρίως στο Μισισιπή. Αλλά τελικά ήταν η τεχνολογία που τo βοήθησε να αναπτυχθεί όταν μπήκε στα καζίνο του Λας Βέγκας αρχικά και, από εκεί έκανε το δεύτερο άλμα, με τη βοήθεια της τηλεόρασης, η οποία άρχισε να μεταδίδει τα μεγαλύτερα τουρνουά. Τέλος, η μεγάλη έκρηξη έγινε με την τεχνολογική επανάσταση που συνόδευσε την αλλαγή της χιλιετίας που ήδη διανύουμε. Οποιοσδήποτε μπορεί πια να παίξει από οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, όπως συμβαίνει και με εκατοντάδες ακόμη παιχνίδια που είναι διαθέσιμα online.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Monopoly, ένα από τα πιο κλασικά και διαχρονικά παιχνίδια, δεν θα γινόταν να λείπει από τη λίστα. Το αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι έχει συνοδεύσει τις πιο ζεστές οικογενειακές και φιλικές αναμνήσεις μας, γύρω από το τραπέζι, με ώρες διασκέδασης. Το γεγονός ότι έχει ξεχωρίσει μέσα στις γενιές, το έκανε σχεδόν αναπόφευκτο να το δούμε να μεταφέρεται και διαδικτυακά. Πλέον, μπορείτε να το απολαύσετε online, οποιαδήποτε στιγμή, χτίζοντας την «αυτοκρατορία» σας μέσα από πωλήσεις και αγορές ακινήτων, από την εφαρμογή του κινητού σας ή ακόμα και με φίλους σας από κοινωνικές πλατφόρμες.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και το αγαπημένο UNO. Όλοι έχουμε μεταφέρει τα φύλλα του στα ταξίδια μας ή το έχουμε χαρεί με φίλους σε βραδιές παιχνιδιών. Τώρα, έχετε τη δυνατότητα να το βρείτε διαδικτυακά, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια λογική, και να συναγωνιστείτε τον υπολογιστή σας ή παίκτες από όλον τον κόσμο.

Το Scrabble αποτελεί, επίσης, ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια παρέας. Σήμερα, είναι διάσημο και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου μπορείτε να το βρείτε εντελώς δωρεάν και σε πολλές παραλλαγές, να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας με αγνώστους ή να καλέσετε τους φίλους σας για μία πιο «φιλική» και οικεία εκδοχή του παιχνιδιού. Τέλος, το κλασικό επιτραπέζιο «Μάντεψε Ποιος» έχει συνδεθεί με πολλές παιδικές αναμνήσεις και γέλια. Μπορείτε να το απολαύσετε με τους φίλους σας διαδικτυακά, με έξτρα λειτουργίες, όπως εκείνη που σας επιτρέπει να φτιάξετε το δικό σας δωμάτιο, όπου έχουν πρόσβαση μόνοι οι παίκτες που θα καλέσετε. Κάντε έξυπνες ερωτήσεις και μαντέψτε σωστά τον χαρακτήρα του αντιπάλου σας για να βγείτε νικητής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση