× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και επίσημα ο Δημήτρης Παραδέλλης πρόεδρος του «Θεομήτωρ» Αγιάσου

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός του μαζί με το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 28/1/2020

Και επίσημα ο Δημήτρης Παραδέλλης πρόεδρος του «Θεομήτωρ» Αγιάσου

Και επίσημα πλέον πρόεδρος του ΘΕΟΜΗΤΩΡ ο Δημήτρης Παραδέλλης καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

Αναλυτικά το νέο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει ως εξής: 1. Παραδέλλης Δημήτριος, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Γιανναρέλλη Δημήτριο. 2. Καπτάνης Νικόλαος ως Αντιπρόεδρος Α, με αναπληρωτή τον Ξενέλλη Γεώργιο. 3. Κουζίνογλου Δημήτριος ως Αντιπρόεδρος Β, με αναπληρώτρια την Ρουγκέλλη Ταξιαρχούλα. 4. Δουκάρου Ουρανία ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Τσουκαρέλλη Παναγιώτη. 5. Άνεμος Ιωάννης ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Νείρο Ερμόλαο. 6. Γραμμού Ασπασία, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βέτσικα Γρηγόρη. 7. Καμπάς Παναγιώτης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γιακουμή Δημήτριο . Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται για 3 χρόνια.

Με αφορμή την λήξη της θητείας της η μέχρι χτες πρόεδρος του Ιδρύματος Κατερίνα Βόλτσιου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας μου και την αντικατάστασή μου από την θέση της πρόεδρου του ΚΚΠΠΒΑ (πρώην Θεομήτωρ), θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσιαόλους τους εργαζομένουςτου Κέντρου για την συνεργασία όλων αυτών των ετών.

Το «Θεομήτωρ» συγκροτεί μια κοινότητα ανθρώπων που διαρθρώνετε όπως η κοινωνία μας. Έτσι θα πρέπει να ευχαριστήσω ξεχωριστά τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους που ασκούν λειτούργημα, αποτελώντας φωτεινά παραδείγματα.Η κοινωνία μας άλλωστε, στηρίζεται και προχωρά με τις ισχυρές μειοψηφίες που πάντα κάνουν την διαφορά.

Ευχαριστώ τους αντιπροέδρους του Δ/Σ και τα μέλη, για τον επαγγελματισμό τους και την αίσθηση ευθύνης που επέδειξαν με την στάση τους.Το Υπουργείο που στήριξε τις προσπάθειες της διοίκησης,όπως και τους συνοδοιπόρους συναδέλφους προέδρους των υπόλοιπων ΚΚΠ, των οποίων η επάρκεια, η γνώση και η εμπειρία υπήρξε πολύτιμη για να επιτύχουμε τομές και να καθιερώσουμε καλές πρακτικές για την Πρόνοια.

Η ενασχόληση μου τα τελευταία χρόνια με το Κέντρο υπήρξε μια ανεκτίμητη αν και πολλές φορές επώδυνη εμπειρία ζωής που την καθοδηγούσε πάντα υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η δε συναναστροφή μου με τα «παιδιά» μας με έκανε να δω τον κόσμο διαφορετικά. Νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έζησα και έμαθα.Το ΚΚΠΠΒΑ είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος Εποπτευόμενος Φορέας που απαιτεί πέραν της διοικητικής διαχείρισης, καθημερινή και αδιάκοπη κατάθεση ψυχής και χρειάζεται την στήριξη της κεντρικής όπως και της τοπικής εξουσίας.

Κάλεσα τον νέο πρόεδρο του Δ/Σ, κ.Παραδέλλη στις εγκαταστάσεις του ΚΚΠΠΒΑ προκειμένου να τον ενημερώσω και να τον γνωρίσω στους εργαζομένους και στους φιλοξενούμενους του Κέντρου.

Ενημερώθηκε :
Για το υπό εξέλιξη έργο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Β ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΚΠΠΒΑ (ΠΡΩΗΝ ΘΕΟΜΗΤΩΡ)» προϋπολογισμού 885.000,00 ευρώ.

Για το υπο έργο 2 προϋπολογισμού, 50.000,00 ευρώ που αφορά προμήθεια εξοπλισμού- Υπολογιστές κ.λ.π. που αυτή την στιγμή είναι σε διαδικασία σύνταξης μελέτης και διακήρυξης από την Περιφέρεια ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο στις αρχές του 2020.

Για τις ενέργειες της διοίκησης να εξασφαλίσει χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) έτσι ώστε να μπορέσει να καλυφθεί επιπλέον χρηματοδότηση,προϋπολογισμού 210.000,00 ευρώ που αφορά εργασίες που προέκυψαν κατά την εξέλιξη των εργασιών του υποεργου 1, του έργου του Εκσυγχρονισμού.

Για την παράταση των επικουρικών που εγκρίναμε στο τελευταίο του 2019, Δ/Σ του ΚΚΠΠΒΑ, ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης 7Κ/2019 που θα εξασφαλίσει στο Κέντρο πέντε μόνιμες θέσεις εργασίας.

Για τις ενέργειες μας όσο αφορά τις ανάγκες του Κέντρου για εργαζόμενους Κοινωφελούς εργασίας και Νέων Επιστημόνων. Η διοίκηση έχει ζητήσει και έχει πάρει έγκριση για δεκαεπτά άτομα από τα κοινωφελή και έχει ζητήσει την παράταση του προγράμματος των νέων επιστημόνων.

Αιτιολογώντας την ανάγκη παράτασης και όχι την εκ νέου πρόσληψη νέων επιστημόνων, εξήγησα στον κ. Παραδέλλη ότι στην άτυπη συνάντηση που είχαμε με την κ. Μιχαηλίδου μεταξύ άλλων της εξηγήσαμε ότι η εμπειρία που αποκόμισαν οι νέοι επιστήμονες, θα χαθεί. Θα πρέπει να γίνει ουσιαστικά επανεκκίνηση με τα νέα παιδιά κάτι που θα ταράξει την εύρυθμη λειτουργίας των Κέντρων δεδομένου ότι η εργασία που προσφέρουν οι νέοι επιστήμονες, καλύπτει πάγιες ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όσο αφορά τον Οργανισμό του ΚΚΠΠΒΑ, ενημέρωσα τον κ. Παραδέλλη ότι έχει εδώ και μήνες ολοκληρωθεί και υπάρχουν διαδοχικές αποφάσεις του Δ/Σ που αποτελούσαν προϋπόθεση για να μπορέσει αυτός να ελεγχθεί από το Υπουργείο και να υπογραφεί όπως και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κάτι που έγινε από τον Μάρτιο του 2018, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες για έκδοση ΦΕΚ. Θα είναι λοιπόν στη διάθεσή του με την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού του, οπότε δεν θα δυσκολευτεί να είναι συνεπής να τον παραδώσειστην ημερομηνία που το Υπουργείο του ζήτησε.

Του εξήγησα, γνωρίζοντάς του τους εργαζόμενους ότι αυτή την στιγμή στο Κέντρο απασχολούνται οκτώ εργαζόμενοι που δουλεύουν με 18μηνες ατομικές συμβάσεις και είναι αυτοί που αντικατέστησαν την εταιρεία / εργολάβο που «προμήθευε» με εργαζόμενους το Κέντρο στην καθαριότητα και την φύλαξη όταν παρέλαβα το Κέντρο το 2017.

Κατά την επίσκεψή μας στο Λογιστήριο τον γνώρισα με τους εργαζομένους και τον ενημέρωσα ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι πληρωμές του Κέντρου προς τρίτους για το 2019, όπως και ότι έχει συνταχτεί, πάρει προέγκριση από το Υπουργείο,έγκριση από το Δ/Σ και αποσταλεί στην οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου ο προϋπολογισμός του 2020 και είναι προς έγκριση.

Δίνεται ουσιαστικά στη νέα Διοίκηση μια «περίοδος χάριτος» περίπου δύο μηνών για ήπια προσαρμογή και η δυνατότητα να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει από κοντά το έμψυχο υλικό του Κέντρου, απερίσπαστα.Τους λειτουργικούς φιλοξενούμενους του Κέντρου που του σύστησα και αυτούς και αυτές που επισκεφτήκαμε μαζί στους προσωπικούς τους χώρους. Όπως και τους εργαζόμενους του Κέντρου.
Εύχομαι στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΚΠΠΒΑ και στον κ. Παραδέλλη προσωπικά, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Απαγορευτικό απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων

Αύριο στις 8 το πρωί αναχωρεί το πλοίο «Νήσος Σάμος» με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καυγάς μέσα στο δρόμο!

Διαπληκτισμός στην Προκυμαία Προέδρων Κοινοτήτων με τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού Μυτιλήνης «γιατί φέρνει το ΚΥΤ στα χωριά»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παραμύθια τα περί προστασίας της δημόσιας υγείας»

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη νέα απαγόρευση των συγκεντρώσεων
ΧΩΡΙΑ

«Να διατηρηθούν τα ΕΛΤΑ της Πέτρας»

Αναφορά βουλευτών του ΚΚΕ στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Επιτροπή Αγώνα κατά του νέου ΚΥΤ

Συντονίζουν δράσεις και ενέργειες αντίδρασης το επόμενο διάστημα. Συνεργασία και με φορείς της Χίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Είμαι ενεργός πολίτης και έχω δικαίωμα να έχω άποψη»

Σκληρή απάντηση Κώστα Κατσαρού στη Δημοτική Αρχή Κύτελη. Αμείλικτα ερωτήματα για τα έργα των 18 εκατομμυρίων.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1550 φλαμίνγκο και εκατοντάδες πολυάριθμα είδη πουλιών!

Στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών για το 2021 από το ΚΠΕν Καλλονής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νοσηρό παρασκήνιο για τη νέα διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ»

Καταγγελία από τον πρώην αντιδήμαρχο και εν αργία δημοτικό σύμβουλο Μυτιλήνης, Γιώργο Κατζανό
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Βορίδη ‑ ΚΕΔΕ για το νέο νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης

Μπαίνει πλαφόν στην εκλογή παρατάξεων – καταργούνται οι κάλπες των κοινοτήτων – ο νικητής παίρνει τα 3/5 των συμβούλων
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΩΡΙΑ

«Καταργούν την κάλπη των κοινοτήτων και τις πολύ μικρές κοινότητες»

Τους φόβους για περαιτέρω συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων και πιθανή κατάργηση των κοινοτήτων εξέφρασε ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Κίμων Χρυσίδης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προειδοποίηση έντονων καιρικών φαινομένων

Καταιγίδες από αύριο το απόγευμα, κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες από Τετάρτη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μικροπροβλήματα και πτώσεις δέντρων από τη νεροποντή

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δύο Δήμων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ