× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H γιορτινή «Πλατεία» μυρίζει κανέλα και ζεστή σοκολάτα

Στα χέρια σας και σε όλο το νησί, δωρεάν το 32 τεύχος του περιοδικού με αφιέρωμα στο Μουσικό Καφενείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2023

H γιορτινή «Πλατεία» μυρίζει κανέλα και ζεστή σοκολάτα

H γιορτινή Πλατεία είναι στα χέρια σας και μυρίζει κανέλα και ζεστή σοκολάτα, για να συνοδεύσει το διάβασμά σας από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Φώτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Χριστούγεννα φέρνουν μια ζεστασιά που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη εποχή του χρόνου. Τα σπίτια γεμίζουν με φωτεινά στολίδια, τραγούδια, και αρώματα από λιχουδιές που ψήνονται. Είναι η στιγμή που μοιραζόμαστε την αγάπη μας με δώρα και την παρουσία μας, ενώ ο κόσμος γίνεται πιο φιλικός και γεμάτος αλληλεγγύη. Είναι μια ευκαιρία να σταματήσουμε για ένα διάστημα και να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε και για τους ανθρώπους που έχουμε στο πλευρό μας.

Το φετινό αφιέρωμα εστιάζει στο «Μουσικό Καφενείο» και ειδικά στην παρέα- σωματείο που έγραψε ιστορία στο αγαπητό στέκι της Μυτιλήνης στα Λαδάδικα… τους «Καφελόγιους Μασελάδες». Γι’ αυτό τον λόγο επιλέξαμε το εξώφυλλο του 32ου τεύχους μας να έχει το «Μουσικό», με γλυκά του γείτονα, Πάρη Γούναρη, από τον φακό του Παναγιώτη Μπαλάσκα.

Στα παλιά έθιμα της Λέσβου μας ταξιδεύουν η Μαρία Γρηγορά με τη Φανή Μαρωνίτου και το πολύτιμο αρχείο- θησαυρό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ζεστή αλλιώτικη ιστορία μας διηγείται ο Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους, ο οποίος έχει μπει και στη ραδιοφωνική ομάδα του «Ν», του σταθμού που εκπέμπει στους 99 fm, από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ενημέρωση», που εκδίδει και την «Πλατεία».

Αυτή η εποχή, εξάλλου είναι μια ευκαιρία να επανασυνδεθούμε με τις αγαπημένες και τους αγαπημένους μας, να ανταλλάξουμε αγάπη, χαρά και ευχές, αλλά και να ρίξουμε μια ματιά προς τα πίσω, για να σχεδιάσουμε καλύτερα το μέλλον.

Οι ειδικοί μιλούν στη μόνιμη στήλη τους, παρέχοντάς μας χρήσιμες συμβουλές για το σώμα και την υγεία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «Πλατεία» διαβάζει, δοκιμάζει νέες γεύσεις, μεζέδες, γλυκά και μουσικές προτείνοντας μια γκάμα επιλογών για τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία, την υγεία και την αισθητική μας.

Καθώς πλησιάζει το 2024, αισθανόμαστε την ανανέωση που φέρνει ο νέος χρόνος. Είναι η στιγμή που κάνουμε απολογισμό, θέτουμε στόχους και ονειρευόμαστε για το μέλλον. Αυτή η μεταβατική περίοδος μάς επιτρέπει να στρέψουμε το βλέμμα προς τα εμπρός με ελπίδα και αισιοδοξία, αναζητώντας νέες ευκαιρίες και προοπτικές για το μέλλον.

Μέσα από τη συνοχή, την αγάπη και την αλληλεγγύη, βρίσκουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να ονειρευόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν το φως που φέρνουν τα Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος. Ας εκφράσουμε αγάπη στους γύρω μας και ας υποδεχτούμε το νέο έτος με αισιοδοξία και διάθεση για αλλαγή. Ας σκεφτούμε λίγο τον πόλεμο που βιώνουν οι λαοί και ας ζητήσουμε ειρήνη.

Σας ευχόμαστε χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα φωτεινό, γεμάτο ελπίδα, ειρήνη, δικαιοσύνη και επιτυχίες 2024!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης